Τι Νέα;

Μαίνεται μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Καίγονται τα πρώτα σπίτια

Οι ισχυροί άνεμοι λυσσομανούν στην περιοχή της Πάτρας, ενω οι καμπάνες χτυπούν για να απομακρυνθεί ο κόσμος. Η φωτιά φαίνεται να έχει φτάσει στην Περιμετρική και στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα η περιοχή Σούλι έχει εκκενωθεί, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια. Στην περιοχή βρίσκεται ο δήμαρχος Πατρέων μαζί με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για να συντονίσουν το έργο των εργαζομένων στο Δήμο που με μηχανήματα έχουν ριχτεί στη μάχη με τη φωτιά.

Παράλληλα καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Επίσης έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου, ενώ εκκενώθηκε και ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Στην περιοχή χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Στο Σούλι σύμφωνα με το «patrastimes.gr», κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Εντολή για εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα

Εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα, δόθηκε από την Πυροσβεστική λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από την φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάτρας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα.

Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Διαβάστε επίσης

Πόσα νέα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Ανακάλυψε ότι έχει ελάχιστες μέρες ζωής και παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της!

Τάνια Τσανακλίδου και Λίνα Νικολακοπούλου δίνουν ραντεβου στ΄αστέρια!

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Reunion The Musical: Το καινούργιο musical της Θέμις Μαρσέλλου

H Θέμις Μαρσέλλου, η σκηνοθέτιδα των πιο επιτυχημένων μιούζικαλ στην Ελλάδα, επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς…

1 ημέρα ago

Crochet φούστα: Η απόλυτη φούστα του καλοκαιριού!

Χάρη στους σχεδιαστές Chemena Kamali της Chloé, Sabato De Sarno και Gucci, η boho μόδα…

1 ημέρα ago

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες

Σοβαρές κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά αντιμετωπίζει ο διάσημος σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα κατά τη διάρκεια…

1 ημέρα ago

Καρδιακή ανεπάρκεια: Βάσιμες ελπίδες για τη θεραπεία της

Πριν από μερικά ακόμα χρόνια ο άρρωστος με καρδιακή ανεπάρκεια είχε περίπου προδιαγεγραμμένη πορεία. Η…

1 ημέρα ago

Συγκλονίζει η Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα μαλλιά μου»

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά τον κορωνοϊό, στις σκέψεις της να περάσει την υπόλοιπη…

1 ημέρα ago

Είδαμε το «Τσίρκο των Ψυχών» που ξεμπροστιάζει αριστοτεχνικά το «σκοτεινό» σήμερα

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω την σύνοψη της παράστασης «Το τσίρκο των ψυχών» μού έδωσε μία…

1 ημέρα ago