Featured

Μπορεί ένα διαμέρισμα 13 τετραγωνικών να είναι stylish και λειτουργικό;

Είναι δυνατόν ένα διαμέρισμα 13 τετραγωνικών να είναι όμορφο, λειτουργικό και στιλάτο; Ίσως να αναρωτιέστε, ότι έχουμε τρελαθεί τελείως, παρόλα αυτά γίνεται, αν υπάρχει καλή θέληση και πρακτικό πνεύμα. 

Στη deco σελίδα Apartment Therapy, φιλοξενείται ένα ιδιαίτερο τέτοιο μικρό σπίτι, στο οποίο διέμενε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Τάιλερ ΜακΜπέθ, τον οποίο γνωρίσαμε ως σύντροφο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Βρίσκεται στο West Village, στη Νέα Υόρκη

Ο ίδιος είχε περιγράψει πως μπορεί να αξιοποιήσει κανείς έναν τόσο μικρό χώρο. 

«Είμαι νοσοκόμος νυχτερινής βάρδιας στη νευροχειρουργική ΜΕΘ της Νέας Υόρκης και επίσης φοιτητής που εργάζεται για το διδακτορικό του. Καθώς έχω ένα καθεστώς πλήρους και απαιτητικής απασχόλησης θεωρώ σημαντικό να επιστρέφω σε ένα ζεστό, ασφαλές και γαλήνιο περιβάλλον. Η δουλειά εν μέσω πανδημίας με έκανε να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο να μπορώ να επιστρέφω σε ένα διαμέρισμα που λειτουργεί ως ένα πολύ ήρεμο και ασφαλές μέρος».

Παρουσιάζοντας το μικρό αυτό σπιτάκι, ο Τάιλερ ΜακΜπέθ ανέφερε: «Στον ελεύθερο χρόνο μου μεταξύ των βαρδιών, αποφάσισα ότι ίσως μπορώ να μοιραστώ μαζί σας πώς είναι ο μικροσκοπικός μου χώρος για να δώσω και σε άλλους ιδέες ή έμπνευση να κάνουν μερικά από τα ίδια πράγματα στον μικρό τους χώρο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, με όλους να βρίσκονται σε καραντίνα, είμαστε στα σπίτια μας και ψάχνουμε πράγματα να κάνουμε εκτός εργασίας. Ελπίζω ότι η πολύ μικρή ταπεινή κατοικία μου μπορεί να εμπνεύσει άλλους να δημιουργήσουν ένα μέρος για το οποίο θα είναι περήφανοι, θα αισθάνονται ασφαλείς, αλλά και θα λειτουργεί ως ένας ήρεμος και άνετος κατοικήσιμος χώρος».

«Δεδομένου ότι είναι ένα στούντιο με υπερυψωμένο χώρο κρεβατιού, εξυπηρετεί και λειτουργεί ως ένα δωμάτιο με ελάχιστο διαχωρισμό. Ως εκ τούτου, θα έλεγα ότι ολόκληρο το διαμέρισμα είναι το αγαπημένο μου δωμάτιο! Η καλύτερη θέα στο διαμέρισμα είναι από τη σοφίτα. Από το μεγάλο παράθυρο που βρίσκεται στη σοφίτα μπορείτε να δείτε το Hudson Yards και το Empire State Building», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που αγόρασε για το σπίτι του λέει ότι είναι ένα σκαμνάκι το οποίο χρησιμοποιεί επίσης ως μικρό κομοδίνο στην σοφίτα και πως όταν έχει καλεσμένους λειτουργεί ως επιπλέον κάθισμα στο σαλόνι.

Πώς να αγαπήσετε το σπίτι σας

«Μείνετε αληθινοί. Όλοι έχουμε διαφορετικά γούστα και αντιλήψεις για την αίσθηση που θα πρέπει να βγάζουν τα σπίτια μας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε αντικείμενα που ταιριάζουν κατάλληλα στο χώρο για να μην τον γεμίσετε αλλά να κάνετε το σπίτι να λειτουργεί με άνετο τρόπο. Αγοράστε πράγματα με την πάροδο του χρόνου, μην βιαστείτε να γεμίσετε μόνο το χώρο. Αντίθετα, περιμένετε μέχρι να βρείτε αυτά τα ένα ή δύο πράγματα που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά. Όταν το κάνετε αυτό, δημιουργείτε έναν χώρο διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο και όλοι θα το παρατηρήσουν!», σημείωσε ο Τάιλερ.

Πηγή: Apartment Therapy – Φωτογραφίες: Τάιλερ ΜακΜπέθ

Διαβάστε επίσης:

Όταν το Ψέμα συνάντησε την Αλήθεια – Ένας μύθος που μας οδηγεί στη Γυμνή Αλήθεια

«Μάθε για την Υπνική Άπνοια. Συμβουλέψου τον Πνευμονολόγο σου για να σε παραπέμψει στο Ειδικό Ιατρείο Ύπνου»

infowoman team

Recent Posts

Πέθανε σήμερα ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Πέθανε σήμερα, Κυριακή 12 Μάϊου, ο αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, Γιάννης…

1 ώρα ago

Eurovision 2024: Πρωτοφανές ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Μαρίνα Σάττι, η οποία ερμήνευσε μοναδικά το «ZARI» και κέρδισε…

1 ώρα ago

«Είμαστε Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», δήλωσαν οι χορευτές της Μαρίνας Σάττι

Σε μία ιδιαίτερη δήλωση προχώρησαν, πριν από μερικές ημέρες, οι Huseyin Çetintaş και Yasin Ametoglou…

9 ώρες ago

Eurovision 2024: To Nemo έσπασε το βραβείο λέγοντας «Θέλει φτιάξιμο όπως και ο διαγωνισμός»

«Έσπασα τον κωδικό και έσπασα το βραβείο. Το βραβείο μπορεί να επιδιορθωθεί, και η Eurovision…

10 ώρες ago

Σωστό βάρος, σωστή διατροφή, άσκηση και όχι κακές συνήθειες κρατούν μακριά τα νοσήματα

Οι παραδοσιακές συμβουλές για άσκηση, σωστό βάρος, σωστή διατροφή, και όχι κακές συνήθειες, τεκμηριώνονται πλέον…

14 ώρες ago

Eurovision 2024: Σαρωτική νίκη της Ελβετίας – 11η η Ελλάδα

Η Ελβετία με το Νέμο και το τραγούδι “Code” αναδείχθηκε νικήτρια του 68ου διαγωνισμού της…

20 ώρες ago