Πώς επηρεάζει το νερό την Ψυχική μας Υγεία

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Με την κατανάλωση της ενδεδειγμένης ποσότητας του νερού, τα όργανα του ανθρώπινου σώματος λειτουργούν σωστά και αποδοτικά. Εκτός όμως από τα οφέλη που έχει το νερό στον οργανισμό μας, έχει και κάποιες ακόμα ιδιότητες που σχετίζονται με την ψυχική μας υγεία. Για το λόγο αυτό, καθαρό φιλτραρισμένο νερό από πιστοποιημένα και ελεγμένα φίλτρα νερού όπως είναι π.χ. της Camelot συμβάλλει στη συνολική σας υγεία.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς το νερό επηρεάζει την ψυχική σας διάθεση και γιατί είναι σημαντικό να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

#1 Βελτιώνει τη Διάθεση

Το νερό έχει την ιδιότητα να σας αναζωογονεί και να βελτιώνει την ψυχική σας διάθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί η έλλειψη νερού μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, ο οποίος αποτελείται κατά 75% από νερό. Μάλιστα, η έλλειψη ενυδάτωσης επιδρά στο κομμάτι του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματα, κι έτσι, εκφράζεται μέσω της κακής διάθεσης. Φυσικά, κάθε ποτήρι νερό θα πρέπει να έρχεται από φίλτρα νερού ώστε να είναι τελείως αγνό και να μην καταναλώνετε καμία βλαβερή για τον οργανισμό ουσία.

#2 Αυξάνει τα Επίπεδα της Ενέργειας

Ακόμα ένα όφελος του νερού είναι ότι αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας του οργανισμού. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της σωστής ενυδάτωσης του εγκεφάλου. Παράλληλα, η επαρκής ποσότητα του νερού διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Αυτό έχει ως συνέπεια την γρήγορη πρόσληψη όλων των θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά.

#3 Συμβάλλει στην Καλή Γνωστική Λειτουργία

Η καλή λειτουργία του εγκεφάλου σχετίζεται με την καλή γνωστική λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα, τα κύτταρα του εγκεφάλου δέχονται περισσότερο οξυγόνο, μιας και το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα, κι έτσι παραμένουν σε εγρήγορση. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για την ψυχική υγεία, όπως τη βελτίωση της μνήμης και της αντιληπτικής ικανότητας. Για το λόγο αυτό, η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί της επιτυχίας για όλους τους μαθητές. Μέσα από τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού, το παιδί σας μπορεί να λάβει όλα τα οφέλη του νερού χωρίς τις επικίνδυνες χημικές ουσίες.

#4 Βοηθάει στη Διατήρηση της Συγκέντρωσης

Η καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του νερού, μιας και είναι απαραίτητο στοιχείο για την καλή λειτουργία όλων των οργάνων. Η καλή οξυγόνωση του εγκεφάλου συμβάλλει στη διατήρηση της συγκέντρωσης, πράγμα που διευκολύνει την καθημερινότητά σας.

#5 Αποτρέπει τις Δυσάρεστες Παρενέργειες της Αφυδάτωσης

Η αφυδάτωση παρουσιάζει μια πληθώρα από παρενέργειες που δυσκολεύουν τη ζωή σας και επηρεάζουν τη διάθεσή σας. Ακόμα και η ελάχιστη έλλειψη νερού μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη διάθεσή σας, αλλά και στην ενεργητικότητά σας. Ανάμεσα στα πιο συχνά συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι η κόπωση, η έλλειψη συγκέντρωσης, η εξασθένιση της μνήμης, και οι πονοκέφαλοι. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά, πίνετε καθημερινά καθαρό φιλτραρισμένο και υγιεινό νερό στην σωστή ποσότητα.

#6 Έχει Ηρεμιστικές Ιδιότητες

Τέλος, το καθαρό υγιεινό νερό επιδρά στην ψυχική σας υγεία σαν ηρεμιστικό. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν ζει κάποιος κοντά σε νερό, όπως τη θάλασσα ή κάποια πηγή, τότε εμφανίζει λιγότερο άγχος και η διάθεσή του είναι ανεβασμένη.

Το νερό συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Σε κάθε περίπτωση, απαλλαγείτε από τις βλαβερές ουσίες που περιέχει το νερό της βρύσης όπως είναι το χλώριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα κλπ με σύγχρονα πιστοποιημένα φίλτρα νερού συστήνοντας σας τα πιστοποιημένα φίλτρα της Camelot που χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια στην Ελληνική αγορά, είναι δοκιμασμένα και τα οποία και προσωπικά τα χρησιμοποιούμε.