Εσύ ξέρεις γιατί δεν πρέπει να ξυρίζεις τα πόδια σου πριν το πεντικιούρ;

Το ξύρισμα των ποδιών πριν από το πεντικιούρ -ειδικά όταν ένας αθώος πρέπει να το κάνει αντί για σένα- είναι αυτονόητο. Αλλά αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή πράξη υγιεινής θα μπορούσε στην πραγματικότητα να προκαλέσει μια άσχημη λοίμωξη, σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Lauren Ploch από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

«Το ξύρισμα των ποδιών μπορεί να προκαλέσει μικρές ρωγμές στο δέρμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης μετά το πεντικιούρ», εξηγεί η ειδικός. Εάν τα βακτήρια, οι μύκητες ή οι ιοί «κρύβονται» σε έναν νιπτήρα πεντικούρ που δεν έχει καθαριστεί καλά, μπορούν να επωφεληθούν από τα κενά στην επιφάνεια του δέρματος και να οδηγήσουν σε μόλυνση.

Το χειρότερο σενάριο, αναφέρει η Dr. Ploch, είναι ότι θα καταλήξετε σε βακτηριακή λοίμωξη, όπως αυτή που προκαλεί ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, ο οποίος αν δεν αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, διεισδύει βαθιά στο δέρμα και στην κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, οι περισσότερες μολύνσεις που σχετίζονται με το πεντικιούρ είναι σχετικά ανώδυνες εάν αντιμετωπιστούν νωρίς.

Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι δεν μπορείτε πάντα να γνωρίζετε εάν το σαλόνι ομορφιάς που επισκέπτεστε, καθαρίζει καλά τον εξοπλισμό του: «Ένας νιπτήρας μπορεί να φαίνεται καθαρός, αλλά ίσως φιλοξενεί βακτήρια, μύκητες και ιούς», αναφέρει η ειδικός.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η Dr. Ploch συμβουλεύει απλά να περιμένετε για να ξυρίσετε τα πόδια σας μετά το πεντικιούρ. Θα πρέπει επίσης να μείνετε μακριά από το σαλόνι ομορφιάς, εάν έχετε κάποια πληγή στα πόδια σας: «Συνιστώ να περιμένετε μέχρι το δέρμα να θεραπευτεί εντελώς (μία έως δύο εβδομάδες) ή να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι».

Μαρία Ιωαννάτου

Recent Posts

Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα

Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…

10 ώρες ago

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χώρισαν μετά από 6 χρόνια γάμου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…

1 ημέρα ago

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…

1 ημέρα ago

Dua Lipa: Η εντυπωσιακή Chanel τουαλέτα της που χρειάστηκε 1.000 ώρες να φτιαχτεί

Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…

1 ημέρα ago

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους (φωτογραφία)

Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…

1 ημέρα ago

CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!

Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…

1 ημέρα ago