Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Ελισάβετ Αρώνη
shareyourstory-ελισάβετ-αρώνη

#shareyourstory: Ελισάβετ Αρώνη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ελισάβετ Αρώνη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; 

Ξεκίνησα το μόντελιγκ πριν από 10 χρόνια, όταν με πλησίασαν model scouts στη Γερμανία.

Και έτσι έκανα τα πρώτα μου βήματα ως μοντέλο, συμμετέχοντας σε Shootings, Fashion Weeks / Catwalks και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη μεγάλη παγκόσμια καμπάνια μου ήταν για τον Christian Louboutin το 2016. Μετά από αυτήν την επιτυχημένη συνεργασία, με έκλεισε για άλλη μια φορά ως κεντρικο μοντέλο για την επόμενη παγκόσμια καμπάνια. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες διαφημιστικές καμπάνιες, για brands όπως BMW, Schwarzkopf, Birkenstock, Keune και πολλά άλλα.

Το 2017 ολοκλήρωσα και τις σπουδές μου στη Δραματική Σχολη στο Βερολίνο. Ως ηθοποιός έχω παίξει σε διαφορα παγκοσμια διαφημιστικά spot όπως και σε σειρές στην γερμανική τηλεόραση.

Στην Ελλάδα έχω δουλέψει με ταλαντούχους σχεδιαστές όπως την Celia Kritharioti, Deux Hommes, καθώς έχω συμμετάσχει και σε editorial μόδας για ελληνικά περιοδικά.

Στο μέλλον θα μου άρεσε και η ιδέα να δημιουργήσω μια δίκη μου συλλογή ρούχα (η οποία θα έχει επιρροές και θα συνδυάζει πολλά διαφορετικά ενδυματολογικα στοιχεία από διάφορες χώρες που έχω επισκεφθεί στα ταξίδια μου) και να δω έτσι το χώρο της μόδας και απο την επιχειρηματική της πλευρά.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις; 

Η δυσκολία που μου έρχεται στο μυαλό έχει να κάνει με τη διαχείριση της φύσης της δουλειάς μου. Κυρίως όταν κλήθηκα να το κάνω σε νεαρή ηλικία. Η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που οι επαγγελματικές επιτυχίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την εμφάνιση. Έτσι για ένα νεαρό άτομο η οποιαδήποτε αρνητική απάντηση για κάποια ενδεχομένη συνεργασία το βάζει σε σκέψεις και αμφιβολίες σχετικά με την εξωτερική του εμφάνιση. Αυτό με δυσκόλεψε κι εμένα στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Ευτυχώς από εκει και μετα ξεκινάει ένα άλλο σημαντικό κομμάτι για την αποδοχή του εαυτού μας.

Κάνεις μας δεν είναι τέλειος και με το αγαπήσουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας με τις ατέλειες που έχουμε βάζουμε τη βάση για να αποδεχθούν και να μας αγαπήσουν και οι άλλοι.

Χαίρομαι που σήμερα και τα πρότυπα ομορφιάς έχουν ξεφύγει από τα παραδοσιακά “μονότονα” πλαίσια και παρουσιάζουν τόσες όμορφες εναλλαγές.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο; 

Η θέση της γυναίκας έχεις εξελιχθεί και βλέπουμε ό,τι παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία και ένα ισχυρό ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία. Οι αλλαγές τα τελευταία χρόνια είναι ουσιαστικές και έχουν φέρει τη σύγχρονη γυναίκα σε θέση να διεκδικεί όλα αυτά που επιθυμεί για τον εαυτό της. Σε κοινωνικό, προσωπικό, επαγγελματικό επίπεδο αλλά και στον τρόπο ζωης που επιλεγει.

Ένα ζωντανό παράδειγμα για όλα όσα ανέφερα παραπάνω ηταν πάντα και ειναι και η ίδια μου η μητέρα, η οποία έχει διαγράψει μια μακροχρόνια και πολύ σημαντική πορεία στο χώρο των επιστημών. Βλέποντας την να εξελίσσεται και να αφοσιώνεται με πάθος στην επιστήμη της, την μικροβιλογία, να επιτυγχάνει και να έρχεται η καταξίωση στον επαγγελματικό χώρο, ήθελα πάντα να τη μιμηθώ σε αυτό και να εχω κι εγω την ευκαιρία να αφοσιωθώ με το ίδιο πάθος στο δικό μου αντικείμενο, το χώρο της μόδας.

Με κάνει πολύ χαρούμενη που σήμερα βλέπουμε τόσες γυναίκες να πετυχαίνουν επαγγελματική καταξίωση και να διαπρέπουν στον χώρο των επιστημών, των επιχειρήσεων των τεχνών, της πολιτικής και τόσους άλλους. Ολα αυτα τα παράδειγματα παρουσιάζουν μια πρωτόγνωρη δυναμική που υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη στο ρόλο της γυναίκας στο κοντινό μέλλον .

Οι σύγχρονες γυναίκες είναι δυναμικές. Έχουν ξεφύγει πια από το παραδοσιακό ρόλο και μάλιστα πέρα από το επαγγελματικό επίπεδο. Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα μπροστά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει χωρίς για μεγαλύτερη εξέλιξη.

Μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες των σύγχρονων γυναικών αλλά κυρίως μέσα από την αναγνώριση των προσπαθειών αυτών από το σύνολο της κοινωνίας μπορούμε να πάμε παρακάτω όσο αφορά τη θέση μας. Να γίνουμε έτσι πηγη έμπνευση για όλο και περισσότερες γυναίκες.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; 

Αρχικά θα ήθελα να σταθούμε στην γενικότερη σημασία των GIWA. Όπως είπα και πριν ένα βασικό βήμα για την εξέλιξη του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία είναι η αναγνώριση των προσπαθειών τους για την επαγγελματική καταξίωση. Καταλαβαίνουμε έτσι πόσο σημαντικά είναι τα GIWA. Πέρα από την προσωπική ικανοποίηση που παίρνουμε οι υποψήφιες ,αφού αναγνωρίζεται η επαγγελματική μας πορεία αλλά και οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς, γινόμαστε θεωρώ παραδείγματα και πηγή έμπνευσης για τόσες άλλες γυναίκες. Να ακολουθήσουν και αυτές το πάθος τους, να δουλέψουν σκληρά και να φτάσουν στους επαγγελματικους τους στόχους.

Τέλος, να πω ότι σε προσωπικό επίπεδο η επιλογή μου σαν υποψήφια με κάνει χαρούμενη και με τιμάει πολύ, ειδικά από τη στιγμή που όλες οι συνυποψηφιες τόσο στη δική μου κατηγορία όσο και στις άλλες είναι τόσο ξεχωριστές και καταξιωμένες στον επαγγελματικό χώρο.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του