Featured

Είναι το Cozy-Cardio trend η λύση για την κοπάνα από το γυμναστήριο;

Όταν ξέσπασε η πανδημία του COVID, πολλοί από εμάς προσαρμόσαμε τις γυμναστικές μας συνήθειες σε μια πιο soft εκδοχή στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, οι σύγχρονες προπονήσεις που σήμερα φαίνονται να είναι trend είναι χαμηλότερης έντασης από ό,τι πριν την πανδημία, όπως το Pilates και το περπάτημα αντί του CrossFit, σπριντ και HIIT. Ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγαπούν τις ήπιες προπονήσεις τους, άλλοι είναι έτοιμοι να τις ανεβάσουν λίγο το επίπεδο έντασης.

Σας ακούγεται οικείο; Λοιπόν, η τελευταία τάση προπόνησης σύμφωνα με το TikTok είναι το cozy cardio δηλαδή η μετάβαση από τη γυμναστική στο σπίτι σε κάτι λίγο πιο έντονο, αλλά όχι πολύ έντονο. Το “cozy cardio” θα σας κάνει μεν να ιδρώσετε, αλλά όχι μέχρι τελικής πτώσης. Είναι η τάση του τόσο όσο που είναι ειλικρινά τέλεια όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.

Τι είναι πραγματικά το Cozy Cardio;

Το cozy cardio, που επινοήθηκε από τη δημιουργό του TikTok, Hope Zuckerbrow, έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας στην οποία μπορείτε να κάνετε μια προπόνηση cardio στο σπίτι. Η Zuckerbrow γεμίζει συχνά το μπουκάλι της με νερό, φτιάχνει έναν καφέ, φοράει κάλτσες και βάζει μια ταινία ή μια σειρά, στη συνέχεια ξαπλώνει στο μαξιλάρι της και κάνει λίγα χιλιόμετρα χαλαρά.

Η Zuckerbrow συνήθως κάνει την cozy cardio προπόνησή της περίπου στις 5 π.μ., εναρμονίζοντας αυτή την τάση με μια άλλη εμμονή του TikTok: την τάση των “5-με-9” που αφορά σε μια ρουτίνα αυτοφροντίδας που τελείται πολύ νωρίς το πρωί, πριν από τη δουλειά.

Η όλη ιδέα είναι να μεταμορφώσετε την cozy cardio σε κάτι που αισθάνεστε άνετα. Αντικαθιστά το κρύο, αποστειρωμένο περιβάλλον ενός γυμναστηρίου και την αίσθηση αγγαρείας με ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον που σας κάνει να θέλετε να συνεχίσετε την άσκηση.

«Το άνετο cardio προσφέρει μια ωραία εναλλακτική σε αυτή τη νοοτροπία τιμωρίας «go hard» που πολλοί άνθρωποι συνδέουν με την πρόοδο της φυσικής κατάστασης», εξηγεί η Alexa Mieses Malchuk, οικογενειακή γιατρός. «Μπορείς να είσαι πιο ευγενικός με τον εαυτό σου και να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει για τη φυσική σου κατάσταση».

Εάν δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια σταθερή ρουτίνα προπόνησης ή να παρακινήσετε τον εαυτό σας να γυμναστεί, το cozy cardio μπορεί να σας βοηθήσει. «Το να συνδυάζετε κάτι που απολαμβάνετε, όπως ας πούμε να παρακολουθείτε reality, με κάτι που «πρέπει» να κάνετε, όπως το περπάτημα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να πετύχετε τους στόχους σας για τη φυσική σας κατάσταση», λέει η Δρ Malchuk. «Αυτή είναι στην πραγματικότητα ένα ψυχολογικό trick που μπορεί να κάνει πιο ελκυστικές τις λιγότερο επιθυμητές αλλά απαραίτητες δραστηριότητες. Ένα παράδειγμα είναι ας πούμε το να ακούς μουσική ενώ καθαρίζεις το σπίτι».

