Featured

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να παραμείνετε υγιής σε κάθε ηλικία

Αφήστε στην άκρη φάρμακα, σκευάσματα, ελιξήρια υγείας και μακροζωίας, καθώς η λύση για όλα είναι… το σέξ. Μία ειδική στην κινέζικη ιατρική λέει ότι το τακτικό σεξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία και αποκάλυψε πόσο συχνά θα πρέπει να κάνουμε σεξ με βάση την ηλικία.

Η Nina Cheng, ιδρύτρια της Eastern Philosophy, μίας μικρής επιχείρησης που εξειδικεύεται στα θεραπευτικά βότανα, συχνά μοιράζται εκπαιδευτικά βίντεο για τα παραδοσιακά, κινεζικά γιατροσόφια στο TikTok.

Σε ένα από τα τελευταία της βίντεο, η Cheng μίλησε για τη συχνότητα, με την οποία θα πρέπει να κάνουμε σεξ, αναλόγως με την ηλικία μας. Όπως είπε στους πάνω από 286.000 followers της, το ανεπαρκές σεξ θεωρείται αιτία ασθενιών στην παραδοσιακή ιατρική και σημείωσε: «Ενώ η παραδοσιακή κινεζική ιατρική συχνά τονίζει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερβολικής σεξουαλικής δραστηριότητας, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το ανεπαρκές σεξ θεωρείται επίσης αιτία ασθενειών». 

Επικαλούμενη το σεξουαλικό εγχειρίδιο Su Nu Jing ηλικίας 2.000 ετών, έδωσε απαντήσεις. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, οι άνθρωποι στη δεκαετία των 20 πρέπει να κάνουν το περισσότερο σεξ δηλαδή κάθε τέσσερις ημέρες.

Παράλληλα, οι 30άρηδες πρέπει να κάνουν σεξ κάθε οκτώ ημέρες, ενώ οι 40άρηδες κάθε 16 ημέρες.

Τα πράγματα επιβραδύνονται όσο προχωράει η μέση ηλικία, με το κείμενο να υποστηρίζει ότι οι 50άρηδες πρέπει να κάνουν σεξ μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες. Οι 60άρηδες καλό είναι να κάνουν σεξ μόλις μία φορά τον μήνα για να έχουν καλή υγεία.

Τι γίνεται, αν δεν έχετε σύντροφο; Η Cheng έχει τη λύση. Όπως σημείωσε και με την αυτοϊκανοποίηση μπορεί κάποιος να αποφεύγει τις ασθένειες αρκεί να φτάνει σε οργασμό.

Τι λένε οι επιστημονικές μελέτες

Ωστόσο, παρά τις συστάσεις της, για τους άνδρες, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου του προστάτη.

Μια μελέτη σε σχεδόν 32.000 άνδρες διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη κατά 33%. Ο ιδανικός αριθμός εκσπερματώσεων είναι 21 το μήνα – ή περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα, επιμένουν οι ερευνητές.

Στο μεταξύ οι γυναίκες θα πρέπει να έρχονται σε κορύφωση σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα. Η γιατρός από το Ντιτρόιτ Andrea Pennington υποστηρίζει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις οργασμούς την εβδομάδα. «Τα οφέλη είναι πολλά. Η ανακούφιση από το στρες, η αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους είναι μερικά από αυτά».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Χαβρές, Trivialist και Άννα Μαρία Ντεληγιώργη στον καναπέ του “The 2Night Show”

Spa στο σπίτι: Πώς να φτιάξετε τις δικές σας μάσκες προσώπου!

infowoman team

Recent Posts

Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα

Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…

13 ώρες ago

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χώρισαν μετά από 6 χρόνια γάμου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…

1 ημέρα ago

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…

1 ημέρα ago

Dua Lipa: Η εντυπωσιακή Chanel τουαλέτα της που χρειάστηκε 1.000 ώρες να φτιαχτεί

Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…

1 ημέρα ago

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους (φωτογραφία)

Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…

1 ημέρα ago

CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!

Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…

1 ημέρα ago