Οι πάσχοντες με την ασθένεια του Stephen Hawking πονούν λιγότερο και ζουν περισσότερο αν είναι αισιόδοξοι

οι-πάσχοντες-με-την-ασθένεια-του-stephen-hawking-πο

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι αισιόδοξοι πάσχοντες από ALS (Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση) νιώθουν λιγότερο πόνο. Ο Stephen Hawking έζησε με την ασθένεια περισσότερα από 50 χρόνια.

Ομάδα νευρολόγων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ σε συνεργασία με συναδέλφους τους στο Academic College of Tel Aviv-Yafo, απέδειξαν ότι οι ασθενείς με ALS υποφέρουν λιγότερο όταν είναι αισιόδοξοι.

Καλύτερη ποιότητα ζωής

Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι οι ασθενείς που έχουν καταφέρει να νικήσουν την κατάθλιψη, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, παρά τη σωματική τους αδυναμία. Ο Δρ. Marc Gotkine, επικεφαλής της κλινικής ALS του Hadassah και ένας από τους επικεφαλής ερευνητές, εξηγεί ότι «οι γιατροί μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία».

Αντί για 5 έζησε 50 χρόνια περισσότερο

Οι περισσότεροι πάσχοντες από την ασθένεια “Lou Gehrig”, ευρύτερα γνωστή ως ALS, ζουν γύρω στα πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωση. Ωστόσο, ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking έζησε με την ασθένεια για περισσότερα από 50 χρόνια. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αυτό μπορεί να οφείλεται στη θετική στάση που είχε απέναντι στη ζωή. Ο Hawking διαγνώστηκε με την ασθένεια στα 21 του, και οι γιατροί του είχαν πει ότι του απέμεναν δύο χρόνια ζωής.

Νέα έρευνα

Πολύ συχνά, ακούμε για ανθρώπους που νίκησαν τον καρκίνο επειδή είχαν πεισμώσει και δεν θέλησαν να υποκύψουν στην ασθένεια. Οι Ισραηλινοί γιατροί έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας επιστημονική εξήγηση σε αυτά τα στοιχεία, δημοσιεύοντας έρευνα με σημαντικά ευρήματα.

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς με ALS που καταφέρνουν να νικήσουν την κατάθλιψη και επιλέγουν μια θετική στάση ζωής, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, παρά τη σωματική τους αδυναμία. Σαράντα-ένας ασθενείς με ALS έλαβαν μέρος στην έρευνα. «Κάποιος θα ανέμενε ότι οι ασθενείς που πάσχουν από ανίατες ασθένειες, θα δυσκολεύονταν να έχουν μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Όμως η αισιοδοξία βοηθά ακόμη και τους ασθενείς με ανίατες αρρώστιες να αντεπεξέλθουν».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Grapevine, ο Δρ. Marc Gotkine, που συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε ότι «η θετική στάση και η αισιοδοξία είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, ούτως ώστε οι ασθενείς με ALS να καταφέρουν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής».

«Ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώνουμε αυτά τα νέα ως γιατροί, θα καθορίσει επίσης και τον τρόπο που ο ασθενής και η οικογένειά του θα αντιμετωπίσουν ολόκληρη την πορεία της ασθένειας αλλά και πόσο καλά θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Άρα, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να ανακοινώνουμε αυτά τα νέα με τον ορθό τρόπο».

Το Hadassah University Hospital στα Ιεροσόλυμα είναι κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ισραήλ, το οποίο για παραπάνω από 100 χρόνια, χτίζει τα θεμέλια και καθορίζει τα πρότυπα του μοντέρνου συστήματος υγείας της χώρας. Η πλειοψηφία των ιατρικών ανακαλύψεων της χώρας, έχουν λάβει χώρα στο Hadassah University Hospital. Διαθέτει παραπάνω από 130 τμήματα και κλινικές, προσφέροντας προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για τον εγχώριο πληθυσμό όπως επίσης και για ένα σημαντικό αριθμό διεθνών πελατών.

Σχετικά Άρθρα
Καπραβέλος: "Κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους"
Καπραβέλος: “Κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους”
Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Αποφασίστηκαν αυστηρά μέτρα για ταξιδιώτες
Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Αποφασίστηκαν αυστηρά μέτρα για ταξιδιώτες
Έρχονται περιορισμοί στα ταξίδια προς και από Αφρική σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω μετάλλαξης
Έρχονται περιορισμοί στα ταξίδια από και προς Αφρική σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω μετάλλαξης
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το αδένωμα επινεφριδίου- Ποια συμπτώματα θα σας οδηγήσουν σε στοχευμένο έλεγχο
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το αδένωμα επινεφριδίου – Ποια συμπτώματα θα σας οδηγήσουν σε στοχευμένο έλεγχο
Από σήμερα ξεκινά η συνταγογράφηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά COVID-19
Από σήμερα ξεκινά η συνταγογράφηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά COVID-19
Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για την κατάθλιψη
Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για την κατάθλιψη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του