Categories: Fitness

Ξεκινάμε μαθήματα Tai Chi Chuan… Σίγουρα θα ενθουσιάσουν κι εσένα

To Tai Chi Chuan είναι μία Κινεζική πολεμική τέχνη η οποία αποτελεί ενσάρκωση θεμελειωδών εννοιών της κινεζικής φιλοσοφίας. Μέσα από την άσκηση των αργών και πλήρως συντονισμένων κινήσεων, επιτυγχάνεται η εκλέπτυνση της σωματικής, ψυχικής και νοητικής υπόστασης του ασκούμενου. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης στο Tai Chi Chuan βιώνονται από την καλύτερη ισορροπία και αντίληψη του σώματος, την ανάπτυξης της αυτοσυγκέντρωσης, καθώς και της χαλάρωσης.

Οι βαθιές αναπνοές και οι αργές κινήσεις επέτρεψαν στο Τάι Τσι να μετατραπεί σε μια ευγενική, θεραπευτική μορφή άσκησης. Αυτή η πολεμική τέχνη, με σχετικά μικρές απαιτήσεις χρόνου, μπορεί να δώσει αρκετά οφέλη στην υγεία κάθε ανθρώπου. Ακολουθούν οκτώ από τα πιο ενδιαφέροντα.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Δευτέρα 21:00-22:30

Παρασκευή 18:00-19:00

Χώρος ασκησης:

Σχολή χορού Esencia academy

Λ.Θηβών 437 Αιγάλεω.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Θεοφάνης Μάργαρης 6971811302

Προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία για την συμμετοχή στα μαθήματα

Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Λίγα λόγια Για τον Θεοφάνη Μάργαρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2002 ήρθε σε επαφή με τις πολεμικές τέχνες, ασκούμενος στο fu jow pai για τρία συνεχή χρόνια.

Το 2004 γνώρισε το τάι τσι τσουάν και τον δάσκαλο Γιώργο Πετρούνια, με τον οποίο άρχισε να ασκείται συστηματικά. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή του σε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, όπου χτίζεται μία υγιής σχέση δασκάλου-μαθητή. Η αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθώς και η απόκτηση μεγαλύτερης επίγνωσης του σώματος και της κίνησης, είναι από τα στοιχεία που περισσότερο τον κινητοποιούν στην τέχνη αυτή.

Από το 2005 συμμετέχει σε σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που οργανώνονται στα πλαίσια της σχολής και αποσκοπούν σε περισσότερη εξάσκηση και επαφή με την τέχνη του τάι τσι.

Από το 2007, παράλληλα με την πρακτική άσκηση, παρακολουθεί και το μάθημα «τάι τσι τσουάν στην καθημερινή ζωή», το οποίο συντονίζει ο Γιώργος Πετρούνιας και έτσι η φιλοσοφία τού τάι τσι τσουάν μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά του και γίνεται φιλοσοφία ζωής, από την οποία αντλεί δύναμη και νόημα.

Επίσης, από το 2010 παρακολουθεί την εκπαίδευση που παρέχει ο δάσκαλος Γιώργος Πετρούνιας σε παλαιότερους μαθητές του, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη διδασκαλία του τάι τσι τσουάν.

Το 2015 έγινε βοηθός του δασκάλου του και τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα τάι τσι τσουάν σε αρχάριους μαθητές.

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Προσοχή: Απαγορεύτηκε συμπλήρωμα διατροφής που περιείχε υδράργυρο

Στην απαγόρευση συμπληρώματος διατροφής στο οποίο εντοπίστηκε υδράργυρος, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Πρόκειται…

2 ημέρες ago

Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στο Υπουργείο Υγείας, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη…

2 ημέρες ago

Νικ Κέιβ: Ο καταραμένος, αμφιλεγόμενος, καταθλιπτικός υπέροχος, κλείνει σήμερα τα 66

O Νικ Κέιβ έχει γενέθλια σήμερα. Ακούγοντας τις μουσικές του, θα επιχειρήσουμε μια ψύχραιμη εορταστική…

2 ημέρες ago

5 τύποι τοξικών συντρόφων που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας

Όταν ξεκινάτε μια σχέση πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας είναι τέλειος, αλλά όταν λήξει η…

2 ημέρες ago

Μετά τη Φωτιά: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 – Δείτε το τρέιλερ

Τρεις γυναίκες, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και…

2 ημέρες ago

Υπέροχο ψωμί τυριού, ιδανικό για ορεκτικό ή να συνοδεύσει τις σαλάτες σας

Μια νοστιμιά που θα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι, χωρίς ζύμωμα, χωρίς κόπο!  Ψωμάκια σκόρδου και…

2 ημέρες ago