Χρήστος Θηβαίος : «Το άγαλμα της ελευθερίας της ζωής μου είναι οι φίλοι μου και η οικογένειά μου»

χρήστος-θηβαίος-το-άγαλμα-της-ελευθε

Ο Χρήστος Θηβαίος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές της γενιάς του,  τα τραγούδια του έχουν αφήσει γράψει ιστορία στη μουσική της χώρας μας, ενώ οι συνεργασίες του με τον Θάνο Μικρούτσικο έχουν αφήσει εποχή.

Ορμώμενος από την επιθυμία του να επικοινωνήσει μαζί μας, ο τρυφερός αυτός Άμλετ της Σελήνης του ελληνικού τραγουδιού, παίρνει τη σκυτάλη στις διαδικτυακές συναυλίες που διοργανώνει ο Σταυρός του Νότου και μας προσκαλεί να τραγουδήσουμε μαζί του – από την ασφάλεια του σπιτιού μας – την Κυριακή 7 Μαρτίου σε ένα live υπό τον τίτλο «Έπειτα απ’ το μεγάλο μπουμ».

Με αφορμή αυτή τη διαδικτυακή Live streaming συναυλία του, εμείς μιλήσαμε μαζί με τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b7%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b50
photo by Myrto Apostolidou

Πώς περνάτε τον καιρό αυτό της πανδημίας; Ήταν δημιουργικός ο χρόνος αυτός που πέρασε;

Αυτό τον καιρό της πανδημίας μπορώ να πω ότι είμαι ένας χαρούμενος πατέρας σε διαρκή σχέση με τους δύο μου γιους. Με τον μεγάλο μου γιο τον Νίκο, ο όποιος μου δίνει να διαβάσω τα συγγράμματα της σχολής του και με τον μικρό μου γιο τον Θάνο, που μαθαίνω καθημερινά ποιες είναι οι γαστρονομικές του συνήθειες. Όταν ασχολείσαι με τα παιδιά σου, ο χρόνος είναι πάντα δημιουργικός.

Αναθεωρήσατε πράγματα και αξίες την περίοδο αυτή και αν ναι ποια;

Δεν ξέρω αν αναθεώρησα πράγματα και αξίες την περίοδο αυτή και αν ναι ποια. Νομίζω ότι αυτό το οποίο θεωρούσα πάντα το άγαλμα της ελευθερίας της ζωής μου είναι οι φίλοι μου και η οικογένειά μου.

Τι θα ακούσουμε στην διαδικτυακή συναυλία στις 7 Μαρτίου; Πώς στήθηκε το ιδιαίτερο αυτό πρόγραμμα;

Στη διαδικτυακή συναυλία στις 7 Μαρτίου, έχει στηθεί είναι ξεχωριστό πρόγραμμα, το οποίο έχει τίτλο “Έπειτα απ’ το μεγάλο μπουμ”, ένας τίτλος από ένα τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Κώστα Τριπολίτη. Το πρώτο μέρος θα αφορά όλα μου τα τραγούδια τα οποία ξέρετε και είναι τα πιο γνωστά, από τις συνεργασίες που έχω κάνει με τον Γιώργο Ανδρέου, τον Βασίλη Δημητρίου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, από την αγάπη που έχω για συναδέλφους μου όπως είναι ο Μίλτος Πασχαλίδης, και τα δικά μου προσωπικά τραγούδια, καθώς και ίσως κάποια τραγούδια από τους τραγουδοποιούς των Εξαρχείων. Το δεύτερο μέρος αφορά στην ιδιαίτερη και προσωπική μου σχέση με τον Θάνο Μικρούτσικο, όπου θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια από τις “Γραμμές των Οριζόντων, τον “Άμλετ της Σελήνης”, τον “Σταυρό του Νότου”, και φυσικά τη συνεργασία μου με τον Χάρη Κατσιμίχα στο άλμπουμ “ Από τους κήπους των ψιθύρων”, καθώς και τραγούδια του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα.

