Αληθινές Ιστορίες

Άνδρας με Αλτσχάιμερ ξέχασε ότι ήταν παντρεμένος με τη γυναίκα του – Την ερωτεύτηκε ξανά από την αρχή

Πιστεύετε στη δύναμη της αγάπης; Στην «αδελφή ψυχή»; Στον άνθρωπο που εντυπώνεται στην καρδιά σας και μπορείτε να τον ερωτευτείτε ξανά και ξανά σε όσες ζωές και αν βρεθείτε; Ναι, ενδεχομένως όλα αυτά να σας κάνουν σαν μια ιστορία αγάπης ενός βιβλίου ή μιας αισθηματικής ταινίας.

Όμως, να που αυτές οι μεγάλες και μοναδικές αγάπες μπορούν να υπάρξουν και στην αληθινή ζωή. Και να μην χρειάζεται να ζήσεις πολλές, αλλά μόνο σε αυτή τη ζωή να τα φέρει έτσι η μοίρα που να ερωτευτείς ξανά από την αρχή τον άνθρωπό σου. Και αν εξακολουθείτε να είστε δύσπιστοι, η παρακάτω ιστορία θα σας συγκινήσει. Και θα σας φέρει δάκρυα στα μάτια.

«Ένα βράδυ Σαββάτου το περασμένο Δεκέμβριο κι ενώ παρακολουθούσαν ένα τηλεοπτικό show, ο Πίτερ κοίταξε στα μάτια την Λίζα Μάρσαλ και της ζήτησε να τον παντρευτεί. Ήξερε πως την αγαπούσε και ήθελε να παντρευτούν.

Αυτό που δεν ήξερε ο Πίτερ, είναι πως οι δυο τους ήταν ήδη παντρεμένοι!

Τρία χρόνια πριν είχε διαγνωσθεί με Αλτσχάιμερ! Και σε αυτό το διάστημα ξέχασε την αγαπημένη του σύζυγο. Ξέχασε τη μέρα που γνωρίστηκαν, το άγγιγμά της, το πρώτο τους φιλί. Είχε ξεχάσει τον γάμο τους!

«Μου ράγιζε την καρδιά… Έπρεπε να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις και με πλήγωνε περισσότερο κάθε φορά που ήθελα να του πω: θυμάσαι τότε που… κι εκείνος δε θυμόταν τίποτα. Ήθελα τόσο πολύ να θυμηθώ μαζί του πράγματα του παρελθόντος κι εκείνος δεν μπορούσε. Δεν θυμάται τα πιο πρόσφατα, πόσω μάλλον αναμνήσεις πριν 20 χρόνια» εξομολογείται η Λίζα στο CNN.

Η μοίρα τούς έφερε και πάλι κοντά

Το ζευγάρι είναι 12 χρόνια παντρεμένο. Γνωρίστηκαν ως γείτονες στην Πενσυλβάνια, όταν και οι δυο τους ήταν παντρεμένοι με παιδιά με άλλους συντρόφους. Ο Πίτερ μετακόμισε με την οικογένειά του και χάθηκαν, παρόλο που έκαναν τότε καλή παρέα.

Πολύ καιρό μετά συναντήθηκαν τυχαία. Και οι δύο είχαν χωρίσει. Ξεκίνησαν να κάνουν και πάλι καλή παρέα και να απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου. Και η αγάπη δεν άργησε να γεννηθεί. Έγιναν ζευγάρι και για 8 χρόνια είχαν σχέση από απόσταση, αφού ζούσαν σε διαφορετικές πολιτείες.

Όταν τα παιδιά τους πέρασαν στο Κολέγιο αποφάσισαν να ενώσουν κι επίσημα τις ζωές τους και να παντρευτούν το 2009. Λίγα χρόνια μετά, ο Πίτερ εμφάνισε μια ασυνήθιστη συμπεριφορά. Έγινε εξαιρετικά αφηρημένος. Αρχικά, ξεχνούσε διάφορα πράγματα όπως τα κλειδιά του, αλλά στη συνέχεια τα σημάδια γίνονταν πιο έντονα. Κι ενώ η Λίζα προσπαθούσε να τα αγνοήσει, οι φίλοι της, της είπαν πως πρέπει να κάνει εξετάσεις.

