Πώς να καθαρίσεις σωστά τις ψεύτικες βλεφαρίδες, σύμφωνα με έναν οφθαλμίατρο

Αν σου φαίνεται βουνό να καθαρίσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου, όπως ακριβώς κάνεις με τα πινέλα του μακιγιάζ σου, γνωρίζεις ήδη τι πρόκειται να σου πούμε: Ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές. Τα μάτια σου αξίζουν κάτι καλύτερο από τις ψεύτικες βλεφαρίδες που έχεις πεταμένες μέσα στο νεσεσέρ σου!

Δεν λέμε ότι πρέπει να αγοράζεις κάθε λίγο και λιγάκι νέες βλεφαρίδες αλλά με τον κατάλληλο καθαρισμό, ίσως είσαι σε θέση να τις επαναφέρεις στην αρχική τους κατάσταση.

Για να μάθουμε ακριβώς πώς να καθαρίζουμε τις ψεύτικες βλεφαρίδες μας με τον σωστό τρόπο, διαβάσαμε τις συμβουλές της οφθαλμίατρου Ilyse Haberman, MD. Παρακάτω, η Dr Haberman εξηγεί γιατί ο καθαρισμός των ψεύτικων βλεφαρίδων είναι τόσο σημαντικός και «σπάει» τη διαδικασία σε πέντε πολύ εύκολα βήματα που όσο κι αν νυστάζεις, μπορείς να ακολουθήσεις ύστερα από τη βραδινή σου έξοδο.

Πρέπει να καθαρίζω τις ψεύτικες βλεφαρίδες;

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Εάν δεν τις καθαρίζεις, διατρέχεις τον κίνδυνο πολύ σοβαρών συνεπειών. Με λίγα λόγια, η Dr Haberman λέει ότι τα βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν στις βλεφαρίδες και να προκαλέσουν λοιμώξεις στα μάτια, ενώ τα υπολείμματα κόλλας ή μακιγιάζ μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Λοιπόν ναι, πρέπει οπωσδήποτε να τις καθαρίζεις!

Τα 5 βήματα για σωστό καθαρισμό

Η Dr Haberman λέει ότι, ανεξάρτητα από το είδος των βλεφαρίδων που χρησιμοποιείς, πρέπει να τις απολυμαίνεις ανάμεσα σε κάθε χρήση.

1. Σκούπισε τις βλεφαρίδες. Μια μπάλα από βαμβάκι έχει αποτέλεσμα, αλλά για να αποφευχθεί η προσκόλληση μικρών ινών βαμβακιού στις βλεφαρίδες, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις δίσκους ντεμακιγιάζ. Βύθισε το βαμβάκι σε νερό ντεμακιγιάζ και τρίψε το απαλά στις βλεφαρίδες (και στις δύο πλευρές) μέχρι να καθαρίσουν εντελώς από υπολείμματα μακιγιάζ.

2. Αφαίρεσε την κόλλα. Μόλις μαλακώσει η παλιά κόλλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσιμπιδάκι φρυδιών για να την αφαιρέσεις απαλά από τις βλεφαρίδες.

3. Απολύμανε. Αφού αφαιρεθεί η κόλλα και τα υπολείμματα μακιγιάζ, βύθισε ένα κομμάτι βαμβάκι σε οινόπνευμα και πέρασέ το πάνω από τις βλεφαρίδες και την αυτοκόλλητη ταινία για να τις απολυμάνεις.

4. Άφησε να στεγνώσουν στον αέρα. Όσο οι βλεφαρίδες είναι βρεγμένες, δώσε το σχήμα που χρειάζονται και στη συνέχεια άφησε να στεγνώσουν εντελώς πριν τις αποθηκεύσεις. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων ή μούχλας στις βλεφαρίδες.

5. Φύλαξε σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μην καταστρέψεις τη σκληρή δουλειά που έκανες και πετάξεις απλά τις βλεφαρίδες μέσα στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου. Είναι προτιμότερο να τις αποθηκεύσεις σε ένα καθαρό κουτάκι για βλεφαρίδες, όπως αυτό μέσα στο οποίο τις αγόρασες.

Σχετικά Άρθρα
Bardot Bangs: Οι φράντζες Γαλλικής Ριβιέρας που ταιριάζει σε όλες
Bardot Bangs: Οι φράντζες Γαλλικής Ριβιέρας που ταιριάζει σε όλες
Acqua Di Gio Eau de Toilette: Το εμβληματικό ανδρικό άρωμα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και παρουσιάζει έναν νέο ambassador
Acqua Di Gio Eau de Toilette: Το εμβληματικό ανδρικό άρωμα έχει έναν νέο ambassador
Frutti Nails: Πρόκειται να γίνει το πιο δημοφιλές μανικιούρ του καλοκαιριού!
Frutti Nails: Πρόκειται να γίνει το πιο δημοφιλές μανικιούρ του καλοκαιριού!
Η Αθήνα μία από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως για την υγεία του δέρματος
Η Αθήνα μία από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως για την υγεία του δέρματος
Κεφάλαιο εμμηνόπαυση: Total make over στα 50
Κεφάλαιο εμμηνόπαυση: Total make over στα 50
Λιποαναρρόφηση χωρίς νάρκωση και χειρουργείο γίνεται; Γίνεται!
Λιποαναρρόφηση μόνο με τοπική αναισθησία γίνεται; Γίνεται με Laser!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του