Happy Life

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε το πρόσωπό της δύο χρόνια μετά την επίθεση κι έστειλε το πιο ισχυρό μήνυμα σε όλους μας

Μία από τις πιο συγκλονιστικές εκπομπές που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση ήταν η χθεσινή των “Πρωταγωνιστών”. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δύο χρόνια μετά την επίθεση με βιτριόλι, επέστρεψε στο σημείο μηδέν στην Καλλιθέα όπου δέχτηκε την επίθεση, ξεδίπλωσε με έναν μοναδικά ευγενικό και συγκλονιστικό τρόπο τον Γολγοθά που βιώνει αυτό το διάστημα, ενώ έβγαλε τη μάσκα και για πρώτη φορά αποκάλυψε το πρόσωπό της.

Η συγκλονιστική περιγραφή της επίθεσης

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στάθηκε ξανά έξω από το ασανσέρ όπου βρισκόταν το πρωί της 20ης Μαΐου 2020, στο γραφείο της στην Καλλιθέα. Τη μέρα που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι.

«Άκουσα ένα θόρυβο αλλά αμυδρά νόμιζα ότι ήταν από έξω. Εγώ περίμενα το ασανσέρ. Σε κλάσματα δευτερόλεπτου ένιωσα τη βαριά μυρωδιά που έχει το προϊόν. Κάψιμο και πόνοι αφόρητοι. Βγήκα έξω κι είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου. Ήταν όλα θολά και δεν την είδα που βγήκε. Δεν κοίταξα καθόλου που βγήκα στο δρόμο και φώναξα βοήθεια» ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Στο φαρμακείο πήγα τρομαγμένη, φώναξα κι ούρλιαζα. Καίγομαι, πονάω και φώναζα “Θεέ μου σώσε με”. Από τα ουρλιαχτά μου τρόμαξαν κι άρχισαν να κινητοποιούνται. Ένιωθα να καίγομαι σαν να έχω πάρει φωτιά κι έβλεπα τα μαλλιά μου στο νιπτήρα. Έριξα νερό στο πρόσωπό μου κι από ό,τι μου είπαν οι γιατροί ήταν σωτήριο για το μάτι μου…. Ήξερα ότι είναι σίγουρα καυστικό όταν έφτασα στο νοσοκομείο… Μετά από καιρό πέρασα από το δρόμο εδώ κι ένιωσα ταχυκαρδία. Δεν μπορώ να ξέρω το σκεπτικό της αλλά θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει. Αν είχα ανοιχτό το στόμα μου, μπορεί να μου έκαιγε τον οισοφάγο μου».

«Δεν νομίζω πως θα άλλαζε κάτι μια συγγνώμη. Θα ήθελα να νιώσω πως έχει καταλάβει το κακό που έχει προκαλέσει. Με τη στάση της δεν έδειξε κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

Η Ιωάννα χωρίς μάσκα και τα δύσκολα χειρουργεία

Στη συνέχεια, η Ιωάννα έβγαλε για πρώτη φορά την προστατευτική μάσκα της και αποκάλυψε το πρόσωπό της. Υποδέχτηκε στο σπίτι της τον Σταύρο Θεοδωράκη και περιγράφει τις φρικτές πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο και εξηγεί την άρνηση της, για πολύ καιρό, να δει το πρόσωπο της στον καθρέφτη.

«Τα πρώτα βράδια στο νοσοκομείο είχαν πολύ πόνο, πολλά ερωτηματικά, απελπισία. Προσπαθούσα απλά να κρατηθώ στη ζωή. Είμαι μεγάλη λάτρης της ζωής αλλά μέσα στο νοσοκομείο έκανα τη σκέψη πώς μπορούν κάποιοι να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Θυμάμαι αυτό το συναίσθημα και αυτή τη σκέψη, σαν να βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σου φαίνεται λυτρωτικό. Τα βράδια έβλεπα όμορφα όνειρα, έβλεπα να είμαι με τους φίλους μου διακοπές και να διασκεδάζω…».

«Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης. Είχαν πείσει τον εαυτό μου, πως αυτά που έβλεπα στον ύπνο μου ήταν η πραγματικότητα και αυτό που έβλεπα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης», σημείωσε.

«Ήταν λίγες μέρες πριν βγω από το νοσοκομείο. Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι με πίεζαν αρκετές μέρες πιο πριν να κάνω το βήμα και να δω το πρόσωπό μου. Εγώ δεν ήθελα καθόλου, φοβόμουν πολύ αυτό που θα αντικρίσω. Ούτε τα χέρια μου δεν είχα δει, το απέφευγα. Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο. Έφτασε η ώρα, εννοείται ότι ήθελα να το κάνω με τη γιατρό μου. Ήθελα να είναι εκεί για μένα. Θυμάμαι ότι στην τουαλέτα στο νοσοκομείο είχε καθρέφτη και τους τρεις μήνες ήταν καλυμμένος γιατί δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Είχα την επιλογή να κοιτάξω τον εαυτό μου, όμως δεν τόλμησα ποτέ…».

Διαβάστε επίσης

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έβγαλε τη μάσκα και είναι ο, τι πιο όμορφο και αληθινό είδαμε – Μηνύματα θαυμασμού από τον κόσμο

Ποια είναι τα πιο συχνά Αυτοάνοσα Νοσήματα που εμφανίζουν οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία;

Γιώργος Καπουτζίδης: “Θα σας άρεσε να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; -Οι γκέι το ακούμε κάθε μέρα”

infowoman team

Recent Posts

Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα

Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…

1 ημέρα ago

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χώρισαν μετά από 6 χρόνια γάμου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…

2 ημέρες ago

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…

2 ημέρες ago

Dua Lipa: Η εντυπωσιακή Chanel τουαλέτα της που χρειάστηκε 1.000 ώρες να φτιαχτεί

Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…

2 ημέρες ago

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους (φωτογραφία)

Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…

2 ημέρες ago

CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!

Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…

2 ημέρες ago