Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Ασπασία Ιωσηφέλλη
shareyourstory-ασπασία-ιωσηφέλλη

#shareyourstory: Ασπασία Ιωσηφέλλη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ασπασια Ιωσηφέλλη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Από πολύ μικρή ηλικία γνώριζα πως ήθελα να εργαστώ και να είμαι επαγγελματικά ανεξάρτητη. Με την υποστήριξη της οικογένειας μου κατάφερα να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο. Ξεκίνησα να εργάζομαι σε ηλικία 19 ετών ως υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε σχολείο ξένων γλωσσών. Όταν αποφοίτησα από το Αμερικανικό Κολέγιο με ειδικότητα στο χώρο του Μάρκετινγκ (Marketing Management) εργάστηκα σε θέσης όπου μπόρεσα να εξασκήσω όσα είχα μάθει στο αντικείμενο αυτό. Όταν ακολούθησα το όνειρο μου να εργαστώ στην Αμερική και μετἀ από πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας κατέληξα στο Τραπεζικό χώρο, όπου είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε έναν κυρίως ανδροκρατούμενο χώρο. Με ήθος και αξιοπρέπεια, και έχοντας την τύχη να εργαστώ με αξιόλογος συνεργάτες κατάφερα να διακριθώ αρκετές φορές και σε διάφορους ρόλους. Στην πιο πρόσφατη δεκαετία της καριέρας μου, αποφάσισα να ασχοληθώ με το διεθνή συνάλλαγμα, κυρίως επειδή μου άρεσε να παρακολουθώ τα διεθνή νέα και της εξέλιξης παγκοσμίως. Η μάθηση σε οποίο τομέα βρίσκομαι δεν σταματάει ποτέ. Ποτέ δεν συμβιβάστηκα με τις γνώσεις που έχω και πάντα συνεχίζω να μαθαίνω και να διδάσκω όπου μπορώ αυτά που εγώ γνωρίζω με την εμπειρία που έχω απόκτηση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις; 

Επαγγελματικές δυσκολίες αντιμετώπισα πάρα πολλές, ειδικά στην αρχή της καριέρας μου στην Ελλάδα, όπου προσβλήθηκα από πολλούς εργοδότες, και όταν έφτασα σε μια αδιέξοδος επαγγελματικά αποφάσισα να έρθω στην Αμερική. Όταν ήρθα στην Αμερική το 2003 δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι το βιογραφικό μου σημείωμα ήταν ο λόγος που δεν είχα κληθεί σε συνέντευξη. Κάθε εμαιλ που λάμβανα έκανε λόγο για την αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών! Με πραγματική απορία έπη του θέματος ζήτησα την συμβουλή μιας ξαδέλφης που μου έλυσε το μυστήριο: δεν ήταν επαγγελματικό (και μάλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί και εργασιακό αδίκημα) να αναφέρω το φύλο και την ηλικία μου στο βιογραφικό μου σημείωμα. Εκείνη την στιγμή κατάλαβα πως εδώ είχα μια ευκαιρία να προχωρήσω σε μια καριέρα με βάση τις γνώσεις, την εμπειρία και το μεράκι μου για δουλειά. Μετα από σχεδόν δύο δεκαετίες στον εργασιακό χώρο έχω να πὠ πως υπάρχουν και εδώ ανισότητες αλλά πιστεύω πως τα πράγματα εξελίσσονται καθημερινά και πως οι γυναίκες διακρίνονται όλο και περισσότερο για έναν πιο ισότιμο εργασιακό χώρο.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο; 

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου σήμερα, το γυναικείο φύλο έχει ισότιμα δικαιώματα με το ανδρικό φύλο. Αυτό όμως δεν αρκεί. Πιστεύω πως όλοι οι αγώνες που έχουν δώσει με τον Α ἠ Β τρόπο οι προηγούμενες γενιές πρέπει να εμπνέουν τις τωρινές για να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για μια πραγματική ισότητα ειδικά στον εργασιακό χώρο. Να αναγνωρίζουν και να υποστηρίζεται στον εργασιακό χώρο η γυναίκα κάθε ηλικίας για τα επαγγελματικά προσόντα και ταλέντα της. Να διδάσκουμε όλοι στα παιδιά μας μας την ισότητα των φύλων. Τον σεβασμό προς κάθε άνθρωπο και να στηρίζουμε το πνεύμα της δημιουργικότητας. Η επόμενη γενιά το μέλλον πρέπει να είναι πάντα καλύτερο.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; 

Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μια από τις υποψήφιες τον βραβείων GIWA, που με μεγάλη μου χαρά αναγνωρίζουν την πολύχρονη καριέρα μου και την καταγωγή μου. Σε μια εποχή που οι γυναίκες παγκοσμίως αγωνίζονται για μια ισότητα όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην πράξη, μια τέτοια διάκριση είναι θεωρώ απόδειξη πως η Ελληνίδα γυναίκα έχει δύναμη, ταλέντα, μεράκι και πάθος σε όσα κάνει. Ελπίζω οι νεότερες γενιές να μπορέσουν να βρουν έμπνευση από όλες τις υποψήφιες και να πετύχουνε περισσότερα.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του