Το ΙΣΝ κατασκευάζει δύο γενικά νοσοκομεία και ένα παιδιατρικό σε Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη

το-ισν-κατασκευάζει-δύο-γενικά-νοσοκο

«Από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη, και από τη Σπάρτη μέχρι την Ανάφη, οι δωρεές μας μέχρι σήμερα στον τομέα της υγείας, με επιστέγασμα την Πρωτοβουλία για την Υγεία, γίνονται για έναν μόνο λόγο: τον άνθρωπο, κάθε άνθρωπο. Είναι μια ολιστική προσπάθεια που έρχεται να συμπληρώσει το έργο του Υπουργείου Υγείας, ‘κυκλώνοντας’ όλη τη χώρα, με σκοπό να καλύψει μια σειρά αναγκών σε πολλά και ξεχωριστά επίπεδα, διαφορετικές δράσεις που «χτίζουν» και συμπληρώνουν η μια την άλλη, διευρύνοντας τον συνολικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: να συνεισφέρουμε ώστε να διασφαλιστούν καλύτερες υπηρεσίες υγείας, με σεβασμό στον άνθρωπο» -με τα λόγια αυτά έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΣΝ κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, στην χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΣΝ, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η συζήτηση αφιερώθηκε στην Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ και σε αυτήν παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας, Renzo Piano.

%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf0

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, το ΙΣΝ πρόκειται να κατασκευάσει και να εξοπλίσει τρία νέα υπερσύγχρονα νοσοκομεία: Δύο γενικά νοσοκομεία στην Κομοτηνή και τη Σπάρτη, καθώς και το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ.

Ο αρχιτέκτονας Renzo Piano, ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, παρουσίασε τα σχέδια των τριών νοσοκομείων και από κοινού με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο, ανέπτυξαν τη φιλοσοφία του ΙΣΝ για τον σχεδιασμό τους.

Το φυσικό φως και η επαφή με τη φύση θα αποτελούν τις σημαντικές παραμέτρους του σχεδιασμού, ενώ βασικός στόχος θα είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς.

Τα καλά αυτά νέα, βέβαια, αφορούν κυρίως τους γονείς, αφού σε λίγα χρόνια, όσοι κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα θα καταφεύγουν μόλις χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της συμπρωτεύουσας για να επισκεφθούν το πρώτο δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο εκτός Αττικής (κεντρική φωτο: Η μακέτα του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Δρακόπουλου, τα τρία αυτά νοσοκομεία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Παράλληλα, ωστόσο, θα «τρέχουν» και άλλες δράσεις της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, όπως η προμήθεια τεσσάρων PET/CT τομογράφων σε τέσσερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, νέα μηχανήματα για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα, ενώ θα ενισχυθεί σημαντικά και το ΕΚΑΒ.

Τέλος, σε συνεργασία με δύο ακόμα δωρητές, την Αλίκη Περρωτή και τους Θανάση και Μαρίνα Μαρτίνου, ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, εξέφρασε την πρόθεσή του, να συμμετάσχει το ΙΣΝ στην υποστήριξη της αναμόρφωσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Τμήματος Επειγόντων του Ευαγγελισμού.

Σχετικά Άρθρα
Δείτε ποιοι κίνδυνοι για τα μάτια κρύβονται σε πισίνες και υδάτινα πάρκα
Δείτε ποιοι κίνδυνοι για τα μάτια κρύβονται σε πισίνες και υδάτινα πάρκα
Επηρεάζει ο COVID-19 την ανδρική γονιμότητα;
Επηρεάζει ο COVID-19 την ανδρική γονιμότητα;
Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το αγγειογραφικό σύστημα Artis icono ceiling για τον ακριβή εμβολισμό όγκων
Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το αγγειογραφικό σύστημα Artis icono ceiling για τον ακριβή εμβολισμό όγκων
%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-johnson-johnson-medtech-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%cf%830
Διπλή διάκριση για την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας
 Β. Κικίλιας: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το παιδί. Η απόφαση ήταν της Τζένης"
 Β. Κικίλιας: “Είμαι πολύ χαρούμενος για το παιδί. Η απόφαση ήταν της Τζένης”
Μα, επιτέλους, πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου για να είμαι ασφαλής;
Μα, επιτέλους, πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου για να είμαι ασφαλής;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του