Categories: Τι Νέα;

Χοροθεραπεία: “Θεωρία και πράξη” – 3μηνο Πρόγραμμα από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η θεραπεία μέσω του χορού – ως μιας μορφής πρωταρχικά σωματικής έκφρασης του ανθρώπου – αποτελεί μια πανάρχαια πρακτική σε διαφορετικούς πολιτισμούς και αρχέγονες κοινωνίες. Ο θεραπευτικός χαρακτήρας του χορού επιβεβαιώνεται μέσα από τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων αλλά και με ανθρωπολογικά, εθνολογικά και κοινωνιολογικά δεδομένα των αρχαίων κοινωνιών. Σήμερα υπάρχουν δύο διεθνώς αναγνωρισμένες σχολές χοροθεραπείας: η γαλλική και αμερικανική, που εκπροσωπούνται από τις ιδρύτριες των μεθόδων τους. Αντιστοίχως υπάρχουν σωματεία που συντονίζουν και προωθούν τις δραστηριότητες και το επάγγελμα του χοροθεραπευτή.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, χορευτές, ηθοποιούς, αποφοίτους Σχολών Ανθρωπιστικών, Ιατρικών Επιστημών και Καλλιτεχνικών Σχολών – ΑΕΙ / ΤΕΙ, καθώς και σε κάθε επαγγελματία ή ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τις εφαρμογές της εναλλακτικής αυτής μορφής θεραπείας και τη σημασία της για τον άνθρωπο.

Στη σειρά των μαθημάτων μας ο ενδιαφερόμενος θα έχει την ευκαιρία αρχικά να εισαχθεί στις έννοιες και στα ιστορικά δεδομένα της χοροθεραπείας στην πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, να ενημερωθεί για τις μεθόδους των δύο αντιπροσωπευτικών σχολών χοροθεραπείας που ισχύουν σήμερα, τις αρχές και τις διαφορές τους και τέλος να αποκτήσει μια πρωτότυπη και σημαντική εφαρμοσμένη γνώση των θεραπευτικών στοιχείων διαφόρων σχολών χορού: 1) αρχαίας Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας (Magna Graecia), 2) Αιγύπτου και ανατολίτικου χορού, 3) Πρωτόγονης έκφρασης, 4) ελληνικών παραδοσιακών χορών, 5) flamengo, tango, σε βιντεοσκοπημένα δείγματα, με τη συνεργασία χορευτών και δασκάλων του είδους.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάζου Άννα, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Αυξημένος κίνδυνος Δάγκειου πυρετού σε ταξιδιώτες του εξωτερικού – Μέτρα πρόληψης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει και προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης Δάγκειου πυρετού…

3 ώρες ago

Άννα Βίσση: Τραγούδησε… live σε σουπερμάρκετ στη Σκύρο κι έγινε viral (video)

Στη Σκύρο βρίσκεται η Άννα Βίσση, όπου ενδεχομένως θα περάσει εκεί τις ημέρες του Πάσχα.…

4 ώρες ago

Άνοιξαν οι εγγραφές στο Stoiximan AegeanBall Festival 2024!

Το μεγαλύτερο FIBA 3X3 μπασκετικό γεγονός της χώρας, το Stoiximan AegeanBall Festival επιστρέφει για 6η…

4 ώρες ago

Ψήσιμο στα κάρβουνα και κίνδυνοι για τα μάτια

Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μία από τις παραδόσεις του Πάσχα και ευκαιρία να περάσουν…

4 ώρες ago

Αποσωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας

Στη ΜΕΘ του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Γεννηματάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο δημοφιλής τραγουδιστής, Δημήτρης…

4 ώρες ago

«Δον Ζουάν είναι για σένα»: Μία μουσικοθεατρική παράσταση στον Σταυρό του Νότου

Μία μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση κωμωδίας για τον Έρωτα και τις Σχέσεις... που διαχρονικά είναι «τραγωδία»!…

5 ώρες ago