Δανάη Μιχαλάκη: «Θα περάσουν δέκα χρόνια και όποιον ρόλο κι αν έχω κάνει, στον δρόμο θα με φωνάζουν Δρόσω»

δανάη-μιχαλάκη-θα-περάσουν-δέκα-χρόν

Σε ηλικία δύο ετών μετακόμισε οικογενειακώς στη Σύρο επειδή οι γονείς της ήθελαν μια καλύτερη ζωή για εκείνη και τον αδερφό της. Θεωρεί τον εαυτό της όχι γέννημα, αλλά θρέμμα του κυκλαδίτικου νησιού. Στα 19 της φεύγει για να σπουδάσει υποκριτική και να κυνηγήσει το όνειρό της.

Η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα για τη Δανάη Μιχαλάκη. Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της είναι επίσης ηθοποιός, δε θέλησε ποτέ να πατήσει πάνω σε αυτό. Ύστερα από πολλές απορρίψεις, ήρθε τελικά η στιγμή της.

Η νεαρή ηθοποιός φέτος μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα γυρίσματα για τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία της σεζόν «Άγριες Μέλισσες», όπου υποδύεται τη Δρόσω, τη μικρότερη από τις αδερφές Σταμίρη, και στην παράσταση «Μπλε» στο θέατρο Άλφα.

Πρόκειται για μια βουβή και συγκρατημένα «τρελή» παράσταση, στην οποία οι θεατές βιώνουν μια αλληλουχία συναισθημάτων γέλιου, χαράς, βαθιάς σκέψης, ανησυχίας, προβληματισμού, ψυχικής ανάτασης και συγκίνησης. Το Infowoman.gr βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης και συνομίλησε με τη Δανάη Μιχαλάκη.

%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b4%ce%ad%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd0

Είχες ενδοιασμούς για τον συγκεκριμένο ρόλο στην παράσταση ή τον θεώρησες πρόκληση;

Όταν είχα δει πέρυσι την παράσταση, είχα εντυπωσιαστεί πάρα πολύ. Την είχα θεωρήσει πολύ γλυκιά. Ο Ντέιβιντ (σ.σ. Νεγρίν -σκηνοθέτης) και όλα τα παιδιά είχαν προσπαθήσει να προσεγγίσουν κάτι πολύ όμορφο και σπάνιο στο θέατρο. Δεν το θεώρησα τόσο μεγάλη πρόκληση, γιατί είναι κάτι πολύ οικείο για εμένα -έχει μέσα τον χορό, που είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος έκφρασης.

Ποια είναι η σχέση σου με τον χορό;

Η μητέρα μου είναι δασκάλα μπαλέτου και παρακολουθούσα μαθήματα από 3 μέχρι 17 ετών. Ο χορός στην παράσταση ήταν κάτι αρκετά οικείο για εμένα, αν και είχα αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με το μπαλέτο. Αυτό ήταν ίσως μία πρόκληση. Από πολύ μικρή ασχολούμαι με τον χορό, όχι μόνο με μπαλέτο αλλά με σύχρονο, φλαμένκο, παραδοσιακούς, λίγο απ’ όλα.

Περιέγραψέ μας την ηρωίδα που υποδύεσαι.

Είναι ένα πολύ γλυκό και σκανταλιάρικο πλασματάκι που κατά κάποιο τρόπο εισβάλει στον κόσμο του άλλου ήρωα -δεν έχουμε ονόματα- και κάπως τον ταράζει. Κατά κάποιον τρόπο τον συστήνει στον δικό της κόσμο, ώσπου τελικά έρχεται η στιγμή που μαζί θα ανακαλύψουν και κάτι άλλο, το οποίο είναι το Μπλε.

