Μία δερματολόγος αποκαλύπτει τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στο δέρμα σου

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι δεν πρέπει να σπάσεις το σπυράκι που μόλις εμφανίστηκε πριν από το σημαντικό ραντεβού σου, αλλά υπάρχουν μερικές οδηγίες για τη φροντίδα της επιδερμίδας που είναι εξίσου σοβαρές και πρέπει οπωσδήποτε να έχεις κατά νου. Δες παρακάτω τι πρέπει να αποφύγεις με κάθε κόστος.

1. Μην ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό

Ίσως να είσαι επιμελής με την εφαρμογή αντηλιακού στην παραλία, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να προστατεύεσαι από τον ήλιο ακόμα και μέσα στο γραφείο. Κάνε το αντηλιακό μέρος της καθημερινής ρουτίνας σου. Η έκθεση του δέρματος στον ήλιο χωρίς αντηλιακό αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και βλάπτει το κολλαγόνο στο δέρμα, οδηγώντας σε ρυτίδες και πανάδες. Κι αν σκοπεύεις να βγεις εκτεταμένα στον ήλιο, λάβε επιπλέον προστατευτικά μέτρα και προγραμμάτισε τις υπαίθριες δραστηριότητες νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο ισχυρός.

2. Μην κάνεις τατουάζ με λευκό μελάνι

%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b1-5-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b30

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τατουάζ είναι μόνιμα -εκτός αν υποβληθείς σε θεραπεία με λέιζερ. Ωστόσο, το λευκό μελάνι είναι συχνά αδύνατο να αφαιρεθεί με το λέιζερ. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση το λευκό μελάνι να γίνει μαύρο όταν «χτυπηθεί» με λέιζερ. Άλλα «δύσκολα» έγχρωμα μελάνια για το λέιζερ είναι οι πιο σκούρες, οι κίτρινες και οι πράσινες αποχρώσεις. Προτιμήστε το μαύρο ή το σκούρο μπλε, αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε τατουάζ.

3. Μην πειράζεις το πρόσωπό σου

Όλες το έχουμε κάνει κατά καιρούς -ξοδεύουμε ώρες ολόκληρες μπροστά από τον καθρέφτη ελέγχοντας κάθε ίντσα της επιδερμίδας μας. Αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος! Εάν πειράζεις συνεχώς τα σπυράκια σου και τα μαύρα στίγματα του προσώπου σου, δημιουργείς αλλοιώσεις του δέρματος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν όχι μόνο σε λοίμωξη αλλά σε ουλές και ενδεχομένως μόνιμο αποχρωματισμό της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν σταματήσεις άμεσα την άσχημη αυτή συνήθεια και ξεκινήσεις να φροντίζεις τακτικά το δέρμα σου.

%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b1-5-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b32

4. Μην χρησιμοποιείς πολύ σαπούνι

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του προσώπου, η υπερβολική χρήση σαπουνιού δεν είναι η καλύτερη λύση. Η επιδερμίδα μας είναι η προστασία του σώματος από τον έξω κόσμο και ένα υγιές, άθικτο δέρμα αποτελεί ένα εντυπωσιακό φράγμα. Όταν καταργούμε τα φυσικά συστατικά του, πράγμα το οποίο προκαλείται όταν χρησιμοποιούμε πολύ σαπούνι, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος λοιμώξεων και δερματικών παθήσεων.

5. Μην χρησιμοποιείς προϊόντα που έχουν λήξει

Υπάρχει λόγος που όλα τα προϊόντα ομορφιάς έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν χρησιμοποιείς προϊόντα που έχουν λήξει, ακόμη και αν φαίνονται καλά, υπάρχει πιθανότητα τα δραστικά συστατικά τους να έχουν αλλοιωθεί και να οδηγήσουν σε ερεθισμό. Όταν αγοράζεις ένα προϊόν, καλό είναι να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει μείνει στο ράφι για πάρα πολύ καιρό, κι έπειτα να σημειώσεις πότε ξεκίνησες να το χρησιμοποιείς για πρώτη φορά.

Σχετικά Άρθρα
Bardot Bangs: Οι φράντζες Γαλλικής Ριβιέρας που ταιριάζει σε όλες
Bardot Bangs: Οι φράντζες Γαλλικής Ριβιέρας που ταιριάζει σε όλες
Acqua Di Gio Eau de Toilette: Το εμβληματικό ανδρικό άρωμα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και παρουσιάζει έναν νέο ambassador
Acqua Di Gio Eau de Toilette: Το εμβληματικό ανδρικό άρωμα έχει έναν νέο ambassador
Frutti Nails: Πρόκειται να γίνει το πιο δημοφιλές μανικιούρ του καλοκαιριού!
Frutti Nails: Πρόκειται να γίνει το πιο δημοφιλές μανικιούρ του καλοκαιριού!
Η Αθήνα μία από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως για την υγεία του δέρματος
Η Αθήνα μία από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως για την υγεία του δέρματος
Κεφάλαιο εμμηνόπαυση: Total make over στα 50
Κεφάλαιο εμμηνόπαυση: Total make over στα 50
Λιποαναρρόφηση χωρίς νάρκωση και χειρουργείο γίνεται; Γίνεται!
Λιποαναρρόφηση μόνο με τοπική αναισθησία γίνεται; Γίνεται με Laser!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του