#shareyourstory: Άντρη Γεωργιάδου

shareyourstory-άντρη-γεωργιάδου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Άντρη Γεωργιάδου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια. 

Είμαι Επίκουρη Καθηγήτρια στο University of Nottingham και Διευθύντρια του Κέντρου EQUIDY ∙ τη μοναδική ερευνητική μονάδα στην Κύπρο που εξειδικεύεται σε θέματα που άπτονται των πυλώνων της ισότητας, συμπερίληψης και διαφορετικότητας.

Ως νεότερο μέλος της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας, διεξάγω έρευνα η οποία επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο. Η έρευνά μου αποσκοπεί στην απάντηση καίριων ερωτημάτων και απόδοση λύσεων σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον εργασιακό χώρο.

Το πάθος μου για την εξερεύνηση του αγνώστου αναδύθηκε στα παιδικά μου χρόνια, όπου ως μέλος μιας οικογένειας με βαθιά εκτίμηση και αγάπη προς το βιβλίο και την κοινωνική παιδεία, είχα την τύχη να απολαύσω ευκαιρίες για την περαιτέρω καλλιέργεια του ανήσυχού μου πνεύματος. Αναπόφευκτα, λοιπόν, ανέπτυξα μια ιδιαίτερη αγάπη και κλίση προς την έρευνα, αλλά και στη μετάδοση της αποκτώμενης γνώσης στις/ους γύρω μου. Με την πάροδο των χρόνων, ο συνδυασμός αυτός μετατράπηκε σε τρόπο ζωής καθώς και δέσμευση, η οποία συνδυάζει την έρευνα με τη διδασκαλία, και υπέθαλψε τη φιλοδοξία μου να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αντικατοπτρίζουν τόσο το μέχρι τώρα ταξίδι μου, όσο και τους μελλοντικούς μου στόχους. Θέλω να μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να παρακινήσει την κοινωνία να αποδεχθεί πλήρως και να συμπεριλάβει όλα τα μέλη της. Θέλω να καταλάβω γιατί εξακολουθούν να απορρίπτονται άνθρωποι με βάση το φαίνεσθαι κι όχι το είναι τους. Το πιο σημαντικό, θέλω να εμπνεύσω και να προσελκύσω τις φοιτήτριες και φοιτητές μου να ενστερνιστούν και εκτιμήσουν την αξία της διαφορετικότητας,  ισότητας και συμπερίληψης.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πώς κατάφερες να την ξεπεράσεις; 

“Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις”, παροτρύνει ο σοφός Καβάφης. Και κάπως έτσι φαντάζει το ταξίδι μου στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο της συμπερίληψης μέχρι σήμερα. 

Όταν ολοκλήρωσα τις διδακτορικές μου σπουδές το 2015, η διατριβή μου ήταν από τις πρώτες που έθεταν το ζήτημα αναγκαιότητας αποτελεσματικής διαχείρισης της διαφορετικότητας στην Κύπρο. Συνεπώς, η έρευνά μου υπήρξε στόχος αντιδράσεων και αναπόφευκτων αντιστάσεων, καθώς αμφισβητά το παγιωμένο κατεστημένο του “έτσι διοικούμε τους οργανισμούς μας εδώ”.

Πέρα από “τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα” σε ένα ταξίδι που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας, υπάρχουν και “τα καλοκαιρινά πρωιά”, οι μικρές-μεγάλες νίκες. Και αυτές εντοπίζονται στις υπέροχες συζητήσεις με τις φοιτήτριες και φοιτητές μου επί του θέματος, όταν μέσω των μαθημάτων μας αντιλαμβάνονται πώς και πως η αλλαγή μπορεί να επέλθει άμεσα από αυτές/ούς. Έχουμε εμβυθιστεί στην παράνοια ότι φταίει το σύστημα, φταίνε “οι άλλοι” και χρειάζεται άμεσα η πνευματική αφύπνιση και συνειδητοποίηση ότι το σύστημα είμαστε εμείς. Άρα, η όποια (επιθυμητή) αλλαγή έρχεται μόνο από εμάς. 

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;  

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι οργανισμοί και, γενικά, οι κοινωνίες ευδοκιμούν όταν επενδύουν στην αποτελεσματική διαχείριση της διαφορετικότητας, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απολαμβάνουν την αξία των διαφορετικών υπόβαθρων, κουλτούρων, εστιάσεων που φέρει το κάθε άτομο. 

Πηγαίνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κύπρο για τις διδακτορικές μου σπουδές, και μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την Fulbright υποτροφία μου στο Penn State University, μου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να ενταχθώ και συνεργαστώ με μια ποικιλόμορφη ομάδα ακαδημαϊκών και διδακτορικών φοιτητριών/ών. Ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες από νεαρή ηλικία μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και κατανοήσω καλύτερα διάφορους πολιτισμούς και νοοτροπίες ∙ μια εμπειρία η οποία με δίδαξε να σέβομαι τις ατομικές διαφορές, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση της δασκάλας, ερευνήτριας και συναδέλφισσας που είμαι σήμερα.

Συνεπώς, πεποίθησή μου είναι ότι όλες και όλοι πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα τέτοιο κόσμο ισότητας και συμπερίληψης για και σε όλες και όλους. Η θέση της γυναίκας είναι εκεί που η ίδια θέλει να είναι και έχουμε χρέος να βεβαιωθούμε ότι έχει όλα τα μέσα (και την πρόσβαση σε αυτά) ώστε να μπορεί να είναι εκεί.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; 

Η υποψηφιότητά μου στα βραβεία GIWA αποτελεί την πλατφόρμα που θα δημιουργήσει ευκαιρίες για να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες στο χώρο των κοινωνικών επιστημών να ξεκινήσουν το ταξίδι της προώθησης της ισότητας, της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας μέσω συνεργασιών και κοινών πρωτοβουλιών. 

Μια τέτοια αναγνώριση τονίζει τη σημασία της ενεργού συμμετοχής με θέματα ισότητας, συμπερίληψης και διαφορετικότητας, επιφέροντας ως εκ τούτου τις απαραίτητες αλλαγές στον ακαδημαϊκό χώρο, τις κοινότητες, τις εταιρείες και, συνεπώς, τις κοινωνίες. Είναι σημαντικό να γιορτάζουμε τις γυναίκες που επιδιώκουν να αλλάξουν προς το καλύτερο τις ζωές άλλων γυναικών, καθώς αποτελούν πρότυπο για τις επόμενες γενιές να συνεχίσουν το ταξίδι προς την ισότητα.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του