GIWA Αwards: Η Πέννυ Κονιτσιώτη Ρίζου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το Infowoman.gr ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄ αυτήν φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος είναι υποψήφιες για τα 3α GIWA Αwards, με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία μοναδική τελετή απονομής βραβείων στο The American College of Greece – Pierce Theater, στην Αγία Παρασκευή.

Σας παρουσιάζουμε την Πέννυ Κονιτσιώτη Ρίζου, Δικηγόρος MSc

1. Όνομα και ιδιότητα. Ποια είναι η δική σου επαγγελματική ιστορία και τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα GIWA;

Ονομάζομαι Πέννυ Κονιτσιώτη Ρίζου, είμαι Δικηγόρος MSc, ασκώ τη δικηγορία εδώ και 20 χρόνια και διατηρώ το προσωπικό μου δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Η ενασχόληση του γραφείου είναι με το αστικό, εμπορικό και αθλητικό δίκαιο παρέχοντας υπηρεσίες τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με δυνατότητα επικοινωνίας σε 5 διαφορετικές γλώσσες. Επιπλέον στο γραφείο διατίθενται υπηρεσίες και συμβολαιογράφου.

Προσωπικά είναι τιμή για εμένα να είμαι υποψήφια στα GIWA βραβεία αυτή τη χρονιά, διότι η υποψηφιότητά μου αποτελεί έναν τρόπο επιβράβευσης της επαγγελματικής μου πορείας αλλά και συνεισφοράς μου στη νομική επιστήμη ως γυναίκα.

giwa-%ce%b1wards-%ce%b7-%cf%80%ce%ad%ce%bd%ce%bd%cf%85-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b7-%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%840

2. Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική σου διαδρομή;

Σε όλη μου την επαγγελματική πορεία αντλώ καταρχήν χαρά από την καθημερινή μου εργασία, εμπιστευόμενη κυρίως το ένστικτό μου και τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Κυρίως όμως όντας νεαρή δικηγόρος θα έλεγα ότι χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ειδικά στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον του χώρου του αθλητισμού, να κερδίσω το σεβασμό και το κύρος που επιθυμούσα. Άλλα η μεγαλύτερη θεωρώ πρόκληση ήταν να θέσω την προσωπική μου σφραγίδα και στίγμα στον τρόπο εργασίας μου, έχοντας πάντοτε εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, πεποίθηση που μου εμφύσησε η οικογένειά μου. Έτσι αξιοποίησα ευκαιρίες και δημιούργησα νέες, ευχόμενη ότι θα παρακινήσω και νεότερες γυναίκες να πορευτούν με τον ίδιο τρόπο.

3. Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην επαγγελματική σου πορεία;

Η απονομή βραβείων και ότι το δικηγορικό γραφείο μου συμπεριλαμβάνεται σε διεθνείς λίστες δικηγορικών γραφείων, όπως το WWL, ως μάλιστα το μοναδικό προτεινόμενο στην Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών αθλητικού δικαίου, είναι σίγουρα κολακευτικό και ενισχύει την αυτοεκτίμησή μου. Σίγουρα όμως η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμένα αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση ήταν όταν δημιούργησα το γραφείο μου το έτος 2012, μια περίοδο που στην Ελλάδα το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον βυθιζόταν στην κρίση με απαξίωση ειδικά στο δικηγόρο. Κλείνοντας όμως διαχρονικά τα αυτιά μου στις σειρήνες της κατήφειας και της απαισιοδοξίας, κατάφερα να αντλώ τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την επιλογή μου αυτή.

4. Με ποιο τρόπο έχεις ενδυναμώσει άλλες γυναίκες ή σκοπεύεις να το κάνεις μέσα από την επαγγελματική σου πορεία;

Κατά τη διάρκεια της πορείας μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, θεωρώ ότι έχω αναπτύξει στον περίγυρό μου τη φήμη ενός υποστηρικτή για τις γυναίκες. Πάντοτε παρακινώ τις γυναίκες, ειδικά τις νεότερες, τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, και υπό την ιδιότητα του δικηγόρου, να κυνηγούν τα όνειρά τους και να τολμούν. Επίσης σχεδιάζω μαζί με άλλες γυναίκες που έχουν τη θέληση να προσφέρουν κοινωνικά, να συστήσουμε ένα νέο σωματείο προστασίας των γυναικών που υφίστανται κακοποιητικές συμπεριφορές τόσο στην οικογένεια όσο και στην εργασία παρέχοντας τους βοήθεια με κάθε δυνατό τρόπο, νομικό και ψυχολογικό.

Διαβάστε επίσης

GIWA Αwards: Η Πάμελα Σταθάκη μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: Η Όλγα Παναγιωτοπούλου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: Η Αναστασία Σαραντίδου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Σχετικά Άρθρα
Η Φωτεινή Δάρρα στο Infowoman.gr: Η υπέροχη συμβουλή που της έδωσε η Τζένη Βάνου
Η Φωτεινή Δάρρα στο Infowoman.gr: Η σπουδαία συμβουλή που της έδωσε η Τζένη Βάνου
H συγγραφέας Κέλλυ Νικολαΐδου στο Infowoman.gr: "Πιστεύω στις συμπτώσεις, στην τύχη και την ατυχία"
H συγγραφέας Κέλλυ Νικολαΐδου στο Infowoman.gr: “Πιστεύω στις συμπτώσεις, στην τύχη και την ατυχία”
Γλυκερία Τσολπίδου: Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο "Miss Tourism International" μιλά αποκλειστικά στο Infowoman.gr
Γλυκερία Τσολπίδου: Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο “Miss Tourism International” μιλά αποκλειστικά στο Infowoman.gr
Η 89χρονη Αθηνά Παπαχρήστου γίνεται το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση στις εποχές που ζούμε
Η 89χρονη Αθηνά Παπαχρήστου γίνεται το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση στις εποχές που ζούμε
%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%bf-%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b10
Ο Γιάννης Μπότσης στο Infowoman: “Ο έρωτας είναι πάντα πολύ ελκυστικός είτε τον ζεις είτε τον παρακολουθείς”
Η ηθοποιός Βασιλίνα Κατερίνη στο Infowoman.gr: "Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος που μας νοιάζεται"
Η ηθοποιός Βασιλίνα Κατερίνη στο Infowoman.gr: “Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος που μας νοιάζεται”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του