Τι Νέα;

Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου που φλέγεται – Βρέφος 2 μηνών ανάμεσα στους τραυματίες

Τα βλέμματα όλων μας σήμερα είναι στραμμένα στα ανοιχτά της Κέρκυρας και στο πλοίο Euroferry Olympia που από νωρίς το πρωί έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με τις Αρχές και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας πως μαζί του βρίσκεται ακόμα ένα άτομο. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσής τους. Πρόκειται για 2 Βούλγαρους που είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες λένε, ότι αγνοούνται 14 άτομα από το σύνολο των επιβατών -ανάμεσά τους 3 Έλληνες. Ωστόσο, η ακριβής καταμέτρηση θα γίνει όταν όλοι οι διασωθέντες φτάσουν στην Κέρκυρα. Δυστυχώς, οι έρευνες αυτών επεκτείνονται πλέον και μέσα στην θάλασσα…

Όσο για την εταιρεία και τις κατηγορίες που δέχεται περί θαλάσσιας μόλυνσης, η ανακοίνωση είναι, ότι δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων.

Τέσσερα άτομα ήδη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Σε ετοιμότητα είναι τα κέντρα του ΕΚΑΒ σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα για την παροχή προνοσοκομειακών υπηρεσιών στους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου. Τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στο λιμάνι της Κέρκυρας ενώ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί και το νοσοκομείο του νησιού. Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί τέσσερα άτομα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Ένα εξ αυτών αντιμετώπιζε και ορθοπαιδικό πρόβλημα.

Για  τους τραυματίες από το Euroferry Olympia, το πλοίο υπό ιταλική σημαία που σήμερα τα ξημερώματα τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στην Κέρκυρα, έκανε λόγο νωρίτερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Μας έφεραν άλλους δύο τραυματίες ένας με μικροτραύματα κι ένας με δύσπνοια, που έχει μεταφερθεί στον παθολογικό, δηλαδή είναι τρεις οι τραυματίες των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία», είπε ο Λεωνίδας Ρουμπάτης. «Περιμένουμε κι ένα παιδάκι δύο μηνών, που μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους», πρόσθεσε. Υπάρχει κλιμάκιο στο λιμάνι της Κέρκυρας, για να αξιολογούνται τα περιστατικά μεταξύ των διασωθέντων του «Euroferry Olympia» καθώς είναι πολλοί όσοι πρέπει να εξεταστούν, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρονται όλοι στο νοσοκομείο, κατέληξε ο διοικητής.

Πανικόβλητοι οι διασωθέντες

Την ίδια ώρα, οι Έλληνες διασωθέντες προσπαθούν να περιγράψουν τι ακριβώς συνέβη:

Θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμα:

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο πανέμορφο προάστιο των Βερσαλλιών…

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “ΤΖΕΜ” στο Studio Μαυρομιχάλη – Για την Κυριακή 27/2

“Άγιος Παΐσιος”: Η σκηνή με τους πρόσφυγες που μας έκανε να ντραπούμε και η ερμηνεία του Τσακίρογλου να ανατριχιάσουμε!

Έλενα Μπούλια

Recent Posts

Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα

Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…

16 ώρες ago

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χώρισαν μετά από 6 χρόνια γάμου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…

1 ημέρα ago

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…

1 ημέρα ago

Dua Lipa: Η εντυπωσιακή Chanel τουαλέτα της που χρειάστηκε 1.000 ώρες να φτιαχτεί

Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…

1 ημέρα ago

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους (φωτογραφία)

Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…

1 ημέρα ago

CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!

Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…

1 ημέρα ago