Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Ναταλία Χαντζή
shareyourstory-ναταλία-χαντζή

#shareyourstory: Ναταλία Χαντζή

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ναταλία Χαντζή μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Τελειώνοντας τις σπουδές μου ανέλαβα την δημιουργία του Avaton Luxury Villas Resort στην Χαλκιδική το οποίο κατάφερα να εντάξω στον διεθνή όμιλο Relais & Châteaux ο οποίος περιλαμβάνει 600 ξενοδοχεία που ειδικεύονται στην γαστρονομική αριστεία, γίνοντας μάλλον η νεότερη General Manager ενός Relais & Châteaux ξενοδοχείου σε ηλικία 23 ετών. Το Avaton κέρδισε άριστες κριτικές όπως αυτή του βρετανικού The Telegraph ο οποίος το βαθμολόγησε με 9/10 (η υψηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί σε ελληνικό τουριστικό κατάλυμα), βραβεία (World Luxury Hotel Awards, World Travel Awards, World Luxury Restaurant Award, Greek Tourism Awards) και την προσοχή του διεθνούς τύπου για την καινοτόμο πορεία του. Το 2017 το Avaton Luxury Villas Resort ήταν η πρώτη ελληνική εταιρία που συμμετείχε στο πακέτο δώρων που δίνονται στους υποψήφιους των Oscars κερδίζοντας μια θέση στα τηλεοπτικά δίκτυα και τα περιοδικά όλου του κόσμου (Abc News, USA Today, Vοgue, Bazaar, Daily Mail, Fortune κλπ). 

To 2020 Avaton επεκτάθηκε με 20 νέα πολυτελή δωμάτια και σουίτες ενώ συνεχίζει δυναμικά την πορεία του με στόχο την δημιουργία εμπειριών διακοπών που διαρκούν μία ζωή με σεβασμό στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Η πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής και Περιβαντολλογικής Ευθύνης που έχουμε δημιουργήσει σε συνεργασία με παγκόσμιες και εθνικές ΜΚΟ όπως η Slow Food, η Ethic Ocean, ο Αρκτούρος κ.α και οι στόχοι που έχουμε θέσει για την μελλοντική μας πορεία συνεχίζουν το πάθος μου για την δημιουργία ένος καλύτερου κόσμου για την γενιά που έρχεται. Τα σχέδια μου για τα επόμενα χρόνια είναι να αυξήσω την ευαισθητοποίηση για αυτά τα θέματα και να βοηθήσω άλλους ξενοδόχους να ακολουθήσουν αυτήν την πορεία μέσω της δημιουργίας μιας εταιρείας management ειδικευμένη σε θέματα αειφορίας. 

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα στην επαγγελματική μου πορεία μέχρι σήμερα σχετίζονται με προκαταλήψεις τρίτων αναφορικά με το νεαρό της ηλικίας μου, το φύλο μου και την έλλειψης προηγούμενης εμπειρίας μου στο χώρο της φιλοξενίας. Για να τις αντιμετωπίσω προσπάθησα να επικεντρωθώ στα θετικά αυτών των χαρακτηριστικών μου έτσι ώστε να τα μετατρέψω σε ανταγωνιστικά μου πλεονέκτημα. Η νεαρή ηλικία παρέχει τον ενθουσιασμό, την αντοχή και την όρεξη για σκληρή δουλειά, ενώ η έλλειψη προηγούμενης εμπειρίας ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες που άλλοι δεν μπορούν να δουν. Στην καριέρα μου μέχρι στιγμής κατάφερα να διαψεύσω αυτούς που πίστευαν ότι δεν θα ήμουν αρκετά καλή για να διαχειριστώ με επιτυχία 50 άτομα προσωπικό στην νεαρή ηλικία των 21 ετών. Εκείνους που νόμιζαν ότι δεν είχα τα κατάλληλα εφόδια για να φτάσω την ξενοδοχειακή αριστεία που απαιτεί η Relais & Châteaux. Όσους θεωρούσαν ότι τα συνεχή ταξίδια σε όλο τον κόσμο για εκθέσεις και συναντήσεις με Tour Operators αποτελούν μία ανδρική δουλειά. Αυτούς που μου έλεγαν ότι χωρίς ένα σημαντικό προϋπολογισμό για marekting και μια σημαντική εταιρεία δημοσίων σχέσεων στο πλευρό μου, δεν θα μπορούσα να κάνω το Αvaton Luxury Hotel & Villas να ακουστεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο γεγονός όπως τα Όσκαρς. 

