Κάνε καλή εντύπωση με την πρώτη ματιά

κάνε-καλή-εντύπωση-με-την-πρώτη-ματιά

Όλες έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Στεκόμαστε απέναντι σε κάποιον που θαυμάζουμε αμίλητες και σιωπηλές επειδή δεν θέλουμε να ξεστομίσουμε κάτι που ενδεχομένως δεν θα αρέσει.

Είναι γνωστό πως η πρώτη εντύπωση είναι και αυτή που “μένει” σε μια σχέση, οπότε θέλουμε να αφήνουμε πάντα τους άλλους  με τις καλύτερες των σκέψεων.

Το να είσαι, όμως, ο εαυτός σου, και άρα να δώσεις μια καλή εικόνα γα τον εαυτό σου, από την αρχή μιας γνωριμίας, είτε αφορά το προσωπικό είτε το επαγγελματικό επίπεδο, δεν είναι πάντα εύκολο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Πρίνστον, μάλιστα, χρειάζεται μόνο 1/10 του δευτερολέπτου για να κρίνει κάποιος τον άλλον βάσει μόνο της εμφάνισής του.

Αναγνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι το σωστό, αλλά είναι μια πραγματικότητα.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, πώς κάνουμε καλή πρώτη εντύπωση και αφήνουμε τους άλλους με θετικές σκέψεις για εμάς;

Όπως φαίνεται υπάρχουν μερικοί, επιστημονικά αποδεδειγμένοι, τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντυπωσιάσετε και να μείνετε χαραγμένοι στη μνήμη των άλλων με την πρώτη ματιά.

Αρχικά μην σπαταλάτε χρόνο

Όταν προσπαθείτε να αφήσετε το στίγμα σας κάντε το γρήγορα. Σύμφωνα με έρευνες και μόνο μια ματιά είναι αρκετή για να δημιουργήσουμε μια εντύπωση για τον άλλο. Μπορεί να φαίνεται άδικο, αλλά οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η γρήγορη αυτή ικανότητα να κρίνουμε τον άλλον είναι ένα χαρακτηριστικό επιβίωσης. Οπότε αν θέλετε οι άλλοι να έχουν θετικές προσλαμβάνουσες, να είστε γρήγορες και να ακολουθήσετε τις παρακάτω στρατηγικές για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα:

%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ae-%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%8d%cf%80%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ac0

Δυνατή χειραψία

Αν είναι κάτι το οποίο δεν σας βγαίνει φυσικά τότε εξασκηθείτε με έναν φίλο. Σύμφωνα με έρευνα νευροεπιστημόνων μια δυνατή και φιλική χειραψία αφήνει πάντα θετικές εντυπώσεις τόσο σε φιλικές όσο και σε επαγγελματικές συναντήσεις.

“Ανακαλύψαμε ότι η δυνατή χειραψία αυξάνει σε πολύ καλά επίπεδα τα θετικά συναισθήματα και μειώνει στο ελάχιστο τα αρνητικά. Πολλές συναναστροφές μας μπορεί να πηγαίνουν στραβά και να σωθούν από μια καλή χειραψία”, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Άκου πριν μιλήσεις

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση δυο χαρακτηριστικά: Αξιοπιστία και αυτοπεποίθηση. Και πώς θα καταφέρετε να αποπνεύσετε και τα δύο; Αφήστε τον άλλο να μιλήσει. Η υπερβολική αυτοπεποίηθηση και η “επίδειξη” δύναμης κάνει τον άλλο να αισθάνεται μειονεκτικά και ίσως εχθρικά απέναντί σας και άρα, αρνητικά!

Οπτική επαφή

Μπορεί να μοιάζει προφανές, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το να διατηρείτε οπτική επαφή είναι καίριο αν θέλετε να χτίσετε εμπιστοσύνη και να “μεταφέρετε” το μήνυμα της ακεραιότητας στον άνθρωπο που προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε. Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι υπάρχει απίστευτη σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους που συζητούσαν και είχαν οπτική επαφή.

Γλώσσα του σώματος

Ήδη ξέρουμε ότι η εμφάνιση τραβά τα βλέμματα στις πρώτες συναντήσεις. Οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας προς όφελός μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες “ένα πλατύ χαμόγελο δείχνει κάποιον αφελή, ενώ ένα μικρό χαμόγελο δείχνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους και φιλικούς”.

%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ae-%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%8d%cf%80%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ac2

Τόνος φωνής

Τώρα που καταφέρατε όλα τα παραπάνω ας δώστε και λίγη σημασία στην φωνή. Όσο παράξενο και αν ακούγεται ακόμα και ο τόνος της φωνής μας επηρεάζει την εντύπωση που κάνουμε. Σύμφωνα με ψυχολόγους και ερευνητές από τον Καναδά και τη Βρετανία, οι άνθρωποι, όντως, σχηματίζουν εντύπωση όταν ακούν κάποιον να μιλά. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι μπορούμε να αξιολογίσουμε την αξιοπιστία κάποιου ακόμα και αν ακούσουμε τη φωνή του για ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Οι πέντε συμπεριφορές που δίνουν λανθασμένη πρώτη εντύπωση για εσάς! 

5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις τώρα αν θες να έχεις υγιείς και μακροχρόνιες σχέσεις!

Δύο είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία μας αξιολογούν οι άλλοι!

Σχετικά Άρθρα
Τα 5 μυστικά για το τέλειο τσίκνισμα στο σπίτι!
Τα 5 μυστικά για το τέλειο τσίκνισμα στο σπίτι!
7 κόλπα για να βρίσκετε πάντα φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου
7 κόλπα για να βρίσκετε πάντα φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου
BeReal: Αυτός είναι ο αντίπαλος του Instagram που λέει "όχι" στα φίλτρα - Εμείς το αγαπήσαμε ήδη!
BeReal: Αυτός είναι ο αντίπαλος του Instagram που λέει “όχι” στα φίλτρα – Εμείς το αγαπήσαμε ήδη!
Κι, όμως, τόσο καιρό βάζουμε λάδι στα φαγητά με λάθος τρόπο - Το βίντεο που καταρρίπτει μια συνήθεια χρόνων!
Κι, όμως, τόσο καιρό βάζουμε λάδι στα φαγητά με λάθος τρόπο – Το βίντεο που καταρρίπτει μια συνήθεια χρόνων!
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του