Είναι μία από τις λίγες φορές στη ζωή μου που κάθισα και είδα απνευστί έξι βιντεοσυνεντεύξεις γνωστών Ελληνίδων που βρήκαν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν για το πώς αντιμετώπισαν τις αλλαγές στη ζωή τους. Και πιστέψτε με, δεν κουράστηκα καθόλου. Γιατί σ΄αυτές βρήκα ένα κομμάτι του εαυτού μου. Βρήκα αδυναμίες μου, αλλά και δυνατά μου σημεία. Δικαιολόγησα τις φοβίες μου, κατάλαβα πόσο παντοδύναμη θέλω να δείχνω ότι είμαι, συνειδητοποίησα τα λάθη μου, ένιωσα υπερήφανη που σε κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής μου επέλεξα να κοιτάξω μπροστά και να αγκαλιάσω τις ανατροπές και τις αλλαγές που προέκυπταν.
O λόγος για την ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σειρά εμπνευστικών βίντεο-ομιλιών με τίτλο «Triumph Talks – Embrace Change», όπου οι κυρίες Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σοφία Μπεκατώρου, Μυρτώ Κάζη, Ζέτα Δούκα, Τάμτα και Μάντη Περσάκη εξηγούν πώς με αυτοπεποίθηση, θάρρος και δύναμη κατάφεραν να αντιμετωπίσουν και ενσωματώσουν τις αλλαγές που συνάντησαν στην πορεία της ζωής τους.
«Οι αλλαγές που μοιάζουν με εμπόδια είναι μεταμορφωμένα θαύματα. Είναι η εξέλιξή μας. Η σταθερότητα δεν οδηγεί πουθενά. Ό,τι χρειαζόμαστε είναι στην απέναντι πλευρά της ασφάλειάς μας. Πρέπει να ξεπερνάμε τους φόβους μας, να είμαστε καλά, να βλέπουμε τη θετική πλευρά τη ζωής» λέει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην εξομολογητική της συνέντευξη και συγκινεί, καθώς μέσα από τα δικά της βιώματα μιλά για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, τη σημασία της θετικής σκέψης και του μυαλού, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές και τα εμπόδια…
Τη σκυτάλη παίρνει η Σοφία Μπεκατώρου και μέσα από μία συγκλονιστική συνέντευξη αποκαλύπτει τις αλλαγές που συνάντησε στον δρόμο της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μοιράζεται μαζί μας τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει για να πετύχει τα «θέλω» της, αλλά και τη σημασία του να μην παρατάει ποτέ μια γυναίκα τους στόχους της, ειδικά από τη στιγμή που γίνεται και μητέρα. «Στα 43 μου συνειδητοποιώ πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αν έχεις κάποια επιθυμία, οφείλεις να τη κυνηγήσεις και να αγκαλιάσεις την αλλαγή», λέει η Χρυσή Ολυμπιονίκης που δε δείλιασε μπροστά σε καμία αλλαγή. Έγκυος ούσα προετοίμασε την ελληνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ενώ έτρεξε με νεογέννητο μωρό στον μάρσιππο στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. «Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα ήταν η μητρότητα. Μπορεί μία μητέρα να διατηρήσει ψηλά την αξία της, να διατηρηθεί στη θέση της μετά τα παιδιά;» καταλήγει.
Η Μυρτώ Κάζη στη δική της εξομολόγηση έδωσε μία άλλη μία άλλη πιο οικογενειακή διάσταση μιλώντας για το πώς βίωσε η ίδια σαν εργαζόμενη μητέρα και σύζυγος όλες αυτές τις αναπάντεχες αλλαγές που ήρθαν αυτόν τον χρόνο στη ζωή μας. «Η μάνα είναι το πιο δυνατό ον του πλανήτη. Από τη στιγμή που θα δει τις 2 κόκκινες γραμμούλες στο τεστ, τα μπορεί όλα. Είναι μία σούπερ ηρωίδα…», λέει και αποκαλύπτει πώς η πανδημία άλλαξε τις ισορροπίες στη δική της οικογένεια: «Καμιά φορά εμείς οι μαμάδες νομίζουμε πως είμαστε παντοδύναμες. Εμένα η περιπέτειά μου με τον Covid-19 μού έμαθε πολλά..» καταλήγει.
