Featured

«Πολύ άρρωστος ο βασιλιάς Κάρολος, προετοιμάζονται για το χειρότερο»

Δυσοίωνα διαγράφονται τα νέα για την πορεία της υγείας του Βασιλιά Καρόλου, η οποία επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, οδηγώντας αξιωματούχους του Μπάκιγχαμ να επικαιροποιούν τακτικά το σχέδιο για την κηδεία του, το οποίο ξεκίνησε να διαμορφώνεται μία ημέρα μετά την ταφή της Βασίλισσας Ελισάβετ, βάσει πρωτοκόλλου.

Ο 75χρονος μονάρχης παραμένει εδώ και καιρό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από τη στιγμή που τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε, ότι πάσχει από καρκίνο. Πηγές προσκείμενες στο Παλάτι, επισημαίνουν στα βρετανικά μέσα ότι η κατάσταση του Καρόλου έχει επιδεινωθεί αρκετά και η κατάστασή του δεν είναι καλή.

«Φυσικά και είναι αποφασισμένος να νικήσει την ασθένειά του και να το ξεπεράσει. Όλο θέλουν να παραμένουν αισιόδοξοι, ωστόσο δεν είναι καθόλου καλά. Είναι χειρότερα, από όσο αφήνουν να εννοηθεί», σημειώνει πηγή που περιγράφεται ως παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν έχει αποκαλύψει τη μορφή καρκίνου, από την οποία πάσχει, ωστόσο έχει παραδεχθεί, ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, που είναι από τους πλέον ιάσιμους καρκίνους.

Το Παλάτι, επίσης, δίνει με το σταγονόμετρο πληροφορίες για την πορεία της θεραπείας του, αλλά καλά πληροφορημένες πηγές και πολιτικοί σχολιαστές, που μιλούν δημοσίως, έχουν αναφέρει, ότι «ανταποκρίνεται καλά στην θεραπεία».

Στο παρασκήνιο, παρ’ όλα αυτά, αξιωματούχοι του Βασιλιά, συχνά αναθεωρούν το αρκετών εκατοντάδων σελίδων πλάνο για την κηδεία του, που έχει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυγρα Menai».

«Τα σχέδια έχουν ‘ξεσκονιστεί’ και ενημερώνονται ενεργά. Είναι κάτι αναμενόμενο δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο» δήλωσε στο Daily Beast η πηγή.

Τα εξαιρετικά λεπτομερή έγγραφα δημιουργήθηκαν την επομένη ημέρα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Βρετανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στη Daily Beast ότι η «επιχείρηση Γέφυρα Menai» ενημερώνεται τακτικά, αλλά τόνισαν ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία και ότι «θα ήταν παράλογο να εξάγει κανείς οποιαδήποτε συμπεράσματα» από αυτό το γεγονός.

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν επικαιροποιημένα σχέδια για την κηδεία τους που κατηγοριοποιούνται με κωδικούς που βασίζονται σε γέφυρες. Για παράδειγμα το σχέδιο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ονομάστηκε «Επιχείρηση London Bridge».

Το σχέδιο θανάτου του Βασιλιά Καρόλου έχει πάρει το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική Ουαλία.

«Φυσικά εξετάζουν κάθε πτυχή της επιχείρησης Γέφυρα Μενάι. Η κηδεία της βασίλισσας πήγε πήγε πολύ καλά και έθεσε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό. Είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος που ασχολείται με τον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

«Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την κλίμακα αυτού του γεγονότος. Η Household Division, υπό τον υποστράτηγο James Bowder,αναλαμβάνει το προβάδισμα – δηλαδή επτά συντάγματα της Φρουράς. Στη συνέχεια, έχετε ολόκληρη την Περιφέρεια του Λονδίνου, τα συντάγματα του εδαφικού στρατού και το Βασιλικό Έφιππο Πυροβολικό. Αυτά πριν φτάσετε στο Ναυτικό ή την Αεροπορία. Ο Κάρολος συνδέθηκε στενά με το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών για χρόνια, οπότε θα συμμετάσχει», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι μόνο το τελετουργικό τέλος. Στη συνέχεια, χρειάζεστε μια γιγαντιαία επιχείρηση ασφαλείας, επειδή κάθε VVIP στον πλανήτη είναι εκεί. Μιλάμε για τα πάντα, από την αντιπυραυλική άμυνα μέχρι την προστασία από μια επίθεση ‘μοναχικού λύκου’».

Πάντως, έως, στιγμής, αξιωματούχοι του Βασιλιά δεν έχουν απαντήσει στα αιτήματα του Page Six και της Daily Beast για να σχολιάσουν σχετικά με τις πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργία Αγγέλου LIVE: Μια βραδιά μουσικής ποικιλομορφίας και πάθους!

Moulin Rouge: Η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού καμπαρέ – Το «παλάτι του χορού και των γυναικών»

infowoman team

Recent Posts

Στην Παγίδα του Νόμου: Mια διαχρονική ταινία έρχεται το Μαΐο στους κινηματογράφους

«We all scream for ice-cream» και γνήσιος σουρεαλισμός από τον Τζιμ Τζάρμους στη γνωστότερη ταινία…

18 ώρες ago

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η άγνωστη ιστορία του χορού με τον Τραβόλτα και… η παρέμβαση που τους «έσωσε»

Όταν ο Τζον Τραβόλτα μοιράστηκε τον διάσημο χορό του με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα σε…

19 ώρες ago

Emotional Dogs: Η παράσταση της Πηνελόπης Μωρούτ θέτει στο επίκεντρο την έννοια του τραύματος

Η Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, που θέτει…

19 ώρες ago

Δημιουγήθηκε η μεγαλύτερη τρισδιάστατη ανακατασκευή τμήματος εγκεφάλου

Τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα τρισδιάστατη ανακατασκευή τμήματος του ανθρώπινου εγκεφάλου που δείχνει με μεγάλη λεπτομέρεια…

19 ώρες ago

Eurovision: 15 διαμαντάκια που ακούσαμε στην ιστορία του θεσμού, είτε κέρδισαν, είτε όχι

Αυτές τις μέρες χορεύουμε στους ρυθμούς της Eurovision. Αν και είχαμε ακούσει σε πρώτη φάση…

20 ώρες ago

Κέιτ Μίντλετον: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλυψε τα νεότερα για την υγεία της

Νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας της πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ μετά τη διάγνωσή της…

20 ώρες ago