#shareyourstory: Νάγια Μπολτέτσου

shareyourstory-νάγια-μπολτέτσου

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πέρα από τα μέλη της επιτροπής -τα προφίλ των οποίων είναι διαθέσιμα  στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων – πολύτιμη είναι η συμβολή μιας ευρύτερης ομάδας εθελοντών-υποστηριχτών από το εξωτερικό και την Ελλάδα την τελευταία εξαετία για να πάρει ο θεσμός τη μορφή που έχει σήμερα.

Σχετικά άρθρα: GIWAwards: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή των Ελληνίδων που διαπρέπουν ανά τον κόσμο με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

Το Infowoman ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄αυτην φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος ήταν υποψήφιες για τα GIWA Αwards. Λίγο πριν την απονομή των βραβείων την Κυριακή 11 Απριλίου, μίλησε με τις γυναίκες που απαρτίζουν την επιτροπή των βραβείων! 

Η Νάγια Μπολτέτσου μοιράζεται τη δική της ιστορία:
Είστε μέλος της Επιτροπής των Giwa Awards…Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς…

Ονομάζομαι Νάγια Μπολτέτσου, είμαι δικηγόρος και ένα εκ των ιδρυτικών μελών των βραβείων GIWA, μια ιστορία που πάει πίσω στον χρόνο και έχει αφετηρία το Λονδίνο του 2015. Έχω εργαστεί για αρκετά χρόνια στη Μ. Βρετάνια ως διευθυντικό στέλεχος στο νομικό τμήμα εταιρείας διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων με δραστηριότητα σε Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική και εν συνέχεια άσκησα ελεύθερη δικηγορία σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία στο  City στο Λονδίνου. Από τον Οκτώβριο 2020 επαναπατρίστηκα και στελεχώνοντας το νομικό τμήμα του στρατηγικού σχεδιασμού γνωστού ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος. 

 Τι σας οδήγησε στην Επιτροπή των βραβείων και ποιος ο ρόλος σας σ΄αυτήν;

Υπό την ιδιότητά μου ως δικηγόρος έχω επιληφθεί εθελοντικά του νομικού σχεδιασμού και της νομικής  υποστήριξη του θεσμού με απώτερο σκοπό όχι μόνο το σύννομο της διαδικασίας, αλλά τη διασφάλιση της απόλυτης διαφάνειάς του.. Συμμετέχω στα βραβεία GIWA, γιατί για μένα τα GIWA είναι ένας  δρόμος, ένας τρόπος που εμπράκτως συμβάλει  στην διαμόρφωση μια ευρύτερης κοινωνικής συνείδησης και συνειδητότητας που μας θέλει όλους ίσους μπροστά στην ευκαιρία, όλους ικανούς για το ωραίο, όλους εν δυνάμει νικητές και νικήτριες και μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να στέλνει και ένα σιωπηλό πλην ουσιαστικό μήνυμα για το πόσο ανάγκη έχουμε  αυτός ο δρόμος να περπατιέται το ίδιο εύκολα από όλους ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος , προέλευσης ή άλλων διακρίσεων.

 

 

Πώς είναι να συνεργαζονται 11 γυναίκες με τελείως διαφορετικά backgrounds για ένα κοινό όραμα και ποιο είναι το όραμα αυτό; 

 

Η συνεργασία με τα μέλη της ομάδας  GIWA συγκαταλέγεται στα πιο δημιουργικά  πράγματα που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ταλαντούχες νέες γυναίκες που  εργάζονται με  αστείρευτο κέφι και αξιοζήλευτή επιμονή στηρίζοντας ν ένα εθελοντικό project που απώτερο σκοπό έχει να καταδείξει την αξία της Ελληνίδας γυναίκας που διαπρέπει σε διεθνές ή εθνικό επίπεδο και μέσα α από τέτοια παραδείγματα τελικά να εμπνεύσει αλλά και να καταδείξει όλα τα διορθωτικά βήματα που χρειάζονται για την ουσιαστική ενδυνάμωση  του ρόλου της γυναίκας στην σύγχρονη  κοινωνική πραγματικότητα

 

Ποια θεωρείτε πως είναι η θέση τη σύγχρονης Ελληνίδας το 2021; Γιατί πρέπει να βραβεύονται οι γυναίκες αυτές;

Η σύγχρονη Ελληνίδα νομίζω βιώνει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική συγκυρία.

Σιγουρά εν έτη 2021 αρκετές γυάλινες οροφές έχουν αρχίσει να ραγίζουν και πλέον καθιερώνεται ο ρόλος της σε θέσεις ισχύς και ΄χώρους παραδοσιακά ανδροκρατούμενους, σε κάθε περίπτωση όμως ενώ ο δρόμος δείχνει να έχει ανοιχτεί και να ξεπερνάμε στερεότυπα ετών οι κοινωνικές υποδομές και αντιλήψεις δεν είναι ακόμα επαρκώς διαμορφωμένες  ώστε να στηρίζουν αυτή την αλλαγή.

 

Οπότε η Ελληνίδα του ‘21 σαν ηρωίδα σε αρχαίο δράμα πολλές φόρες καλείται πέρα από τον επαγγελματισμό της να κάνει μια υπέρβαση σε θέματα που αφορούν την ιδιά της ζωή ώστε να συνδυάσει τον πολλαπλό της ρολό ως μητέρα και/ή σύζυγος και επαγγελματίας.

 

Τέλος η πλάστιγγα σε επίπεδο εξέλιξη και σταδιοδρομίας δείχνει να γέρνει υπέρ μια συνθήκης που θέλει τον άντρα ακόμα εργαζόμενο καλύτερα αμειβόμενο και πιο εύκολα εξελίξιμο.

 

 Η βράβευση λοιπόν της σύγχρονης Ελληνίδας είναι μια έμπρακτη παρότρυνση ώστε να βρει την αυτοπεποίθηση, την έμπνευση και την στήριξη για να περάσει από τα μετέωρα βήματα στο σταθερό βηματισμό που θέλει αυτός ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά της.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του