#shareyourstory: Μένια Κούλη

shareyourstory-μένια-κούλη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Μένια Κούλη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Μετά τις σπουδές Διοίκησης επιχειρήσεων και Marketing στο University of La Verne με κέρδισε αμέσως η σύγχρονη τέχνη. Υπηρετώ την τέχνη τα τελευταία 20 χρόνια έχοντας κάνει αξιοζήλευτες συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Takis, o Angelos, η Vassiliki και η Chryssa. Ξεκίνησα την καριέρα μου ως δυναμική συνεργάτιδα του Σταύρου Μιχαλαριά στη Mihalarias Art, μιας από τις σπουδαιότερες γκαλερί σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το Λονδίνο, στη συνέχεια διηύθυνα τη δική μου γκάλερι διεθνών προδιαγραφών στην Κηφισιά, τη Mamush Gallery. Εκπροσωπώντας διακεκριμένους καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους. Σήμερα είμαι Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων στο Ίδρυμα Τάκη (Takis Foundation), Κέντρο Ερευνών για την τέχνη και τις Επιστήμες. Έχοντας συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις και συνεργαστεί με Μουσεία της Ευρώπης όπως η Tate Modern στο Λονδίνο και το Centre Pompidou στο Παρίσι, τα σχέδια μου για το μέλλον είναι οι συνεργασίες και οι εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στην Ασία και την Αμερική

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στην επαγγελματική μου καριέρα εντοπίζεται κυρίως στα πρώτα χρόνια και έχει να κάνει με τη δυσκολία στην συνεργασία και στην επικοινωνία με τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες είναι ιδιαίτερες υπάρξεις, ιδιόρρυθμοι άνθρωποι. Η συνεργασία είναι τρομερά δύσκολη ειδικά όταν δεν έχεις την εμπειρία. Με τα χρόνια έμαθα να έχω την υπομονή, να μη νευριάζω και να σκέφτομαι κάποιες φορές με το δικό τους τρόπο. Μόνο εισβάλοντας στον μαγικό τους κόσμο μπορεί κάποιος να δουλέψει μαζί τους σωστά και αυτό μαθαίνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία κατά τη γνώμη μου είναι ακόμα χαμηλά. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη βελτίωση, ειδικά την τελευταία δεκαετία, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Σε αναπτυγμένες κοινωνίες βέβαια είναι πάρα πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ίσως και οι ίδιες οι γυναίκες, εμείς οι ίδιες να πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας, να μην αφήνουμε καταστάσεις και συνθήκες να μας επηρεάζουν αρνητικά και να μη το βάζουμε κάτω. Η έως τώρα εμπειρία μου στον εργασιακό χώρο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μου έχει δείξει ότι η επιμονή και η υπομονή μου με έχει πάει πολλά βήματα μπροστά. Για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, θα πρέπει οι ίδιες να συνεργαζόμαστε άψογα, να απαιτούμε ίση αντιμετώπιση καθημερινά και σε καμία περίπτωση να μη το βάζουμε κάτω.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Η συμμετοχή μου και η υποψηφιότητά μου στα βραβεία GIWA είναι υψίστης σημασίας για μένα. Πιστεύω ότι είναι ένας δυνατός και σοβαρός θεσμός και εύχομαι να συνεχίσει έτσι δυναμικά για πολλά χρόνια. H σύγχρονη Ελληνίδα, η σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα εργαζόμενη που έχει καταφέρει να διακριθεί στον τομέα της χρήζει προβολής και επιβράβευσης. Στην ζωή συχνά έχουμε ανάγκη την επιβράβευση, είναι ένα είδος ανταμοιβής των κόπων μας. Άλλωστε αυτό μπορεί να αποτελέσει και κινητήριο δύναμη για άλλες γυναίκες και παράδειγμα προς μίμηση. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να γνωρίζω πως η αναγνώριση της πορείας μου και η προβολή της μπορεί να βοηθήσει και να δυναμώσει μια άλλη γυναίκα του χώρου μου να συνεχίσει δυναμικά και διαγράψει την καριέρα που ονειρεύεται.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του