Πώς αισθάνεστε που δε θα υπάρχει επικοινωνία με το κοινό; Πόσο σημαντική είναι η ζωντανή συνεύρεση μουσικού και κοινού στις συναυλίες;

Η επικοινωνία με το κοινό είναι πάντα το να θεωρήσουμε εμείς τον εαυτό μας αν είμαστε οθόνη ή αν είμαστε άνθρωποι. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει κοινό, είμαστε άνθρωποι και είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντική η ζωντανή συνεύρεση του μουσικού και του κοινού στις συναυλίες, αλλά εφόσον οι συνθήκες προς το παρόν δεν μας το επιτρέπουν, θα προσπαθήσουμε αυτή η συνεύρεση να γίνει ένα απώτερο όνειρο και μια καταγραφή στον χρόνο και στην ιστορία.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μουσικής αυτήν τη χρονική περίοδο; Πώς «βοηθά» η μουσική;

Ο ρόλος της μουσικής είναι πάντα σημαντικός. Και είναι πιο σημαντικός όταν εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε να γεμίσουμε και να εμφυσήσουμε όνειρα στα παιδιά μας και τους ανθρώπους. Φυσικά και βοηθάει η μουσική, και από την άλλη πλευρά νομίζω ότι κάθε στιγμή, κάθε νότα, κάθε παύση, κάθε στίχος, κάθε κόμμα, κάθε τελεία, είναι πολύ σημαντικά για εμάς πρωτίστως και γενικότερα για όλους τους ανθρώπους.

Εσείς αισθάνεστε προστατευμένος σαν καλλιτέχνης εν μέσω πανδημίας από την Πολιτεία;

Αν αισθάνομαι προστατευμένος σαν καλλιτέχνης εν μέσω πανδημίας από την Πολιτεία… Αισθάνομαι προστατευμένος ως άνθρωπος από τη δουλειά που έχω κάνει με τον εαυτό μου. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα έπονται.

Σχετικά Άρθρα
Η Φένια Παπαδόδημα στο Infowoman: Όταν ο Χριστός έρθει στην ψυχή του ανθρώπου, τότε ο άνθρωπος γίνεται αλλιώς
Φένια Παπαδόδημα τι μας μαθαίνει η παράσταση “Φλανδρώ” για την απώλεια και τον μεγάλο πόνο;
Η Παρθενόπη Μπουζούρη στο Infowoman: Η Τέχνη δεν είναι απλά διασκέδαση!
Η Παρθενόπη Μπουζούρη στο Infowoman: Η Τέχνη δεν είναι απλά διασκέδαση!
Η συγγραφέας Μαρία Γιαννακοπουλου-Δακτυλίδη στο Infowoman: Πρέπει όλοι να ενημερωθούν γύρω από τον όρο γυναικοκτονία
Η συγγραφέας Μαρία Γιαννακοπούλου-Δακτυλίδη στο Infowoman: Πρέπει όλοι να ενημερωθούν γύρω από τον όρο γυναικοκτονία
Η Νάνσυ Μαλλέρου στο Infowoman: "Υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου επαγγελματικά, ειδικά στις αμοιβές"
Η Νάνσυ Μαλλέρου στο Infowoman: “Υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου επαγγελματικά, ειδικά στις αμοιβές”
Η Ντένια Στασινοπούλου στο Infowoman: Ποιος ορίζει και ποιος κρίνει τι είναι διαφορετικό και τι δεν είναι;
Η Ντένια Στασινοπούλου στο Infowoman: Ποιος ορίζει και ποιος κρίνει τι είναι διαφορετικό και τι δεν είναι;
%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b6%cf%89%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b10
Η φωτογράφος Κατερίνα Ζωιτοπούλου Μαυροκεφαλίδου στο Infowoman: “Τα πιο συναρπαστικά ταξίδια, γίνονται στον καναπέ”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του