Πικάντικα τάκος μαρουλιού με βακαλάο. Plus: Τι είναι το Cajun seasoning;

%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%b5-%ce%b2%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%bf-pl0

Τα τάκος μας αρέσουν πολύ. Όταν μαλιστα έρχονται και σε παραλλαγές ακόμα περισσότερο. Τάκος από μαρούλι, όμως, δεν έχετε ξαναδοκιμάσει έτσι; Ούτε εγώ μέχρι το περασμένο Σάββατο που το δοκίμασα στο σπίτι της αγαπημένης μου ξαδέρφης.

Μέσα σε όσα είχε η συνταγή, εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν το μείγμα μπαχαρικών Cajun. Πρώτη φορά το άκουγα, αλλά η ξαδέρφη που είναι μυημένη, πλέον, στην καλή κουζίνα μου εξήγησε!

Το μείγμα Cajun έχει τις ρίζες του στην μαγειρική κατοίκων της περιοχής Λουιζιάνα της Αμερικής. Χαρακτηρίζει μια ολόκληρη ομάδα πιάτων και έχει ως βάση του το αλάτι. Συνήθως περιέχει πάπρικα, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν, ρίγανη, μπούκοβο, θυμάρι, κόλιανδρο και ταιριάζει τέλεια σε ψάρια και κόκκινο κρέας!

Δοκιμάστε και σεις τα τάκος με ψάρι και μείγμα μπαχαρικών μείγμα Cajun και δε θα χάσετε!

Υλικά:

500 γρ. βακαλάος

2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών Cajun

1 lime κομμένο σε φέτες

2 μαρούλια

1 κούπα κομμένα μυρωδικά, φρέσκα

150 γρ. sour cream

καυτερές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση: Κόψτε το ψάρι σε φέτες ή τετράγωνα κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και ανακινήστε, ώστε να πάει παντού! Σε ένα τηγάνι ρίξτε λίγο λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε το ψάρι για περίπου 2-3 λεπτά και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

Τοποθετήστε τα φύλλα του μαρουλιού, αφού το έχετε καθαρίσει, σε ένα πιάτο και μέσα τους το ψάρι. Γαρνίρετε με μια κουταλιά sour cream, τις φέτες από τις πιπεριές και τo lime. Το πιτάκι σας από μαρούλι είναι έτοιμο!

Ψάρι στο γκριλ με μπαχαρικά και σαλάτα. Plus: Τι είναι το chutney;

Ψάρι Escabèche, ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

Φιλέτο σολομού στο φούρνο με μαγιονέζα. Plus: Πώς θα ψήσω το ψάρι ώστε να παραμείνει ζουμερό;

Εύκολη πατατοσαλάτα με τόνο. Plus: Ποιο μαρούλι μας κρατά νέες;

Σχετικά Άρθρα
Κρεμμυδοκεφτέδες στο φούρνο χωρίς λάδι: Και νόστιμοι και ιδανικοί για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Κρεμμυδοκεφτέδες στο φούρνο χωρίς λάδι: Και νόστιμοι και ιδανικοί για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Νηστίσιμο τσουρέκι για να μην το στερηθείς, αν το λατρεύεις
Νηστίσιμο τσουρέκι για να μην το στερηθείς, αν το λατρεύεις
Μους τυριού με εσπρέσο: Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό
Μους τυριού με εσπρέσο: Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό
ola-ta-mystika-gia-afrata-paschalina-koulourakia
Όλα τα μυστικά για αφράτα πασχαλινά κουλουράκια!
Φτιάξτε νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με μόνο δύο υλικά!
Φτιάξτε νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με μόνο δύο υλικά!
3 συνταγές για banana bread που θα ξετρελάνουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους
3 συνταγές για banana bread που θα ξετρελάνουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του