GIWA Αwards: H Αντιγόνη Αλεξανδροπούλου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το Infowoman.gr ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄ αυτήν φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος είναι υποψήφιες για τα 3α GIWA Αwards, με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία μοναδική τελετή απονομής βραβείων στο The American College of Greece – Pierce Theater, στην Αγία Παρασκευή.

Σας παρουσιάζουμε την Αντιγόνη Αλεξανδροπούλου, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας, Νομική Σχολή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC)

Όνομα και ιδιότητα. Ποια είναι η δική σου επαγγελματική ιστορία και τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα GIWA;

Αντιγόνη Αλεξανδροπούλου, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας, Νομική Σχολή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου.

Ξεκίνησα την καριέρα μου από τη δικηγορία, όπου είχα τη δυνατότητα να αποκτήσω τόσο δικαστηριακή όσο και συμβουλευτική εμπειρία πολλών ετών και ειδικεύτηκα στο εμπορικό δίκαιο. Το 2018 εξελέγην Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικού Δικαίου του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE). Στον ακαδημαϊκό χώρο εντάχθηκα το 2011, όταν αποδέχθηκα πρόταση να διδάξω σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, ενώ το 2012 ξεκίνησα τη συνεργασία με το EUC. Η υποψηφιότητά μου στα GIWA σημαίνει αναγνώριση του έργου μου και ένα βήμα για την επίτευξη των επόμενων στόχων μου.

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική σου διαδρομή;

Αντιμετωπίζουμε καθημερινές προκλήσεις στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία: Όταν είμαστε νεότεροι και άπειροι και θέλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των συναδέλφων μας· όταν διαπραγματευόμαστε μια συμφωνία για λογαριασμό ενός πελάτη και πρέπει να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο· όταν μετακομίζουμε σε άλλη χώρα ή επιλέξαμε να αλλάξουμε επαγγελματική πορεία· ή όταν πρέπει να κρατήσουμε τους άλλους μέσα στα όρια όταν προσπαθούν να τα ξεπεράσουν.

Νομίζω ότι η κύρια πρόκληση σε όλα αυτά, είναι να μπορείς να διατηρείς διαρκώς ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ακεραιότητας, και να βρίσκεις μια καλή ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην επαγγελματική σου πορεία;

Η εκλογή μου στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Εταιρικού Δικαίου του CCBE για τρεις συνεχόμενες θητείες και πρόσφατα στη θέση της αναπληρώτριας κοσμήτορα αποτελούν αναμφίβολα δύο επιτυχίες που με ικανοποίησαν ιδιαίτερα. Όμως ομολογώ ότι ιδιαίτερη ικανοποίηση αισθάνομαι επίσης όταν καταφέρνω να παρακινήσω έναν φοιτητή βαθμού F να γίνει φοιτητής του Α, όταν βλέπω πρώην φοιτητές μου να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να διακρίνονται, όταν επιτυγχάνω να πείσω το δικαστήριο με νομικά επιχειρήματα για αυτό που πιστεύω σωστό και δίκαιο ή όταν μετά από ώρες έρευνας και σκέψης καταφέρνω επιτέλους να λύσω το νομικό πρόβλημα που με απασχολεί.

giwa-%ce%b1wards-h-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%b60

Με ποιο τρόπο έχεις ενδυναμώσει άλλες γυναίκες ή σκοπεύεις να το κάνεις μέσα από την επαγγελματική σου πορεία.

Η ενδυνάμωση των γυναικών μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, όπως με την υπόδειξη επαγγελματικών ευκαιριών, την κατάλληλη καθοδήγηση για την περαιτέρω εκπαίδευση, την τοποθέτηση ικανών γυναικών σε υψηλές επαγγελματικές θέσεις, τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για την κατάργηση ανισοτήτων ή την βελτίωση των εσωτερικών κανονισμών και διαδικασιών σε έναν οργανισμό για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας ή φοίτησής τους και τη δημιουργία επιτροπών που θα αναδεικνύουν τα ζητήματα και θα προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις, ώστε οι γυναίκες να αισθάνονται ασφαλείς και να νιώθουν ότι οι ικανότητές τους αναγνωρίζονται και ότι η φωνή τους ακούγεται. Επιδιώκω διαρκώς όλα τα ανωτέρω.

Διαβάστε επίσης

GIWA Αwards: H Μαρίνα Αρπλιά, ιδρύτρια του Project Parenting, μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: Η Μαρία Παπαδοπούλου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Σχετικά Άρθρα
Ανούκ Εμέ: Πέθανε η θρυλική Γαλλίδα της "Dolce Vita" του Φελίνι
Ανούκ Εμέ: Η θρυλική μούσα του Φελίνι πέρασε στην αιωνιότητα
Φρανσουάζ Αρντί: Η εμβληματική Γαλλίδα της pop μουσικής και της μόδας δεν είναι πια εδώ
Φρανσουάζ Αρντί: Η εμβληματική Γαλλίδα της pop μουσικής και icon των 60’s δεν είναι πια εδώ
Η σαρωτική Μαλβίνα Κάραλη μέσα από τα δικά της λόγια: 20 ατάκες - μαθήματα ζωής
Η σαρωτική Μαλβίνα Κάραλη μέσα από τα δικά της λόγια: 20 ατάκες – μαθήματα ζωής
Ζεϊνέπ Μποζ: Ποια είναι η Τουρκάλα αρχαιολόγος που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Ζεϊνέπ Μποζ: Ποια είναι η Τουρκάλα αρχαιολόγος που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Έγραψε ιστορία η Κλαούδια Σέινμπαουμ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μεξικού και τι την περιμένει
Γράφει ιστορία η Κλαούδια Σέινμπαουμ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Μεξικό των 10 γυναικοκτονιών την ημέρα
Άρτεμις Γρύμπλα, τελικά πόσο αποδεχόμαστε το κάτι διαφορετικό;
Άρτεμις Γρύμπλα, τελικά πόσο αποδεχόμαστε το κάτι διαφορετικό;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του