GIWA Αwards: H Ασπασία Ιορδανίδου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το Infowoman.gr ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄ αυτήν φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος είναι υποψήφιες για τα 3α GIWA Αwards, με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε. 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία μοναδική τελετή απονομής βραβείων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος.

Σας παρουσιάζουμε την Ασπασία Ιορδανίδου, καθηγήτρια Γαλλικών και CEO της Yarn.

Όνομα και ιδιότητα. Ποια είναι η δική σου επαγγελματική ιστορία και τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα GIWA;

Ονομάζομαι Ασπασία Ιορδανίδου, είμαι καθηγήτρια Γαλλικών και CEO της Yarn. Είμαι απόφοιτη του τμήματος γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων “Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση” και “Διδακτική και νέες τεχνολογίες”. Μιλάω τρεις ξένες γλώσσες και έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια.

Το 2020 ίδρυσα μαζί με δύο συναδέλφους, την Φραντζέσκα Βέτσλερ και την Μαρία Μπακαλούδη, την Yarn, την πρώτη ελληνική διαδικτυακή κοινότητα ξένων γλωσσών.

Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στα GIWA, συνυποψήφια με τόσες δυναμικές γυναίκες και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι είμαι υποψήφια στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ψυχολογία», έναν κλάδο τον οποίο αγαπώ και προσπαθώ να αναπτύξω μέσα από κάθε μου δράση.

giwa-%ce%b1wards-h-%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b70

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική σου διαδρομή;

Από τότε που ξεκίνησα την εταιρεία κλήθηκα να αντιμετωπίσω δυσκολίες διαφορετικού μεγέθους, που προέκυπταν καθώς το εγχείρημα εξελισσόταν και μεγάλωνε. Στην Ελλάδα η εκπαίδευση είναι αρκετά συντηρητική και δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισαν τη Yarn με δυσπιστία, καθώς είναι κάτι πολύ καινούργιο και οι εκπαιδευτικοί είναι συνηθισμένοι να λειτουργούν με πιο παραδοσιακό τρόπο.

Στη Yarn όμως πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Η δυσκολία έγκειται στο να αλλάξουμε την κουλτούρα της εκπαίδευσης, κάτι το οποίο προσπαθούμε να επιτύχουμε μέσα από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και την ανταλλαγή γνώσεων.

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην επαγγελματική σου πορεία;

Είναι δύσκολο να σταθώ σε ένα μόνο πράγμα. Λαμβάνω μεγάλη ικανοποίηση όταν τόσο τα μέλη όσο και οι μαθητές μένουν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που δημιουργείται μέσω της πλατφόρμας μας, της Yarn. Σημαντικό κίνητρο είναι επίσης όταν λαμβάνουμε θετικά σχόλια από εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα σεμινάρια μας και τονίζουν πόσο τους βοηθούν στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Συγκεκριμένα εν μέσω της πανδημίας η πλατφόρμα μας αποτέλεσε σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων όλων των καθηγητών και καθηγητριών από κάθε γωνιά της χώρας.

Με ποιο τρόπο έχεις ενδυναμώσει άλλες γυναίκες ή σκοπεύεις να το κάνεις μέσα από την επαγγελματική σου πορεία;

Οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα πολύ συχνά αισθάνονται ότι είναι μόνες και μόνοι τους. Πρέπει να βρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, να οργανώσουν την ύλη, να κάνουν το πρόγραμμα τους και να διαχειριστούν ποικίλες καταστάσεις χωρίς την υποστήριξη συναδέλφων, καθώς στα ιδιαίτερα μαθήματα δεν υπάρχουν. Η Yarn είναι δίπλα στα μέλη της πλατφόρμας δημιουργώντας ένα πλήρες υποστηρικτικό πλαίσιο, προσφέροντας επαγγελματικές συμβουλές, σεμινάρια πάνω σε νέες μεθόδους διδασκαλίας και σε τρόπους να γίνει η διδασκαλία πιο αποτελεσματική, καθώς και workshops με ψυχολόγο πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, όπως για παράδειγμα η διαχείριση του άγχους.

Διαβάστε επίσης

GIWA Αwards: H Αλέξια Σούφερη μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: H Έφη Λαζαρίδου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: H Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Σχετικά Άρθρα
Η Χρυσοξένη Προκοπάκη στο Infowoman: «Η γραφή είναι ένας τρόπος να υπάρχω και να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο»
Η Χρυσοξένη Προκοπάκη στο Infowoman: «Η γραφή είναι ένας τρόπος να υπάρχω και να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο»
Η Αγγελική Μαρίνου στο Infowoman: «Αυτή τη στιγμή η «μπαμπεσία» κοντεύει να αποκτήσει θετικό πρόσημο»
Η Αγγελική Μαρίνου στο Infowoman: «Αυτή τη στιγμή η «μπαμπεσιά» κοντεύει να αποκτήσει θετικό πρόσημο»
Η Ειρήνη Αδάμου στο Infowoman: «Το δίκιο το έχει αυτός που μπορεί να δει τι ερχεται και εξεγείρεται»
Η Ειρήνη Αδάμου στο Infowoman: «Το δίκιο το έχει αυτός που μπορεί να δει τι ερχεται και εξεγείρεται»
Οι Βερτζί Μαβί στο Infowoman: «Μουσική για μας είναι ένας ευγενής τρόπος επικοινωνίας, μια συνδεση, μια γλώσσα»
Οι Βερτζί Μαβί στο Infowoman: «Μουσική για μας είναι ένας ευγενής τρόπος επικοινωνίας, μια συνδεση, μια γλώσσα»
Η Πηνελόπη Μωρούτ στο Infowoman: «Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να κουβαλάμε μέσα μας τις εμπειρίες, τα τραύματα, τις πληγές μας;»
Η Πηνελόπη Μωρούτ στο Infowoman: «Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να κουβαλάμε μέσα μας τις εμπειρίες, τα τραύματα, τις πληγές μας;»
O "Big Father" Νίκος Παντελίδης στο Infowoman: «Άλλοτε στρεφόμαστε εναντίον μας, άλλοτε ορμάμε στον άλλο»
O “Big Father” Νίκος Παντελίδης στο Infowoman: «Άλλοτε στρεφόμαστε εναντίον μας, άλλοτε ορμάμε στον άλλο»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του