Ποια μηνύματα περνάει το έργο;

Δεν έχουμε συγκεκριμένα μηνύματα να περάσουμε γιατί θέλουμε ο κόσμος να κρατήσει αυτό που θέλει εκείνος, το συναίσθημα που θέλει εκείνος. Εμείς θέλουμε να δείξουμε πώς τελικά μπορεί ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι έχει φτιάξει τη ζωή του με έναν τρόπο και ίσως δε θέλει άλλον, πώς μπορεί να αφεθεί και τελικά να πάει προς το άγνωστο.

Τι συμβολίζει το Μπλε για εσένα;

Το μπλε για εμένα συμβολίζει την ένωση δύο ανθρώπων και τη χαρά.

View this post on Instagram

Home ❤️

A post shared by Danae Michalaki (@danae_michalaki) on

Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση που έχεις από τη Σύρο;

Στη Σύρο πήγα 2 ετών και έφυγα 19. Θεωρώ ότι είμαι Συριανή. Το θέλησαν οι γονείς μου για μια καλύτερη ζωή για εμένα και τον αδερφό μου και μάλιστα είχε ειπωθεί ότι θα μέναμε προσωρινά, τελικά όμως το αγαπήσαμε το νησί. Η πιο έντονη ανάμνησή μου είναι ένα απέραντο γαλάζιο. Η θάλασσα και αυτή η ηρεμία που σου χαρίζει το νησί.

Πώς ήρθε η υποκριτική στη ζωή σου;

Ο μπαμπάς μου είναι ηθοποιός. Δεν μπορούσα να αποφύγω ούτε τον χορό, ούτε την υποκριτική! Ήταν κάτι που έλεγα από μικρή ότι ήθελα να κάνω, αλλά στη ζωή μου μπήκε όταν έγινα 19 ετών και πήγα να σπουδάσω στη σχολή της Μιμής Ντενίση.

Είναι αλήθεια ότι πριν πάρεις τον ρόλο στις «Άγριες Μέλισσες» ήσουν ένα βήμα πριν τα παρατήσεις;

Δεν ήμουν ακριβώς ένα βήμα πριν τα παρατήσω, αλλά δεν το κυνηγούσα τόσο. Δεν ήμουν ακριβώς απογοητευμένη, απλά σκεφτόμουν εάν θέλω να το συνεχίσω γιατί είχα τη μία απόρριψη μετά την άλλη. Έψαχνα μέσα μου να δω τι άλλο θα μου άρεσε να κάνω, χωρίς βέβαια να αποκλείω το ενδεχόμενο να πάω σε μια οντισιόν. Στην οντισιόν για τις Μέλισσες πήγα με την προοπτική ότι δεν έχω να χάσω κάτι και τελικά, δεν έχασα! Ποτέ δεν ήθελα να παίξει ρόλο ότι ο πατέρας μου είναι ηθοποιός και δεν θα το ήθελε και ο ίδιος. Τα έχω πολύ καλά με τον εαυτό μου, που ξέρω ότι αυτά που έχω καταφέρει ως τώρα, τα έχω καταφέρει με το δικό μου σπαθί.

%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b4%ce%ad%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd2
Με τον ηθοποιό πατέρα της, Γιώργο Μιχαλάκη

Φοβάσαι ότι η μεγάλη επιτυχία που έχουν οι «Άγριες Μέλισσες» μπορεί να σε στιγματίσει;

Δεν φοβάμαι ότι θα με στιγματίσει, απλά πιστεύω ότι θα περάσουν δέκα χρόνια και όποιον ρόλο κι αν έχω κάνει, στο δρόμο θα με βλέπουν και θα συνεχίσουν να με φωνάζουν Δρόσω. Αλλά αυτό δεν με προβληματίζει γιατί όλοι οι ηθοποιοί κάποια στιγμή έχουμε κάνει έναν ρόλο για τον οποίο μας θυμάται ο κόσμος.

Θα υπάρχουν αποκαλύψεις αυτή την εβδομάδα στη σειρά;

Ναι. Δεν θα περάσουμε πολύ καλά στο Διαφάνι αυτές τις ημέρες. Η Ασημίνα θα μάθει ότι η Δρόσω είναι έγκυος από τον Νικηφόρο.

