Μουσική

Πέθανε ο Terry Hall, τραγουδιστής του συγκροτήματος The Specials – Το τραγικό γεγονός της παιδικής του ζωής που τον σημάδεψε

Ο Τέρι Χολ (Terry Hall), ο τραγουδιστής των «The Specials» πέθανε σε ηλικία 63 ετών «μετά από σύντομη ασθένεια». Την ανακοίνωση του θανάτου έκανε ο επίσημος λογαριασμός της μπάντας στο Facebook.

Γεννημένος το 1959 στο Κόβεντρι της δυτικής Αγγλίας, ο Τέρι Χολ έγινε γνωστός μαζί με τους Specials στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Μπήκε το 1977 στο συγκρότημα, το οποίο, με τον τζαμαϊκανό του ήχο έγινε το σύμβολο της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Βρετανίας σε μία περίοδο φυλετικών εντάσεων.

Το 1981, το εμβληματικό Ghost Town, ένα τραγούδι διαμαρτυρία για την παρακμή της εποχής Θάτσερ, έφερε το συγκρότημα στην κορυφή των τσαρτς επί πολλές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του ο Τέρι Χολ συνεργάσθηκε και με άλλους μουσικούς, όπως ο ράπερ Tricky, οι Gorillaz και Lily Allen.

«Οι Specials ήταν ο ύμνος στην αναζωογόνηση της βρετανικής κουλτούρας από την μετανάστευση της Καραϊβικής», έγραψε στο Twitter ο τραγουδιστής Billy Bragg.

Το συγκρότημα ενώθηκε και πάλι πέρυσι για να βγάλει άλμπουμ με διασκευές των τραγουδιών διαμαρτυρίας που σημάδεψαν την πορεία του.

Το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του

Η ζωή του δεν ήταν εύκολη αφού στα 12 του απήχθη από ένα κύκλωμα παιδόφιλων στη Γαλλία και για τέσσερις ημέρες έζησε τραγικές στιγμές. Ο Χολ εμφάνιζε συμπτώματα μανιοκατάθλιψης επί πολλά χρόνια και η διαφυγή του ήταν οι καταχρήσεις. Τελικά κατάφερε και αντιμετώπισε με θεραπεία την ασθένειά του.

Το 2019, ο Τέρι Χολ που πέθανε χτες μόλις στα 63 του, είχε μιλήσει για πρώτη φορά για το λόγο που άφησε το σχολείο στα 14 και έκανε δουλειές του ποδαριού πριν καταλήξει να τραγουδάει σε διάφορα συγκροτήματα και τελικά στους the Specials.

Όταν ήταν 12 ετών, τον είχε απαγάγει από το σχολείο του στο Κόβεντρι ο δάσκαλός του των γαλλικών και τον είχε παραδόσει σε ένα δίκτυο παιδόφιλων στη Γαλλία, όπου ο Χολ πέρασε αρκετούς μήνες, υπό τις συνθήκες που πάνω κάτω μπορούμε να φανταστούμε όλοι.

Οι λεπτομέρειες, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επέστρεψε στην οικογένειά του παραμένουν αδιευκρίνιστες, δεν είπε τίποτε γι αυτά, τι να πει εξάλλου;

Μετά από μήνες κατά τους οποίους «καθόμουν σε μια καρέκλα και κουνιόμουν μπρος πίσω», στα 13 άρχισε να παίρνει βάλιουμ κι επειδή ήταν διαρκώς υπνωτισμένος δεν πήγαινε σχολείο, οπότε το παράτησε.

Μετά προσπάθησε να βρει καταφύγιο στη μουσική, κάπως τα κατάφερε για ένα διάστημα, μετά άρχισε να πίνει, έγινε αλκοολικός και το 2004 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Διαγνώστηκε με μανιοκατάθλιψη και διπολική διαταραχή και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του on-off στο λίθιο και άλλα αντιψυχωσικά φάρμακα.

Πολέμησε, παρόλα αυτά για τη ζωή του και πολέμησε πολύ.

«Δεν μπορείς να το αφήσεις να σου φάει τη ζωή», είχε πει στη συνέντευξη του, «ξέρεις ότι η παιδοφιλία είναι μέρος της πραγματικότητας, είναι ατυχές που συνέβη σε μένα αλλά δεν μπορώ να το αφήσω να μου καταστρέψει τη ζωή. Δεν πρέπει».

Διαβάστε επίσης

Fancy outfits θα επιλέξει το 41% των Ελλήνων για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Φαίδρα Παπανδρέου: Η 17χρονη εγγονή του Ανδρέα είναι κούκλα και κάνει τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ

Τι να φορέσεις για να είσαι υπερ-γκλαμ στις γιορτινές εξόδους σου χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

5 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

10 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

10 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

10 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

11 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

12 ώρες ago