Οι απαντήσεις του Έκτορα Μποτρίνι για τις καταγγελίες περί βάναυσης συμπεριφοράς στην κουζίνα του

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Έκτορας Μποτρίνι προχώρησε σε δηλώσεις ύστερα από την καταυκραγή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, υποστήριξε πως στις κουζίνες «και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ο 19χρονος, όπως υποστηρίζει, υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες χωρίς να μιλούν από φόβο μήπως μείνουν άνεργοι.

Ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, δήλωσε: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Νέες δηλώσεις

Χθες, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Έκτορας Μποτρίνι δήλωσε πως “Πρώτη φορά τα ακούω αυτά, από την τηλεόραση. Αυτά είναι γελοιότητες. Τις επόμενες μέρες θα μάθετε την αλήθεια γιατί γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος. Σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους”. “Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Ένας άνθρωπος που δεν είναι ευχαριστημένος σηκώνεται και φεύγει. Αυτά είναι ηλιθιότητες, ακούω πολύ χοντρά πράγματα. Έχω 14 άτομα κουζίνα και όλοι γελάνε με αυτά που ακούνε . Είμαστε η καλύτερη επιχείρηση στην Ελλάδα, έχουμε την καλύτερη κουζίνα και ομάδα και λειτουργούμε σαν οικογένεια. Το ότι δύο μάγειρες ήρθαν στα χέρια αυτό μπορεί να συμβεί παντού”, πρόσθεσε.

Ο 19χρονος σπουδαστής μαγειρικής, κατήγγειλε ότι έζησε στιγμές φρίκης στην κουζίνα του εστιατορίου, σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΡΤ Κέρκυρας. Αναφέρει, μάλιστα, ότι υπέστη «μεσαιωνικά βασανιστήρια» και καταγγέλλει ότι ο υπεύθυνος κουζίνας ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου όπου του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του και του προκαλούσε εγκαύματα με αυτή σπάτουλα.

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

H Αθηνά Ματίς έκανε το πιο εύστοχο σχόλιο για τη φετινή Eurovision

Η φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας ήταν από τις πλέον ιδιαίτερες, τόσο σε επίπεδα…

5 ώρες ago

12 μπαλαρίνες που σίγουρα θα φορεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Καθοδηγούμενη από τις αναγνώστριες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πλάτη, δεν θα μπορούσα να παραλείψω…

6 ώρες ago

Μαρίνα Σάττι: Αυτός είναι ο σύντροφός της – Ήταν μαζί της στο Μάλμε

Εκτός από τον αδελφό της και τη μητέρα της, στο Μάλμε της Σουηδίας, η Μαρίνα…

7 ώρες ago

Αδιανόητο έγκλημα: Τις έκαψε ζωντανές επειδή ήταν ομοφυλόφιλες

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αργεντινή ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών, οι οποίες ζούσαν…

8 ώρες ago

4 συν ΕΝΑ: Μία σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα, 4 + ΕΝΑ. Η…

9 ώρες ago

“Maestro”: Τι θα δούμε στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν – Νέο σοκαριστικό τρέιλερ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της σειράς του MEGA, «Maestro»,…

9 ώρες ago