Θεωρώ ότι με γνώση, κριτική ματιά, ρεαλιστικό στόχο και ένα λεπτομερές σχέδιο, σκληρή δουλειά, επιμονή, ισχυρή επιχειρηματική ηθική και πίστη στις δυνατότητες μας όλα είναι εφικτά.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η θέση της γυναίκας έχει σίγουρα αλλάξει στην κοινωνική σκακιέρα του δυτικού κόσμου τα τελευταία χρόνια καθώς οι γυναίκες πλέον έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, συμμετέχουν στην πολιτική ζωή (σημειώνοντας ότι το δικαίωμα ψήφου στις Ελληνίδες δόθηκε μόλις το 1952) και έχουν δικαίωμα στην αμειβόμενη εργασία εξασφαλίζοντας έτσι την οικονομική τους ανεξαρτησία. Ο ρόλος της γυναίκας είναι πολυδιάστατος καθώς προσπαθεί διαρκώς να συμφιλιώσει οικογενειακές, οικιακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Το νομοθετικό πλαίσιο για την κατοχύρωση των παραπάνω δικαιωμάτων ήταν απαραίτητο αλλά έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι και επαρκές καθώς η ψαλίδα της ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα δεν έχει κλίσει.  

Η κοινωνία επιδερμικά φαίνεται να έχει ευαισθητοποιηθεί για την ισότητα των φύλων αλλά επί της ουσίας τηρεί μια υποκριτική στάση καθώς φαινόμενα μισθολογικού χάσματος, αποκλεισμού από κορυφαίες θέσεις και έλλειψη ισορροπίας των φύλων στην πολιτική, επιχειρηματική και πανεπιστημιακή ζωή αποτελούν τον κανόνα. Τα κατάλοιπα της βαθιά ριζωμένης πατερναλιστικής νόρμας του προηγούμενου αιώνα, βρίσκει τις γυναίκες αντιμέτωπες συνεχώς με τον μισογυνισμό καθώς μέχρι και σήμερα κρίνονται βάση της εμφάνισης τους, των σωματικών τους λειτουργειών ακόμα και των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών τους επιλογών υποτιμώντας την αξία τους. Ο σεξισμός και οι πατριαρχικές αντιλήψεις ειδικά στον χώρο της διαφήμισης και των media εμπορευματοποιούν το γυναικείο σώμα καλλιεργώντας έτσι υποσυνείδητα στην κοινωνία μία «κουλτούρα ψυχολογικού και σωματικού βιασμού» που φέρνει τις γυναίκες στη θέση του θύματος σε ενδοοικογενειακό, επαγγελματικό και όχι μόνο περιβάλλον. 

Ο δρόμος προς την ουσιαστική ισότητα των φύλων παραμένει μακρύς αλλά είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε το σύστημα (θεσμικό και κοινωνικό) που εμποδίζει τις γυναίκες να πετύχουν αυτά που πραγματικά μπορούν και αξίζουν όχι μόνο στον δυτικό κόσμο αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; 

Τα βραβεία GIWA αποτελούν για μένα μια ευκαιρία να μοιραστώ την ιστορία μου με δημιουργικές, ταλαντούχες γυναίκες γεμάτες όρεξη να κάνουν τον κόσμο που ζούμε λίγο καλύτερο μέσα από την δουλειά τους. Αποτελούν μια πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσης και ιδεών για την έμπνευση και την εξέλιξη μας και ένα κανάλι προβολής προτύπων ικανών να συμβάλουν στην αλλαγή της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία. Είναι μια διοργάνωση που αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσπάθεια χρόνων μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αντιξοότητες για το γυναικείο φύλο. 

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του