Πόσο σοβαρό είναι αν δεις αίμα στα ούρα; Δώσε προσοχή στα συμπτώματα

πόσο-σοβαρό-είναι-αν-δεις-αίμα-στα-ούρα

Τα συμπτώματα τις περισσότερες φορές έρχονται για να μας κινητοποιήσουν. Πιο ήπια ή πιο σοβαρά έρχονται για να μας δείξουν ότι πρέπει άμεσα να προγραμματίσουμε την επίσκεψη στον κατάλληλο ειδικό. Για το λόγο αυτό, η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ουρολογικών Παθήσεων (26 – 30 Σεπτεμβρίου 2022) είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Πρόκειται για τη διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος, που υλοποιείται κάθε Σεπτέμβριο από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (Ε.A.U.), με τη συμμετοχή εθνικών ουρολογικών εταιρειών, Επαγγελματιών Υγείας και ασθενών από όλη την Ευρώπη.

Η κεντρική θεματική της φετινής εκστρατείας εστιάζει στην παρουσία αίματος στα ούρα (αιματουρία), η οποία αποτελεί συχνά το πρώτο σύμπτωμα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης – καθώς και άλλων ουρολογικών παθήσεων με δυνητικά σοβαρή επίπτωση στην υγεία του ατόμου (π.χ. ουρολοιμώξεις, λιθίαση, άλλες κακοήθειες). Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν στα συμπτώματα σημασία, με αποτέλεσμα η νόσος να εξελίσσεται θέτοντας την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο.

Δώσε προσοχή αν δεις αίμα στα ούρα

Με κύριο μήνυμα «Μην υποφέρετε στη σιωπή. Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας με τη βοήθεια του Ουρολόγου σας», η εκστρατεία καλεί άνδρες και γυναίκες να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την παρουσία αίματος στα ούρα και να απευθύνονται άμεσα σε έναν Ουρολόγο, προκειμένου να λάβουν όσο το δυνατόν νωρίτερα διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία.

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, ως μέλος της Ε.A.U. συμμετέχει και φέτος στη μετάδοση των μηνυμάτων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογικών Παθήσεων στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει η προβολή τηλεοπτικού σποτ με τίτλο #min agnoeis ta simadia, μέσω του οποίου οι θεατές παρακινούνται να μην αγνοούν την αιματουρία ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα ουρολογικής διαταραχής και να συμβουλεύονται τον ειδικό ιατρό. Παράλληλα, πραγματοποιείται διανομή ενημερωτικού εντύπου σε δημόσιες και ιδιωτικές ουρολογικές κλινικές σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για την αιτιολογία, τη συμπτωματολογία, την πρόληψη και τη θεραπεία των εν λόγω παθήσεων.

Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε μία από διαταραχές του ουροποιογεννητικού συστήματος, αλλά και απλές συμβουλές για την πρόληψή τους, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ε., καθώς και στην ελληνική εκδοχή της ιστοσελίδα της Ε.A.U.

Διαβάστε επίσης

Θρίλερ με τον Πάνο Αργιανίδη – Ο πρώην παίκτης του Survivor απειλούσε να αυτοκτονήσει, στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Η Ελένη Πετρουλάκη αποκάλυψε ότι μπήκε στην εμμηνόπαυση πριν από 4 χρόνια – Πώς τα κατάφερε με τα συμπτώματα;

Σασμός: Η πρεμιέρα είχε μία σπαρακτική ερμηνεία από την Όλγα Δαμάνη – “Ράγισε” καρδιές η γιαγιά Ειρήνη

Σχετικά Άρθρα
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές"
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές”
Ποια είναι τα συμπτώματα που θα οδηγήσουν τη γυναίκα στον γυναικολόγο της; Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γεώργιος Π. Παναγάκης απαντά
Ποια είναι τα συμπτώματα που θα οδηγήσουν τη γυναίκα στον γυναικολόγο της; Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γ. Παναγάκης απαντά
Ελπίδες για θεραπεία της ξηρού τύπου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με βλαστοκύτταρα από το αίμα του ασθενούς
Ελπίδες για θεραπεία της ξηρού τύπου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με βλαστοκύτταρα από το αίμα του ασθενούς
ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022: Δυναμική συμμετοχή της Bristol Myers Squibb Ελλάδας
Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022: Δυναμική συμμετοχή της Bristol Myers Squibb Ελλάδας
Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους
Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του