Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Μαριάννα Καψετάκη
shareyourstory-μαριάννα-καψετάκη

#shareyourstory: Μαριάννα Καψετάκη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Μαριάννα Καψετάκη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Η επαγγελματική μου ιστορία άρχισε στα 18 μου χρόνια όταν έπρεπε να επιλέξω αν θα σπουδάσω ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ή μουσική (είχα κερδίσει υποτροφίες από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, το King’s College και το Royal Academy of Music στο Λονδίνο). Επέλεξα το πρώτο και συνέχισα μαθήματα στο πιάνο πηγαίνοντας περίπου κάθε 2 εβδομάδες στην Αθήνα. Έπειτα ήθελα να συνδυάσω την ιατρική με την μουσική και εγγράφηκα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Ιατρική των Παραστατικών Τεχνών’ του University College London. Τώρα ολοκληρώνω τις διδακτορικές μου σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College London. Παράλληλα με τις σπουδές μου στην ιατρική/νευροεπιστήμες έδωσα πάνω από 160 ρεσιτάλ πιάνου, συνέπραξα με περίπου 10 ορχήστρες, και κέρδισα 1ο βραβείο σε 12 διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου.

Έχω τιμηθεί με πάνω από 30 βραβεία και υποτροφίες όπως: Μετάλλιο της UNESCO, Βραβείο ‘Παρισιάνου Α.Ε.’, Βραβείο Καλύτερης Μεταπτυχιακής Διατριβής από τη Βρετανική Ένωση Ιατρικής των Παραστατικών Τεχνών, Βραβείο F.Marr, Βραβείο Ede & Ravenscroft, Βραβείο ‘Γ.Τζόνκερ’, και Δίπλωμα τιμής από το Δήμο Χερσονήσου. Eπιλέχθηκα ως υπότροφος των: Ίδρυμα Α.Ωνάσης, ΙΚΥ, Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη, Ίδρυμα Sir R.Stapley, Ίδρυμα Schilizzi, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Μινωικό Ωδείο (9ετής υποτροφία), Εστία Νέας Σμύρνης, Ίδρυμα GEMMA, Guarantors of Brain, Ίδρυμα H.Martindale, και Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» που απονεμήθηκε από την Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδος. Ήμουν runner-up για το Βραβείο ‘Ανερχόμενο Αστέρι’ 2020 (Παγκόσμια Ομοσπονδία Νευροαποκατάστασης) και φιναλίστ στα Βραβεία Next Generation Women Leaders 2020 της εταιρείας McKinsey.

Στο μέλλον θέλω να συνεχίσω να κάνω έρευνα στις νευροεπιστήμες, ιατρική ειδικότητα και να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με το πιάνο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχω αντιμετωπίσει είναι πώς να βρω το χρόνο να συνδυάσω δύο καριέρες (επιστήμη και μουσική) σε εξίσου υψηλό επίπεδο. Κατάφερα να ξεπεράσω αυτή τη δυσκολία οργανώνοντας την καθημερινότητά μου, και βάζοντας πολύ πειθαρχία και μεθοδικότητα στο διάβασμά μου.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο; 

Σε σχέση με παλαιότερα, πολλές σύγχρονες γυναίκες απαιτούν πολύ περισσότερα από τον εαυτό τους επαγγελματικά. Άρα εκτός από τον οικογενειακό ρόλο έχουν και επαγγελματικό ρόλο. Για να εξελιχθούν σε αυτούς τους δύσκολους ρόλους θα ήταν ευνοϊκό αν υπήρχε οικονομική, ψυχολογική και ηθική στήριξη από την κοινωνία.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; (έως 250 λέξεις)

Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην τελική φάση των βραβείων GIWA. Ελπίζω μέσα από αυτά τα βραβεία να εμπνεύσω νεότερες Ελληνίδες.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του