Όταν πρόκειται για σωματική άσκηση, οτιδήποτε είναι καλύτερο από το τίποτα. Εάν δεν κάνετε καμία σωματική δραστηριότητα αυτή τη στιγμή, δεν έχετε τίποτα να χάσετε ενσωματώνοντας το cozy cardio στη ρουτίνα σας. Δεν υπάρχουν πραγματικά μειονεκτήματα.

Η American Heart Association (AHA) συνιστά στους ενήλικες να λαμβάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης δραστηριότητα ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονη αερόβια δραστηριότητα. Μπορείτε σίγουρα να ενισχύσετε την ένταση του cozy cardio σας, αλλά «ανάλογα με την προσωπικότητά σας, η πιο έντονη δραστηριότητα μπορεί να απαιτεί ένα πιο δυναμικό περιβάλλον», λέει η Δρ Malchuk. Η προσθήκη μιας προπόνησης cardio υψηλότερης έντασης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε να προκαλείτε τον εαυτό σας και να δίνετε στην καρδιά σας τις υψηλότερης έντασης προπονήσεις που χρειάζεται για να παραμείνει δυνατή.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα γυμναστικής, θα πρέπει ιδανικά να ενσωματώσετε και κάποια εντονότερη προπόνηση μέσα στην εβδομάδα σας. Οι ειδικοί και η American Heart Association (AHA) γενικά συνιστούν προπόνηση ενδυνάμωσης τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε ή να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να αποκομίσετε πολλά άλλα οφέλη.

Όσον αφορά τις προπονήσεις, αν σου φέρνουν χαρά, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Αν πιστεύετε ότι αγαπάτε το cozy cardio και σας παρακινεί να κάνετε περισσότερα βήματα αυτό είναι αναμφίβολα καλό.

Και για την ιστορία, το να ξυπνάς για να το κάνεις στις 5 το πρωί είναι προαιρετικό. “Ασκηθείτε με cozy cardio όταν αισθάνεστε ότι το επιθυμείτε”, ενθαρρύνει η Δρ Malchuk. “Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να ασκούνται το πρωί. Η άσκηση cozy cardio μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αποβάλλετε το άγχος μετά από μια κουραστική μέρα. Είναι δική σας επιλογή!”

Αυτή είναι πραγματικά η ομορφιά αυτής της νέας τάσης προπόνησης. Μπορείτε να επιλέξετε την ώρα, τον τύπο cardio και την ψυχαγωγία. Σημασία έχει να είναι άνετο, αυτό μετράει.

Διαβάστε επίσης

Η «ιπτάμενη πιανίστρια» σε μια συνεργασία – έκπληξη: Μόδα και Φύση στις Λίμνες Ζερέλια (vid)

Ο κυβος ερρίφθη: Αυτά είναι τα ωραιότερα νυφικά του 2024!

infowoman team

Recent Posts

Reunion The Musical: Το καινούργιο musical της Θέμις Μαρσέλλου

H Θέμις Μαρσέλλου, η σκηνοθέτιδα των πιο επιτυχημένων μιούζικαλ στην Ελλάδα, επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς…

1 ημέρα ago

Crochet φούστα: Η απόλυτη φούστα του καλοκαιριού!

Χάρη στους σχεδιαστές Chemena Kamali της Chloé, Sabato De Sarno και Gucci, η boho μόδα…

1 ημέρα ago

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες

Σοβαρές κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά αντιμετωπίζει ο διάσημος σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα κατά τη διάρκεια…

1 ημέρα ago

Καρδιακή ανεπάρκεια: Βάσιμες ελπίδες για τη θεραπεία της

Πριν από μερικά ακόμα χρόνια ο άρρωστος με καρδιακή ανεπάρκεια είχε περίπου προδιαγεγραμμένη πορεία. Η…

1 ημέρα ago

Συγκλονίζει η Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα μαλλιά μου»

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά τον κορωνοϊό, στις σκέψεις της να περάσει την υπόλοιπη…

1 ημέρα ago

Είδαμε το «Τσίρκο των Ψυχών» που ξεμπροστιάζει αριστοτεχνικά το «σκοτεινό» σήμερα

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω την σύνοψη της παράστασης «Το τσίρκο των ψυχών» μού έδωσε μία…

1 ημέρα ago