Σύμπτωμα-έκπληξη για προσβολή από κορωνοϊό η ανοσμία

σύμπτωμα-έκπληξη-για-προσβολή-από-κορ

Κι ενώ η καταρροή, ο πονόλαιμος, ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή είναι τα συμπτώματα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, έρευνες φέρνουν στην επιφάνεια νέα δεδομένα και νέα συμπτώματα του ιού.

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρεται σε δύο περίεργα συμπτώματα, συμπτώματ-έκπληξη, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο κ. Τσιόδρας, τα οποία πλέον θα μας προϊδεάζουν για τη νόσο. Όπως είπε ο διαπρεπής επιστήμονας, ξένοι επιστήμονες, έπειτα από έρευνες, κατέληξαν στα εν λόγω συμπεράσματα, ενώ και στην Ελλάδα ανιχνεύτηκαν τα συμπτώματα αυτά σε κάποια περιστατικά. Η ανοσμία, η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης και η αγευσία, εμφανίστηκαν ως ιδιότυπες προειδοποιητικές ενδείξεις του COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός και είναι πιθανοί δείκτες μόλυνσης.

Χαρακτηριστικά, Βρετανοί επιστήμονες παρατήρησαν μια μητέρα που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό δεν μπορούσε να μυρίσει την πάνα του μωρού της, μάγειρες που δεν μπορούν να μυρίσουν το κάρυ ή το σκόρδο ενώ άλλοι λένε ότι δεν μπορούν να μυρίσουν το σαμπουάν ή την άσχημη μυρωδιά των απορριμμάτων γατών.

Οι Βρετανοί ωτορινολαρυγγολόγο, πάντως, επικαλούμενοι αναφορές από συναδέλφους από όλο τον κόσμο, ζήτησαν από τους ενήλικες που χάνουν τις αισθήσεις τους να απομονώνονται για 7 ημέρες, ακόμη και αν δεν έχουν άλλα συμπτώματα, για να επιβραδύνουν τη διάδοση της νόσου. Τα δημοσιευμένα δεδομένα είναι περιορισμένα, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ανήσυχοι ώστε να προειδοποιήσουν.

“Θέλουμε πραγματικά να ευαισθητοποιήσουμε ότι αυτό είναι ένα σημάδι μόλυνσης και ότι όποιος αναπτύσσει απώλεια της αίσθησης της όσφρησης θα πρέπει να απομονωθεί”, λέει η καθηγήτρια Claire Hopkins, πρόεδρος της Βρετανικής Ρινολογικής Εταιρείας. “Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβάλει στην επιβράδυνση της μετάδοσης και να σώσει ζωές”.

Σχετικά Άρθρα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%890
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα Κυριακή δωρεάν έλεγχοι για covid-19
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας – Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του