Με τη Ματιά του Infowοman

Ο Γιατρός είναι η σύγχρονη “όαση” στη φετινή τηλεόραση… εποχής

Η περίπτωση, φέτος, της ελληνικής τηλεόρασης με τις σειρές εποχής, θυμίζει λίγο τη γνωστή παροιμία: “είπαμε της γριάς…”. Γιατί, η αλήθεια είναι πως τα κανάλια το έχουν παρακάνει με τις σειρές εποχής.

Ναφθαλίνη μυρίζει, φέτος η τηλεόραση με αυτή την εμμονή σε σειρές από το παρελθόν. Θέλεις, από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας; Την έχεις; Θέλεις από τα χρόνια του Μεσοπολέμου; Την έχεις. Θέλεις από την εποχή των Χίπηδων; Την έχεις. Θέλεις δεκαετία του ’60; Πάλι την έχεις. Γενικά, φέτος το μενού περιλαμβάνει όλα τα παλιά τα χρόνια και φοβάμαι πως με τη φόρα που έχουν πάρει, θα αναβιώσουν μέχρι και τον έρωτα του Περικλή με την Ασπασία!

Οι σύγχρονες σειρές είναι ελάχιστες. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ανάμεσά τους και ο Γιατρός που έκανε πρεμιέρα στον Alpha. Αν και είναι νωρίς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, όμως, μου μοιάζει σαν μια σύγχρονη “όαση” σε μια τηλεόραση… εποχής.

Κάνεις ζάπινγκ, πέφτεις πάνω στον Γιατρό κι αισθάνεσαι, όπως ο Μαρκουλάκης όταν του έδωσαν ένα tablet. Lol. Όμως, η νέα σειρά του Alpha, μου κέντρισε το ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί είναι σύγχρονη, αλλά και για την ίδια την πλοκή της. Ναι, είναι ο Dr. House σε ελληνική έκδοση, αλλά who cares. Η πρώτη είναι ή τελευταία με ξένες επιρροές;

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον γιατρό, Αντρέα Βρεττό (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) ο οποίος μετά από πυροβολισμό που δέχεται, παθαίνει αμνησία, διαγράφοντας από τη μνήμη του τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του. Ο Βρεττός ένας αδίστακτος, αλαζονικός και ψυχρός γιατρός, προσπαθεί να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ της ζωής του, ενώ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αν αυτή η περιπέτειά του, θα αποτελέσει για τον ίδιο, μια δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.

Τι μας άρεσε:

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Είναι από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του και η παρουσία του στην τηλεόραση, μόνο όφελος αποτελεί. Στον ρόλο του γιατρού είναι συγκλονιστικός και δεν είναι υπερβολή πως αυτή είναι η πιο συγκινητική ερμηνεία της καριέρας του. Μέσα στα πρώτα επεισόδια ξεδίπλωσε την υποκριτική του δεινότητα σαν άλλος… Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Από τη μία στιγμή στην άλλη μεταμορφώνεται – το ίδιο εξαιρετικά – από έναν αλαζονικό τύπο, σε έναν απελπισμένο άνθρωπο, όταν ανακαλύπτει σταδιακά τη σκληρή αλήθεια για τη ζωή του. Εξαιρετικός, συναισθηματικός, παίρνει όλη τη σειρά πάνω του.

Η Βασιλική Τρουφάκου: Υποδύεται τη γιατρό Σοφία Αεξανδρή και μπορεί στα πρώτα επεισόδια να μην είχε τη συγκλονιστική σκηνή που θα της δώσει την ευκαιρία να “φανεί”, όμως, η συνολική της παρουσία στη σειρά είναι εξαιρετική. Παίζει με μια απίστευτη φυσικότητα και δεν πέφτει στην παγίδα του “επιστήμονα”. Τι εννοώ; Οι περισσότεροι ηθοποιοί σε όσες σειρές υποδύονται έναν γιατρό, μιλάνε και συμπεριφέρονται σαν… ρομπότ, και αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα.

Η σκηνοθεσία:  Σύγχρονη σειρά, σύγχρονη ματιά, ωραία πλάνα, απλή και σύγχρονη γλώσσα. Όλα σύγχρονα που τα έχουμε ανάγκη γιατί γκώσαμε με τα… παλιακά και τα κουστούμια εποχής.

Αξίζει να τη δεις;

Εννοείται, δεν το συζητάω. Και αν κρίνω από τις αντιδράσεις στο Twitter και τα σχόλια για τον Γιατρό, είναι πολλοί εκεί έξω που κουράστηκαν με τις σειρές εποχής.

Διαβάστε επίσης

Η Παραλία: Η σπαρακτική ερμηνεία του Γιώργου Νινιού – Μας τσάκισε ο ηθοποιός

Μαίρη Χρονοπούλου: Κρίσιμες ώρες για τη σπουδαία ηθοποιό μετά το σοβαρό ατύχημα στο σπίτι της

Δημητρα Ζαρκου

Recent Posts

Reunion The Musical: Το καινούργιο musical της Θέμις Μαρσέλλου

H Θέμις Μαρσέλλου, η σκηνοθέτιδα των πιο επιτυχημένων μιούζικαλ στην Ελλάδα, επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς…

1 ημέρα ago

Crochet φούστα: Η απόλυτη φούστα του καλοκαιριού!

Χάρη στους σχεδιαστές Chemena Kamali της Chloé, Sabato De Sarno και Gucci, η boho μόδα…

1 ημέρα ago

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες

Σοβαρές κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά αντιμετωπίζει ο διάσημος σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα κατά τη διάρκεια…

1 ημέρα ago

Καρδιακή ανεπάρκεια: Βάσιμες ελπίδες για τη θεραπεία της

Πριν από μερικά ακόμα χρόνια ο άρρωστος με καρδιακή ανεπάρκεια είχε περίπου προδιαγεγραμμένη πορεία. Η…

1 ημέρα ago

Συγκλονίζει η Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα μαλλιά μου»

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά τον κορωνοϊό, στις σκέψεις της να περάσει την υπόλοιπη…

1 ημέρα ago

Είδαμε το «Τσίρκο των Ψυχών» που ξεμπροστιάζει αριστοτεχνικά το «σκοτεινό» σήμερα

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω την σύνοψη της παράστασης «Το τσίρκο των ψυχών» μού έδωσε μία…

1 ημέρα ago