Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Σοκάρουν οι περιγραφές του ιατροδικαστή- Ξέσπασε ο πατέρας

Δεύτερη ημέρα της δίκης για την αποτρόπαιη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο, αφού βιάστηκε από τους δύο κατηγορούμενους τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων ακούστηκαν αλήθειες που φόρτισαν ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στην οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας και των νεαρών που της στέρησαν τη ζωή.

Σοκάρει η περιγραφή του ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο ακροατήριο στη δική για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο μάρτυρας μίλησε για την κατάσταση που βρέθηκε το πτώμα της άτυχης κοπέλας, αλλά και το γεγονός ότι ήταν γυμνή. Έφερε πολλά τραύματα σε όλο της το σώμα, άλλα περιθανάτια και άλλα μεταθανάτια. Τα περισσότερα προήλθαν από την ρίψη του σώματός της στη βραχώδη περιοχή, ο θάνατος της ωστόσο προήλθε από πνιγμό, όπως είπε ο ιατροδικαστής.

Σε ρεπορτάζ του Εθνους διαβάζουμε πως ο κ. Κοτρέτσος περιέγραψε τις χαρακιές που εντόπισε στο λαιμό της Ελένης, οι οποίες κατά την κρίση του έγιναν κάτω από απειλή, ωστόσο επέμεινε στο σημάδι που βρέθηκε στον τράχηλο της, συνέπεια απόπειρας στραγγαλισμου. Ούτε όμως αυτό προκάλεσε τον θάνατο όπως είπε, με τον πατέρα της Ελένης, να φωνάζει μέσα στο δικαστηριο: «Πείτε το. Το βασάνισαν το παιδί μου. Το βασάνισαν».

Στη συνέχεια, ο ιατροδικαστής μίλησε για το χτύπημα που δέχθηκε η Ελένη στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της, το οποίο ήταν βαθύ και προκάλεσε κάταγμα στο οστό και εγκεφαλική αιμορραγία. «Αυτό το χτύπημα ήταν συμμέτοχος στον θάνατο της», είπε ο μάρτυρας, υποστηρίζοντας ότι εάν και ήταν λιπόθυμη η νεαρή φοιτήτρια, εντούτοις δεν είχε πεθάνει. Ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό, αφού οι δράστες την πέταξαν στη θάλασσα. «Κάποιος που δεν είναι γιατρός θα μπορούσε να φανταστεί ότι η κοπέλα πέθανε μετά το χτύπημα. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια θα βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο».

Καταθέτοντας, ο μάρτυρας αντέκρουσε τον ισχυρισμό των δύο κατηγορουμένων ότι η νεαρή κοπέλα είχε συναινέσει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. «Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι το θεωρεί (σ.σ. ο δράστης) την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει», είπε ο ιατροδικαστής.

Παράλληλα ανέφερε πως το σώμα της κοπέλας δεν έφερε σημάδια που να καταδεικνύουν ότι η σορός της σύρθηκε για να μεταφερθεί αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η μεταφορά της έγινε και από τους δύο δράστες.

infowoman team

Recent Posts

H Αθηνά Ματίς έκανε το πιο εύστοχο σχόλιο για τη φετινή Eurovision

Η φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας ήταν από τις πλέον ιδιαίτερες, τόσο σε επίπεδα…

4 ώρες ago

12 μπαλαρίνες που σίγουρα θα φορεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Καθοδηγούμενη από τις αναγνώστριες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πλάτη, δεν θα μπορούσα να παραλείψω…

5 ώρες ago

Μαρίνα Σάττι: Αυτός είναι ο σύντροφός της – Ήταν μαζί της στο Μάλμε

Εκτός από τον αδελφό της και τη μητέρα της, στο Μάλμε της Σουηδίας, η Μαρίνα…

6 ώρες ago

Αδιανόητο έγκλημα: Τις έκαψε ζωντανές επειδή ήταν ομοφυλόφιλες

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αργεντινή ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών, οι οποίες ζούσαν…

7 ώρες ago

4 συν ΕΝΑ: Μία σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα, 4 + ΕΝΑ. Η…

7 ώρες ago

“Maestro”: Τι θα δούμε στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν – Νέο σοκαριστικό τρέιλερ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της σειράς του MEGA, «Maestro»,…

8 ώρες ago