Τι Νέα;

Baby Lives Matters: Οργή για τα μωρουδίστικα φορμάκια της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ

Εν μέσω μίας πρωτόγνωρης κοινωνικής αναταραχής σε αντίποινα για την αστυνομική βία, αρχής γενομένης από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και ενώ οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, η καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λίαν επιεικώς άστοχη έως εξοργιστική για πολλούς.

Όπως αναφέρει το CNN, στην ηλεκτρονική σελίδα της καμπάνιας του Αμερικανού Προέδρου πουλούν μωρουδίστικα φορμάκια με το σύνθημα «Baby Lives Matter», σε αντιπαραβολή με το σύνθημα του κινήματος “Black Lives Matter”.

«Με περηφάνεια επενδύετε το μέλλον του μωρού σας για να να Κάνετε την Αμερική Ξανά Σπουδαία με αυτό το μοναδικό κομμάτι», γράφει η περιγραφή ενός από τα φορμάκια στο διαδικτυακό κατάστημα.

Τα φορμάκια σχεδιάστηκαν για να επισημάνουν την στήριξη του Τραμπ στο κίνημα κατά των αμβλώσεων. Όπως επιβεβαίωσε εκπροόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, τα φορμάκια είχαν διατεθεί για την προώθηση του March for Life τον Ιανουάριο, υπέρ των αμβλώσεων. Ωστόσο, μετά τον θάνατο του Φλόιντ από το πόδι λευκού αστυνομικού, παραμένουν διαθέσιμα στο ποσό των 18 δολαρίων στην κατηγορία «limited edition».

Σε μία άλλη εκδοχή των μικροσκοπικών εσωρούχων, το σύνθημα είναι «I cry less than a democrat» (κλαίω λιγότερο από έναν Δημοκρατικό) και ένα σκέτο «Babies For Trump».

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα των πολιτών, οι οποίοι εξαπολύουν μύδρους προς τον Αμερικανό πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας εμετική την εκστρατεία. «Εάν πιστεύεται ότι η Εκστρατεία Τραμπ δεν μπορεί να γίνει περισσότερο ρατσιστική, σήμερα αποδεικνύεται ότι άρχισε να προσπαθεί να κερδίσει χρήματα πουλώντας τα φορμάκια Baby Lives Matter” με το ίδιο φόντο και γραμματοσειρά με το Black Lives Matter. Εμετικό!», έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου στο Twitter.

«Ο πρόεδρος που δήλωσε κάποτε “ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο” τώρα πουλά φορμάκια ‘Baby Lives Matter’ στην ιστοσελίδα της εκστρατείας του», τόνισε ένας άλλος.

Με πληροφορίες από CNN

Ναυσικά Διαμαντοπούλου

Recent Posts

Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα

Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…

13 ώρες ago

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χώρισαν μετά από 6 χρόνια γάμου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…

1 ημέρα ago

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…

1 ημέρα ago

Dua Lipa: Η εντυπωσιακή Chanel τουαλέτα της που χρειάστηκε 1.000 ώρες να φτιαχτεί

Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…

1 ημέρα ago

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους (φωτογραφία)

Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…

1 ημέρα ago

CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!

Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…

1 ημέρα ago