Πρόσωπα

Χριστίνα Ωνάση: 34 χρόνια από τον… ανεξιχνίαστο θάνατο της «χρυσής» κληρονόμου

Σήμερα συμπληρώνονται 34 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, της κόρης και μοναδικής κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση, την οποία απέκτησε από τον γάμο του με την Τίνα Λιβανού. Αν και μεγάλωσε μέσα στα πλούτη, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της. Απεβίωσε το 1988 στην Αργεντινή. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στο ιδιόκτητο νησί της οικογένειας, τον Σκορπιό.

Η νύχτα του θανάτου της

Ήταν Σάββατο 19 Νοεμβρίου 1988 και η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται από τη φίλη της Μαρίνα Ντοντέρο, νονά της Αθηνάς, νεκρή στη μπανιέρα της πολυτελούς κατοικίας της στο Μπουένος Άιρες. «Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά, να κοιτάνε το άπειρο», ήταν τα λόγια της Μαρίνας Ντοντέρο. Η νεκροψία θα δείξει ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Η είδηση του θανάτου της Χριστίνας προκαλεί σοκ σε γνωστούς και φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην αρχή όλοι φαντάστηκαν καρδιακό επεισόδιο. Μόνο που ο προσωπικός γιατρός της, Ζαν Μισέλ Ουγκουρλιάν, είπε αργότερα στον κ. Παπαδημητρίου του Ιδρύματος Ωνάση ότι η καρδιά της ήταν γερή σαν καρδιά ταύρου. Από την πλευρά της η αστυνομία ανέφερε «ανεξιχνίαστος θάνατος» σε έγγραφό της.

«Δεν ξέρουμε αν ο θάνατός της είχε να κάνει με καρδιά. Οι γιατροί στην Αργεντινή μίλησαν για πνευμονικό οίδημα. Μα, τα χάπια δεν μπορούν να κάνουν τέτοιο πράγμα. Στο μυαλό μου δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τι συνέβη. Με βάλιουμ δεν πεθαίνεις, ούτε με καταπραϋντικά χαπάκια. Κοιμάσαι μονάχα», ο κ. Παπαδημητρίου ούτε μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να καταλάβει τι συνέβη.

Θα μπορούσε να ήταν ένας φυσιολογικός θάνατος, μόνο που κανείς δεν μπόρεσε να δεχθεί αυτή την εκδοχή. Ήταν ένας ακόμη θάνατος – μυστήριο στο ιστορικό της οικογένειας Ωνάση.

Οι γάμοι που τη σημάδεψαν

Εκείνο που σημάδεψε την παιδική της ηλικία ήταν ο χωρισμός των γονιών της. Ένα γεγονός που την επηρέασε τόσο, ώστε μόλις στα 20 χρόνια της να ψάχνει την οικογενειακή γαλήνη που τόσο είχε στερηθεί από τον χωρισμό των γονιών της. Τότε παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα.

Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή και σε τρίτο τον Ρώσο Σεργκέι Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό (γυάλινο) μάτι. Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο γόη της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από οκτώ μήνες χώρισαν, όταν διαπίστωσε ότι την απατούσε και είχε αποκτήσει παιδί με το μοντέλο Γκάμπι Λάντχαγκε από τη Σουηδία.

Τα τελευταία χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει να πραγματοποιηθεί.

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @madameei

infowoman team

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

9 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

14 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

14 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

14 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

15 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

16 ώρες ago