Με ή χωρίς τη Δρόσω θα συνεχίσουν οι «Άγριες Μέλισσες» του χρόνου;

Με τη Δρόσω!

%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b4%ce%ad%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd4

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

Δεν έχω ιδέα! Και ούτε κάθομαι να σκεφτώ τι θα ήθελα. Θέλω να δω τι θα έρθει, τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ό,τι και να είναι θα το περιμένω με ανοιχτές αγκάλες.

Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη στη ζωή σου και αν είχες να επιλέξεις, θα επέλεγες καριέρα ή οικογένεια;

Σίγουρα θα έβαζα την οικογένεια πάνω από την καριέρα. Δεν έχω την ανάγκη να είμαι γυναίκα καριέρας. Δεν ορίζει η καριέρα την ευτυχία μου. Ο έρωτας είναι τόσο όμορφο πράγμα, σου προφέρει τόσα συναισθήματα, περισσότερα απ’ οσα μπορεί να σου προσφέρει μια καριέρα.

Σου μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος και πώς σου αρέσει να τον περνάς;

Αναλόγως με την κούραση και την όρεξη που υπάρχει. Πάντα μένει προσωπικός χρόνος. Μου αρέσει να πηγαίνω σινεμά, θέατρο, να βλέπω δικούς μου ανθρώπους που δεν μπορώ τόσο συχνά, είτε πολύ απλά να ανάψω το τζάκι και να δω μια ταινία. Πολύ απλά πράγματα.

Ποιο είναι το καλλιτεχνικό σου όνειρο; Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα ήθελες να ενσαρκώσεις;

Είναι διάφορα αλλά δεν έχω καταλήξει. Θα μου άρεσε να μου προτείνουν μια ηρωίδα από ένα έργο που δε ξέρω και στην πορεία να την αγαπήσω. Επίσης, ό,τι έχει να κάνει με μιούζικαλ που συνδυάζει τα τρία πράγματα που αγαπώ -μουσική, χορός και υποκριτική.

Πληροφορίες για την παράσταση

Μπλε – Μια ιστορία… προορισμού

Συγγραφέας – Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Νεγρίν

Παίζουν: Παντελής Πάγκαλος, Δανάη Μιχαλάκη

Κάθε Τετάρτη στις 21:00 (έως 18 Μαρτίου)

Θέατρο Άλφα

28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα

Σχετικά Άρθρα
Βλάσσης Μπονάτσος: 17 χρόνια χωρίς τον «αιώνιο έφηβο»!
Βλάσσης Μπονάτσος: 17 χρόνια χωρίς τον «αιώνιο έφηβο»!
Νόμπελ Ειρήνης 2021: Ποιοι είναι οι δύο δημοσιογράφοι νικητές, Μαρία Ρέσα και Ντμίτρι Μουράτοφ
Νόμπελ Ειρήνης 2021: Ποιοι είναι οι δύο δημοσιογράφοι νικητές, Μαρία Ρέσα και Ντμίτρι Μουράτοφ
Ανδρέας Κωνσταντίνου: 6 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον πρωταγωνιστή της σειράς, Καρτ Ποστάλ
Ανδρέας Κωνσταντίνου: 6 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον πρωταγωνιστή της σειράς, Καρτ Ποστάλ
Όλγα Δαμάνη: 8 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη γιαγιά από το Σασμό
Όλγα Δαμάνη: 8 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη γιαγιά από το Σασμό
Μαρία Κάλλας: 10 άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της ντίβας της Όπερας!
Μαρία Κάλλας: 10 άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της ντίβας της Όπερας!
%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%85%cf%81%cf%84%cf%8e-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b6%ce%ad%ce%b7%ce%bd-%cf%83%ce%b1%ce%bc%cf%800
Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη και Τζέην Σαμπανίκου: Το πλήρωμα που έδωσε «άρωμα γυναίκας» στο Ράλλυ Ακρόπολις μιλά στο Infowoman

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του