Το μήνυμα του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε πολίτες και γιατρούς

το-μήνυμα-του-προέδρου-του-πανελληνίο

Η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά κρίσιμη και οι επιστήμονες φοβούνται τα χειρότερα, δηλαδή να βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση, αν δεν τηρηθούν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πλαστικός Χειρουργός

θεώρησε χρεός του εν μέσω αυτών των δυσμενών συνθηκών να απευθυνθεί στους συμπολίτες του λέγοντας “Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και είναι ώρα όλοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε. Εμείς οι γιατροί βρισκόμαστε αυτονόητα στη πρώτη γραμμή και ως οφείλουμε, θα πράξουμε το καθήκον μας για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Διαβάστε επίσης: H Ιατρική Εταιρεία Αθηνών ιδρύει την Ακαδημία Κλινικών Μελετών

Αλλά και όλοι εσείς μπορείτε να βοηθήσετε με το δικό σας, προσωπικό έργο προστατεύοντας τον εαυτό σας, τους οικείους σας και τον ευρύτερο περίγυρό σας από την διασπορά του SARS-CoV-2. Η χρήση μάσκας παντού, το συχνό πλύσιμο των χεριών, η απόσταση ασφαλείας ειδικά από τους πιο ηλικιωμένους, η διαπαιδαγώγηση των πιο νέων στην ανάγκη προστασίας από τον ιό, είναι όσα εσείς, σε προσωπικό επίπεδο μπορείτε να κάνετε για τον περιορισμό της κυκλοφορίας του SARS-CoV-2 και την μείωση των περιστατικών COVID-19.

Η τήρηση των μέτρων που έλαβε η Πολιτεία, δεν πρέπει να γίνεται επειδή μας επιβλήθηκε ή για τον φόβο προστίμου αλλά επειδή επιλέγουμε να προστατευθούμε και να συμβάλουμε στην προσπάθεια που κάνουν τα κράτη παγκοσμίως.

Μη σταματάς την αιμοδοσία – Κλείσε ραντεβού, στείλε sms και πήγαινε να δώσεις αίμα

Τα καλά νέα δίνουν ελπίδα

Τα καλά νέα, με τα εμβόλια που δείχνουν να δημιουργούν καλή ανοσολογική απόκριση, μάς δίνουν δύναμη και ελπίδα αλλά το φως στο τούνελ της πανδημίας δεν είναι πολύ κοντά. Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν αργήσουν οι θεραπείες και τα εμβόλια, αυτή είναι μια υγειονομική κρίση με αρχή, μέση και τέλος. Δεν είναι για πάντα!

Ως εκ τούτου, η υπομονή που καλούμαστε να επιδείξουμε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας οδηγήσει σε αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές. Το μόνο που χρειάζεται η Ανθρωπότητα και η επιστημονική έρευνα είναι χρόνος. Και ο καθένας από εμάς μπορεί να χαρίσει αυτόν τον χρόνο προσέχοντας την υγεία του και τηρώντας τα μέτρα προστασίας στη κοινότητα που ζει.”

Αναφερόμενος στους συναδέλφους του ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως “η αντιμετώπιση της πανδημίας σε αυτήν την φάση απαιτεί την ενεργό παρουσία όλων μας. Οι συνάδελφοί μας της πρώτης γραμμής εντός των νοσοκομείων εξαντλούνται, όπως και εκείνοι της πρώτης γραμμής εκτός νοσοκομείων. Ο ιός σαρώνει τις διαχωριστικές γραμμές και καλούμαστε όλοι οι ιατροί της χώρας να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας. Την Άνοιξη ο ιδιωτικός τομέας ύψωσε εθελοντικά αποτελεσματικό ανάχωμα επιτυγχάνοντας οι αριθμοί των ασθενών στα νοσοκομεία να είναι διαχειρίσιμοι. Τώρα οι αριθμοί απαιτούν την παρουσία μας παντού. Εντός και εκτός νοσοκομείων συμβουλεύοντας, υποστηρίζοντας, περιθάλποντας κατ’ οίκον, νοσηλεύοντας, θα κερδίσουμε την μάχη. Σας παρακαλώ να προσέχουμε ιδιαίτερα την ατομική μας ασφάλεια όπως και των οικογενειών μας επειδή είμαστε χρήσιμοι όταν είμαστε υγιείς. Καλή δύναμη σε όλους”.

Σχετικά Άρθρα
Ρευματικά Νοσήματα & Μητρότητα: Η διαδικτυακή εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσετε!
Ρευματικά Νοσήματα & Μητρότητα: Η διαδικτυακή εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσετε!
Τι αποκαλύπτει η ομάδα αίματός σου για την υγεία σου;
Τι αποκαλύπτει η ομάδα αίματός σου για την υγεία σου;
Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ένας επικίνδυνος καρκίνος και η πρόληψή του
Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ένας επικίνδυνος καρκίνος και η πρόληψή του
Γιατί η Ελλάδα δεν έχει ενταχθεί ακόμη στους Παγκόσμιους χάρτες Τουρισμού Ευεξίας και Υγείας;
Γιατί η Ελλάδα δεν έχει ενταχθεί ακόμη στους Παγκόσμιους χάρτες Τουρισμού Ευεξίας και Υγείας;
Χρόνιοι Ασθενείς σε καθεστώς συνεχιζόμενης πανδημίας - Μπορούν τα "αγκάθια" να γίνουν εφαλτήρια;
Χρόνιοι Ασθενείς σε καθεστώς συνεχιζόμενης πανδημίας – Μπορούν τα “αγκάθια” να γίνουν εφαλτήρια;
11 μυστικές συνταγές από όλο τον κόσμο για να κοιμάστε καλύτερα
11 μυστικές “συνταγές” από όλο τον κόσμο για να κοιμάστε καλύτερα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του