Featured

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα εσώρουχά σας; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Ας είμαστε σύντομοι – οι ειδικοί λένε ότι οι άντρες μπορεί να μπορούν να ξεφύγουν αλλάζοντας τα εσώρουχά τους κάθε δεύτερη μέρα αντί για κάθε μέρα.

«Σε καταστάσεις ελάχιστης σωματικής δραστηριότητα και χωρίς εφίδρωση, η αλλαγή εσώρουχων κάθε δεύτερη μέρα ίσως και να είναι αποδεκτή», είπε στην Daily Mail η Dr Anju Methil, δερματολόγος της ClinicSpots με έδρα την Ινδία.

«Τα πιο χαλαρά στυλ ανδρικών εσωρούχων ανδρών, όπως τα μπόξερ, μπορεί επίσης να ενδείκνυνται για ελαφρώς μεγαλύτερη χρήση», πρόσθεσε.

Η  Dr Anju Methil είναι μία από τις ειδικούς περιποίησης δέρματος που συγκρίνουν τις πιο αποτελεσματικές συνήθειες υγιεινής, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα αναπτύξετε κάποια βακτηριακή λοίμωξη ή μυκητίαση.

Τον Ιούνιο, μια δημοσκόπηση για το Newsweek σε 1.500 ενήλικες διαπίστωσε ότι το 47% δεν θα φορούσε ποτέ εσώρουχα για περισσότερο από μία μέρα.

Ας είμαστε σύντομοι – οι ειδικοί λένε ότι οι άντρες μπορεί να μπορούν να ξεφύγουν αλλάζοντας τα εσώρουχά τους κάθε δεύτερη μέρα αντί για κάθε μέρα.

Αλλά το 36% των Gen Z παραδέχτηκε ότι μερικές φορές φοράει τα ίδια εσώρουχα για περισσότερες από 24 ώρες. Να σημειωθεί ότι ήταν το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ όλων των ηλικιακών κατηγοριών που συμμετείχαν στην έρευνα.

«Άνδρες και γυναίκες κινδυνεύουν με ερεθισμούς του δέρματος, εξανθήματα ή επιδείνωση προϋπαρχουσών καταστάσεων όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση όταν φορούν τα εσώρουχά τους χωρίς να τα πλένουν. Αυτό οφείλεται στην τριβή και στην παγιδευμένη υγρασία», είπε στη Daily Mail η Σάρα Ρόμπερτς, εξουσιοδοτημένη ειδικός στην περιποίησης δέρματος και ιδρύτρια του A Beauty Edit.Roberts.

Η Roberts προειδοποίησε επίσης για μυκητιάσεις και βακτηριακή κολπίτιδα.

Ένα κοινό πρόβλημα για τις γυναίκες, είναι η κολπική μυκητίαση, που οφείλεται στην υπερανάπτυξη του μύκητα candida. Μπορεί να προκαλέσει κάψιμο, κνησμό, πόνο και εκκρίσεις.

Η βακτηριακή κολπίτιδα, από την  άλλη, είναι σαν μια μόλυνση από μύκητα, μόνο που συχνά συνοδεύεται από μια οσμή ψαριού και οι εκκρίσεις είναι κίτρινες ή γκρι, όχι όμως λευκές. Προκαλείται από μια ανισορροπία στα φυσικά επίπεδα βακτηρίων του κόλπου.

Ο Dr. Archit Aggarwal, δερματολόγος στο ClinicSpots, είπε στη Daily Mail ότι οι γυναίκες με επώδυνους εμμηνορροϊκούς κύκλους ή σημαντικές κολπικές εκκρίσεις θα πρέπει να αλλάζουν τα εσώρουχά τους περισσότερες από μία φορές την ημέρα για να αποφύγουν την ανάπτυξη αυτών των λοιμώξεων.

Ενώ οι άντρες εάν δεν είναι προσεκτικοί, μπορεί να εμφανίσουν μυκητιακή λοίμωξη του δέρματος που χαρακτηρίζεται από κνησμώδες εξάνθημα στη βουβωνική χώρα.

«Τα ανδρικά boxer, αν δεν αγγίζουν το δέρμα όσο συχνά τα γυναικεία εσώρουχα, δεν ξεφεύγουν από αυτούς τους κινδύνους – ιδιαίτερα όταν φοριούνται επανειλημμένα χωρίς αλλαγή», είπε ο Roberts.

Το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα εσώρουχά σας μπορεί να εξαρτάται από το επίπεδο σωματικής σας δραστηριότητας και της τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε.

«Όσοι ασχολούνται με έντονες σωματικές δραστηριότητες ή ιδρώνουν πολύ, καλό είναι να αλλάζουν εσώρουχα πιο συχνά», συνέστησε η Dr Hannah Kopelman, διευθύντρια ιατρικής και συνιδρύτρια της διαδικτυακής εταιρείας δερματολογίας DermOnDemand.

«Σε ζεστά και υγρά κλίματα, η αλλαγή εσωρούχων ακόμη και περισσότερες από μία φορές την ημέρα μπορεί να είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγιεινής», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Ρόφημα με τζίντζερ και κανέλλα για το κρύο και για αποτοξίνωση

Skincare ρουτίνα για τις πολύ κρύες ημέρες

infowoman team

Recent Posts

Αλλεργίες της Άνοιξης: Ποιοί πρέπει να ξεκινούν θεραπεία έναν μήνα πριν

Ως αλλεργία, χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία προκαλεί έντονη αντίδραση υπερευαισθησίας ενάντια…

2 ώρες ago

Η φωνή των Βακχών σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το μουσικοθεατρικό έργο Η φωνή των Βακχών του ανερχόμενου συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη, μια ιδιαίτερη παράσταση…

3 ώρες ago

«Πριν από 13 χρόνια»: Η πιο δύσκολη επέτειος για Γουίλιαμ & Κέιτ – H άγνωστη φωτό του γάμου τους

Ίσως πρόκειται για την πιο δύσκολη επέτειο του γάμου τους, όμως πρίγκιπας Γουίλιαμ και η…

3 ώρες ago

Ακρόπολη: Τουρίστες ανέβηκαν με χλαμύδες και περικεφαλαίες στον Παρθενώνα (φωτογραφίες)

Ντυμένοι με χλαμύδες, με περικεφαλαίες και ασπίδες ανά χείρας τουρίστες αποφάσισαν να ποζάρουν στην Ακρόπολη…

3 ώρες ago

“Fashion Innovation Award” για το gadget της χρονιάς στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei, στήριξε και φέτος την δημιουργικότητα και το ταλέντο νέων σχεδιαστών και παρουσίασε το…

3 ώρες ago

Ο προπονητής της Taylor Swift μας αποκαλύπτει τι γυμναστική κάνει

Έχουμε 24 ώρες μέσα στην ημέρα ακριβώς όπως η Taylor Swift. Μου είναι δύσκολο να…

4 ώρες ago