Cinema

Ρένα Βλαχοπούλου: 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την «Μεγάλη κυρία» της κωμωδίας

Αν η κωμωδία είχε πρόσωπο, σίγουρα θα είχε αυτό της Ρένας Βλαχοπούλου. Απίστευτη ατακαδόρος, μοναδική στην ερμηνεία της, πληθωρική στο παίξιμο γέμιζε τη σκηνή ή την οθόνη. Και όχι τυχαία, απέδωσαν στη Ρένα Βλαχοπούλου τον τίτλο της «Μεγάλης κυρίας» της κωμωδίας.

Γιατί εδώ που τα λέμε, ακόμα και σήμερα – και όσες φορές και αν έχουμε δει τις ταινίες – δε σταματάμε να γελάμε. Μοναδική στο είδος της και δεν είναι καθόλου κλισέ αν πούμε πως με τον θάνατό της στις 29 Ιουλίου του 2004, το ελληνικό θέατρο φτώχυνε.

19 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που η Ρένα Βλαχοπούλου έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια. Και τι τραγική ειρωνεία, μία ημέρα πριν στις 28, ήταν τα γενέθλιά της. Και αν οι φανατικοί της ξέρουν πολλά για εκείνη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες άγνωστες πτυχές της ζωής της που δεν ξέρουμε.

Ας δούμε παρακάτω 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη σπουδαία Ρένα Βλαχοπούλου:

  1. Με τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Αλέκα Κανελίδου είχαν βαφτίσει το Νάσο Παπαργυρόπουλο. Μόνο που η Ρένα Βλαχοπούλου έγινε νονά από σπόντα. Πώς; Η αξέχαστη ηθοποιός ήταν καλεσμένη στη βάφτιση και όταν είδε πως κάποιο σημείο στο σώμα του μωρού δεν είχε λαδωθεί, αποφάσισε να επέμβει. Πήρε το λάδι και άρχισε να λαδώνει τον μικρό τότε Νάσο.
  2. Ο πατέρας της, Γιάννης Βλαχόπουλος, ανήκε στην αριστοκρατία της Κέρκυρας, όμως, η μητέρα της, Καλλιόπη, ήταν κόρη της υπηρέτριας που εργαζόταν στο σπίτι των Βλαχόπουλων. Οι γονείς της αγαπήθηκαν και κόντρα στις αντιδράσεις της οικογένειάς του, που τον αποκλήρωσαν, παντρεύτηκε την αγαπημένη του κι απέκτησαν εννιά παιδιά. Η Ρένα ήταν το πέμπτο παιδί.
  3. Οι γονείς της σκοτώθηκαν στους Ιταλικούς βομβαρδισμούς, στην Κέρκυρα το 1940
  4. Όταν ήταν 21 ετών ερωτεύτηκε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Κώστα Βασιλείου. Μετακόμισε μαζί του στην Αθήνα και παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο.
  5. Πριν ασχοληθεί με την Υποκριτική, ήταν τραγουδίστρια της Τζαζ και μάλιστα είχαν προλάβει να της αποδώσουν τον τίτλο της «Βασίλισσας». Λέγεται μάλιστα πως ο Σάχης της Περσίας, όταν την άκουσε γοητεύτηκε τόσο μαζί της, που της χάρισε ένα μενταγιόν
  6. Ήταν ιδιαίτερα μορφωμένη και μιλούσε με ευχέρεια αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά.
  7. Της είχε προταθεί να παίξει το ρόλο της «Πάστας Φλώρα» στην ταινία, «Μια τρελή τρελή οικογένεια», αλλά τον αρνήθηκε, διότι όπως εξήγησε αργότερα, ήταν μικρή σε ηλικία για να υποδυθεί τη μητέρα της Τζένης Καρέζη. Τον ρόλο πήρε τελικά, η Μαίρη Αρώνη.
  8. Τον τελευταίο της σύζυγο, Γιώργο Λαφαζάνη τον συνάντησε για πρώτη φορά σε ένα φανάρι στην Πανεπιστημίου, το 1965. Το βράδυ εκείνο, λίγη ώρα αργότερα, βρέθηκαν τυχαία στο ίδιο εστιατόριο στη Φωκίωνος Νέγρη. Έμειναν μαζί, μέχρι το τέλος της ζωής της.
  9. Αν και πολλοί την είχαν κατηγορήσει ως τσιγκούνα και άλλοι ως «σφιχτή», στην πραγματικότητα βοηθούσε φτωχούς ηθοποιούς, χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Και αυτό το επιβεβαίωναν και αρκετοί συνάδελφοί της.
  10. Ήταν μεγάλη θαυμάστρια του Κωνσταντίνου Καραμανλή και καλή του φίλη. Και παρόλο που γενικά βαριόταν να μιλάει, λέγεται πως για τον μόνο που μπορούσε να μιλάει με τις ώρες ήταν για τον Καραμανλή.

Διαβάστε επίσης

10 πράγματα που δε γνωρίζαμε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι μεγάλοι έρωτες και η μυθιστορηματική ζωή του «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού

infowoman team

Recent Posts

“Fashion Innovation Award” για το gadget της χρονιάς στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei, στήριξε και φέτος την δημιουργικότητα και το ταλέντο νέων σχεδιαστών και παρουσίασε το…

5 λεπτά ago

Ο προπονητής της Taylor Swift μας αποκαλύπτει τι γυμναστική κάνει

Έχουμε 24 ώρες μέσα στην ημέρα ακριβώς όπως η Taylor Swift. Μου είναι δύσκολο να…

11 λεπτά ago

Eurovision 2024: Ολοκληρώθηκε η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι για τη συμμετοχή της…

47 λεπτά ago

5 συναρπαστικά βιβλία που θα μας συντροφεύσουν στις πασχαλινές διακοπές

«Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα» είχε γράψει κάποτε ο Νίκος Καζαντζάκης.…

1 ώρα ago

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Υπό κράτηση για δύο σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό κράτηση αναμένεται να τεθεί ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιαστεί…

2 ώρες ago

Η Μαριλένα Καβάζη στο Infowoman: «Οι αρουραίοι είναι όλα αυτά μέσα μας που δεν μας αρέσουν»

Το «Κυνήγι Αρουραίων», του αυστριακού συγγραφέα Peter Turini, το θεατρικό έργο- σκάνδαλο που τα τελευταία 50…

2 ώρες ago