«Το κλειδί μιας γυναίκας είναι η αυτογνωσία. Εγώ άφησα το σίγουρο επάγγελμα της φυσικοθεραπεύτριας και μάλιστα διορισμένης σε δημόσιο νοσοκομείο για να ασχοληθώ με την υποκριτική. Έκανα πολλές δουλειές για να τα καταφέρω. Δε με πτοούσε τίποτα. Μέσα από το θέατρο και την ψυχοθεραπεία βρήκα κομμάτια του εαυτού μου και άφησα πίσω μου το τούνελ των διαταραχών πρόσληψης τροφής και βουλιμίας», λέει η Ζέτα Δούκα στην εμπνευστικη της ομιλία ρίχνοντας φως σε όλες αυτές τις ανισότητες και προκλήσεις που επικρατούν για μια γυναίκα στον χώρο της τέχνης. «Εχουμε βαρεθεί να απαντάμε στην ερώτηση πώς σας φαίνομαι. Πλέον κατακτούμε το δε με νοιάζει πως σας φαίνομαι. Οι γυναίκες πρέπει να αποτινάξουμε κάθε αυτοπεριορισμό και ετεροπροσδιορισμό. Αυτή είναι η δύναμη της αλλαγής…. Μη φοβόμαστε τις αλλαγές. Αν δεν μπορώ να κάνω αυτά που θέλω, οφείλω να αλλάξω και να επαναπροσδιοριστώ» καταλήγει η γνωστή ηθοποιός.
«Αγαπώ πολύ τη ζωή, θέλω να μάθω όσο περισσότερα γίνεται από αυτή… Ζωή χωρίς αλλαγές δεν υπάρχει, μην τις φοβάστε τις αλλαγές, τη στασιμότητα να φοβάστε» λέει η Τάμτα σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη κάνοντας τη δική της αναδρομή σε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν γεμάτα μεγάλες αλλαγές και δύσκολες προκλήσεις: στα παιδικά της χρόνια στη Γεωργία, στη μητρότητα σε νεαρή ηλικία, στο ταξίδι της στην Ελλάδα και στην κατάκτηση του ονείρου. «Μέχρι σήμερα θεωρώ πως έχω ζήσει 3 ζωές, θέλω στα 100 μου να έχω ζήσει τουλάχιστον 7» καταλήγει.
Μία σύντομη και περιεκτική αναδρομή σ’ όλους τους σταθμούς της ζωής μιας γυναίκας, από την πρώτη έμμηνο ρύση και την εφηβεία μέχρι και την εγκυμοσύνη, κάνει η Μάντη Περσάκη στην δική της ειλικρινή συνέντευξη. «Η εικόνα μου με την εγκυμοσύνη δεν ήταν η ίδια. Μάλιστα στο πρώτο τρίμηνο με διέκοψαν από μία πολύ μεγάλη συνεργασία διαφημιστική που δεν ενέκρινε την εγκυμοσύνη μου. Προσπάθησα να δουλέψω με το μυαλό μου κυρίως και συνέχισα με τη διαφορετική μου εικόνα να κάνω γυμναστική. Όσο εγώ πίστευα στον εαυτό μου τόσο και οι γύρω μου πίστευαν σε μένα. Δεν πτοήθηκα. Γι΄αυτό και έκανα και δεύτερο παιδί», αποκαλύπτει εστιάζοντας στο πόσο πρέπει να στοχεύουμε στην ενδυνάμωση του μυαλού μας.
Πώς ένα επαναστατικό σουτιέν αποτέλεσε την αφορμή αυτών των εξομολογήσεων
Αφορμή για τις παραπάνω εξομολογήσεις στάθηκε ένα επαναστατικό προϊόν της Triumph, το σουτιέν Fit Smart. Πρόκεται για ένα σουτιέν που κυριολεκτικά προσαρμόζεται στο σώμα της γυναίκας που το φορά, μέσω μιας καινοτόμου τεχνολογίας 4D που προσφέρει την τέλεια “μυστική” υποστήριξη. Έχει σχεδιαστεί για να διαμορφώνει και να διαμορφώνεται από την κάθε γυναίκα και το σώμα της, όσες αλλαγές κι αν έρθουν με το πέρασμα του χρόνου.
Και είναι άξιον σχολιασμού – αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για το πώς μπορεί μία εταιρεία να στήσει μία ολόκληρη καμπάνια πάνω σ΄ένα προϊόν της- το πώς ένα σουτιέν αποτέλεσε την αφορμή για έξι συγκλονιστικές και εμπνευστικές εξομολογήσεις γνωστών Ελληνίδων γυναικών. Γυναικών που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής τους, βγήκαν νικήτριες και στην προσωπική και στην επαγγελματική τους ζωή και τώρα εμπνέουν τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να δώσουν τις δικές τους μάχες απέναντι σε κάθε πρόκληση!
Google News