Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Ελισάβετ Ιωαννίδη
shareyourstory-ελισάβετ-ιωαννίδη

#shareyourstory: Ελισάβετ Ιωαννίδη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ελισάβετ Ιωαννίδη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια….

Εργάζομαι στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από το 2002, το οποίο για μένα ήταν όνειρο ζωής. Ξεκίνησα ως Βοηθός Επιμελήτρια και στη συνέχεια έγινα Επιμελήτρια Εκπαίδευσης. Πραγματοποιώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και προγράμματα για ειδικές ομάδες εντός και εκτός Μουσείου, με μια δυναμική ομάδα που αποτελείται από γυναίκες και άντρες. Μέσα από την επαφή μου με τα παιδιά όχι μόνο βλέπω τον κόσμο διαφορετικά αλλά εμπνέομαι για να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Τελειώνοντας το μεταπτυχιακό μου στην εικαστική ψυχοθεραπεία δημιούργησα στο ΕΜΣΤ μαζί με τη Εργοθεραπεύτρια-Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια κ. Αφροδίτη Πανταγούτσου το πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας «Εξερευνώντας τις εικόνες του μουσείου – Εξερευνώντας την εικόνα μου», το μοναδικό στο είδος του που εφαρμόζεται σε μουσειακό χώρο στην Ελλάδα. Στόχος μου για το μέλλον είναι να βοηθήσω να γίνει πραγματικότητα η συνταγογράφηση της τέχνης στη χώρα μας. Μακάρι…

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις; 

Τα 18 χρόνια που εργάζομαι έχω συναντήσει δυσκολίες κυρίως λόγω των προβλημάτων που έχουν χαρακτηρίσει την έως τώρα πορεία του χώρου που με αγάπη και πάθος υπηρετώ. Παρόλα αυτά μέσα από τις δυσκολίες πιστεύω ότι γίνεσαι πιο δυνατός, πιο σοφός και πιο ευέλικτος. Η μεγαλύτερη μου δυσκολία ήταν να ξεπεράσω τον ίδιο μου τον εαυτό και να πιστέψω ότι μπορώ να κάνω πραγματικότητα τα όνειρά μου στο χώρο αυτό. Είχα την τύχη το μουσείο μέχρι τώρα να έχει δύο δυναμικές γυναίκες διευθύντριες οι οποίες όχι μόνο με δίδαξαν πολλά αλλά και με έμαθαν να πιστεύω στον εαυτό μου, στις δυνάμεις μου και σίγουρα να μην τα εγκαταλείπω.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο; 

Η γυναίκα αγωνίστηκε σκληρά μέχρι να πετύχει την είσοδο της και να κατακτήσει ενεργό ρόλο στην κοινωνική, επιχειρηματική, οικονομική και πολιτική ζωή. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν μεταβληθεί και η θέση της στην κοινωνία έχει αλλάξει. Για παράδειγμα, έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πλέον οι γυναίκες εργάζονται, είναι οικονομικά ανεξάρτητες και δεν διστάζουν να διεκδικήσουν όλα όσα θέλουν. Αυτά τα κάνουν συνδυάζοντας τη δύναμη και την ευαισθησία όπου χρειάζεται.

Δυστυχώς όμως, είτε μας αρέσει να το ακούμε, είτε όχι, δίνουν ακόμα σκληρές μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Οι γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες κατέχουν θέσεις εργασίας με λιγότερη αυτονομία, λιγότερη εμπλοκή σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων και μεγαλύτερη εποπτεία από τους άνδρες. Επιπλέον, όπως ακούμε καθημερινά, τα περιστατικά κακοποίησης είναι πολύ αυξημένα με τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν είτε σεξουαλική, είτε σωματική, είτε ψυχολογική βία σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Επίσης, καλούνται να ανταποκριθούν σε πολλούς ρόλους (συζύγου, μητέρας, νοικοκυράς, εργαζόμενης), με αποτέλεσμα να πιέζονται και να εξαντλούνται. Αυτό το έχω βιώσει και πραγματικά δεν είναι εύκολο να κρατάς ισορροπίες.

Θεωρώ ότι όλοι, άντρες-γυναίκες, πρέπει να δράσουμε για το συμφέρον της κοινωνίας. Ο παραδοσιακός ρόλος του άνδρα στην οικογένεια και την κοινωνία πρέπει να εξελιχθεί, όσο και ο ρόλος της γυναίκας, εάν θέλουμε να δούμε πραγματικές αλλαγές.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Eίναι τιμή για μένα να είμαι υποψήφια στα βραβεία GIWA, τα μοναδικά που επιβραβεύουν τη συμβολή Ελληνίδων γυναικών σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους διεθνώς. Τα βραβεία όχι μόνο αναγνωρίζουν τη δουλειά που κάνουμε οι γυναίκες αποδεικνύοντας ότι και εμείς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά ακόμα και σε ανδροκρατούμενους χώρους, αλλά αποτελούν έμπνευση και ενδυνάμωση για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, και έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη δυναμική που υπάρχει. Για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε τη γυναικεία ηγεσία. Και τα βραβεία αυτά παρέχουν περαιτέρω κίνητρο αλλά και αναγνώριση για την αλλαγή αυτή.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του