Όπως κι έγινε. Και οι εξετάσεις έδειξαν πως πάσχει από Αλτσχάιμερ! «Δεν κατάλαβα αρχικά τι σήμαινε αυτό. Μέχρι που άρχισα να ψάχνω περισσότερα για την ασθένεια και συνειδητοποίησα πως κάποια μέρα θα μου έπαιρνε στον σύζυγό μου», λέει η Λίζα.

Η πρόταση γάμου

Σύντομα η ζωή τους άλλαξε. Η πρώτη φορά που ο Πίτερ ξέχασε τη σύζυγό του ήταν σε ένα ταξίδι τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο. Όμως, ήταν πάντα κοντά του και ο 53χρονος αν και δεν είχε πλέον αναμνήσεις για εκείνη, ένιωθε τόσο οικεία και δεν άργησε να την ερωτευτεί… ξανά… για δεύτερη φορά.

Και κάπου εκεί ήρθε και η αναπάντεχη πρόταση γάμου, την οποία η Λίζα αποδέχτηκε. Το ζευγάρι παντρεύτηκε ξανά – για την ακρίβεια ανανέωσε τους όρκους τους – τον περασμένο Απρίλιο. Όχι, ο Πίτερ δεν θυμάται τίποτα από τον προηγούμενο γάμο τους, δεν θυμάται τη Λίζα. Ξέρει, όμως, ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και ότι είναι η γυναίκα της ζωής του. Και ότι δίπλα της είναι ο πιο ευτυχισμένος άνδρας στον κόσμο.

Η Λίζα Μάρσαλ μοιράστηκε την εμπειρία τους με τον κόσμο, θέλοντας να ενθαρρύνει όλους όσοι βιώνουν κάτι αντίστοιχο, μέσα από τη δική της ιστορία. Μέσα από τις καλές αλλά και τις οδυνηρές στιγμές που κρύβει το ταξίδι της με τον Πίτερ.

«Θα προτιμούσα να τα γνωρίζω όλα αυτά από πριν και να είμαι προετοιμασμένη. Οπότε αυτή έγινε η αποστολή μου», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Διαβάστε επίσης

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Ευθυμιάδη για τη σύζυγό του: Όταν ήρθε, ήμουν έτοιμος να αφοσιωθώ στο ιερό θηλυκό

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τα ψυχικά τραύματα λόγω της αλκοολικής μητέρας της – Η εξομολόγηση της Άντι ΜακΝτάουελ συγκλονίζει!

Θρήνος για τον Tom Ford: Πέθανε ο 72χρονος σύζυγός του

infowoman team

Recent Posts

Πέθανε σήμερα ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Πέθανε σήμερα, Κυριακή 12 Μάϊου, ο αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, Γιάννης…

4 ώρες ago

Eurovision 2024: Πρωτοφανές ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Μαρίνα Σάττι, η οποία ερμήνευσε μοναδικά το «ZARI» και κέρδισε…

5 ώρες ago

«Είμαστε Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», δήλωσαν οι χορευτές της Μαρίνας Σάττι

Σε μία ιδιαίτερη δήλωση προχώρησαν, πριν από μερικές ημέρες, οι Huseyin Çetintaş και Yasin Ametoglou…

12 ώρες ago

Eurovision 2024: To Nemo έσπασε το βραβείο λέγοντας «Θέλει φτιάξιμο όπως και ο διαγωνισμός»

«Έσπασα τον κωδικό και έσπασα το βραβείο. Το βραβείο μπορεί να επιδιορθωθεί, και η Eurovision…

13 ώρες ago

Σωστό βάρος, σωστή διατροφή, άσκηση και όχι κακές συνήθειες κρατούν μακριά τα νοσήματα

Οι παραδοσιακές συμβουλές για άσκηση, σωστό βάρος, σωστή διατροφή, και όχι κακές συνήθειες, τεκμηριώνονται πλέον…

17 ώρες ago

Eurovision 2024: Σαρωτική νίκη της Ελβετίας – 11η η Ελλάδα

Η Ελβετία με το Νέμο και το τραγούδι “Code” αναδείχθηκε νικήτρια του 68ου διαγωνισμού της…

24 ώρες ago