Θεραπεύτηκε από καρκίνο σε τελικό στάδιο χωρίς χημειοθεραπεία και η ιστορία της μας γεμίζει ελπίδα

θεραπεύτηκε-από-καρκίνο-σε-τελικό-στά

Η διάγνωση του καρκίνου σε τελικό στάδιο δεν αφήνει πολλές ελπίδες, αλλά μια καινοτόμος θεραπεία έχει επαναφέρει την πίστη των γιατρών και πάνω απ’ όλα των ασθενών. Αφού συμμετείχε σε μια κλινική μελέτη, η Judy Perkins θεραπεύτηκε από καρκίνο του μαστού χωρίς να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και μετά την ανάκαμψή της, πολλοί άνθρωποι πήραν κουράγιο από την ιστορία της.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας τα καλά νέα, επειδή αυτή η ανακάλυψη άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού σχετικά με τον τρόπο καταπολέμησης του καρκίνου.

Μια μάχη τελειώνει, μια άλλη ξεκινά

Το 2003, η Judy Perkins έμαθε τα δυσάρεστα νέα: είχε καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Σύντομα, υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και επέστρεψε στην κανονική ζωή της. Ωστόσο, το 2013 η Judy ανακάλυψε ότι η ασθένεια είχε επιστρέψει, αλλά αυτή τη φορά, ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί.

Αμέσως υποβλήθηκε σε συμβατικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ορμονική θεραπεία, αλλά η Judy δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές. Τίποτα δεν φαινόταν να λειτουργεί. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα, η τύχη της χαμογέλασε! Σε ένα σεμινάριο ανοσοθεραπείας, συναντήθηκε με την Stephanie Goff, μέλος του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, η οποία την ενημέρωσε ότι διεξάγει κλινικές δοκιμές πρωτοποριακών θεραπειών για τον καρκίνο με βάση την ανοσοθεραπεία και η Judy υπέγραψε τη συμμετοχή της.

%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%ac0

Τι έκαναν οι γιατροί

Οι γιατροί εξήγαγαν έναν αριθμό κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος από το σώμα της Judy. Αφού τα έφεραν σε επαφή με τα καρκινικά κύτταρα, καθόρισαν ποια από αυτά τους επιτέθηκαν. Μόλις τα αναγνώρισαν, τα πήραν στο εργαστήριο. Οι ερευνητές τα κράτησαν εκεί για μερικούς μήνες, ενώ τα κύτταρα πολλαπλασιάστηκαν και ενίσχυσαν την ικανότητά τους να επιτίθενται και να εξαλείφουν γρήγορα τα καρκινικά κύτταρα. Μόλις αυτά τα κύτταρα ήταν αρκετά ισχυρά, οι γιατροί τα έβαλαν πίσω στο σώμα της Judy.

Θεαματική ανάρρωση

Στην αρχή της θεραπείας, η Judy αισθανόταν πολύ άρρωστη. Έχει έντονους πόνους, αισθανόταν άρρωστη καθημερινά, υπέφερε από ρίγη και μάλιστα ένιωθε εξαιρετική κόπωση. Αλλά τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία επειδή η Judy συνειδητοποίησε ότι η θερπαεία είχε αποτέλεσμα. «Άρχισα να παρατηρώ ότι ο όγκος που επηρέαζε το νεύρο στο χέρι μου φαινόταν να μου προκαλεί λιγότερο πόνο», ανέφερε. Το ίδιο συνέβη και με τον όγκο κοντά στην καρδιά της. Η θεραπεία ήταν επιτυχής και σε λιγότερους από δύο μήνες, η Judy είχε ανακτήσει την υγεία της. Είναι υγιής και χωρίς καρκίνο από το 2016.

Ο γιατρός πίσω από αυτή τη θεραπεία που άλλαξε το παιχνίδι είναι ο Dr. Steven Rosenberg, επικεφαλής Χειρουργικής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και πρωτοπόρος ερευνητής στον τομέα της ανοσοθεραπείας. «Νομίζω ότι είναι η πιο ελπιδοφόρα θεραπεία που τώρα διερευνάται για την επίλυση του προβλήματος της θεραπείας των μεταστατικών καρκίνων», δήλωσε. Και παρόλο που δεν μπορεί να είναι η λύση για όλους τους ασθενείς με καρκίνο, είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα που μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία πολλών ανθρώπων.

Σχετικά Άρθρα
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής
Διακοπή καπνίσματος: Ποια τα οφέλη στην υγεία μας - Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας μετά από 2 ώρες!
Διακοπή καπνίσματος: Ποια τα οφέλη στην υγεία μας – Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας μετά από 2 ώρες!
Ταλαιπωρείσαι από υπερβολικό ιδρώτα; Δες την πιο αποτελεσματική λύση
Ταλαιπωρείσαι από υπερβολικό ιδρώτα; Δες την πιο αποτελεσματική λύση
Σύλληψη με μία σάλπιγγα: Γίνεται;
Σύλληψη με μία σάλπιγγα: Γίνεται;
«Ανάσα Ζωής»: Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα
«Ανάσα Ζωής»: Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η προτεινόμενη διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η προτεινόμενη διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του