«Κούκλες ενηλίκων»: Κι όμως βοηθούν άτομα με σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή άλλες ιατρικές παθήσεις

κούκλες-ενηλίκων-κι-όμως-βοηθούν-άτ

Μπορεί να αποτελεί θέμα ταμπού, μπορεί να τις παραγγέλνουν κρυφά όσοι τις χρειάζονται, αλλά οι ειδικοί επικροτούν την ύπαρξή τους, γιατί, όπως δείχνουν οι μελέτες, οι «Κούκλες ενηλίκων» φαίνεται πως βοηθούν άτομα με σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή άλλες ιατρικές παθήσεις.

Αποκαλούνται “κούκλες του σεξ” και δεν πρέπει να τις συνδέουμε μόνο με τη σεξουαλική απόλαυση, καθώς έχουν ρόλο και στη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου. Ορισμένοι άνθρωποι, όπως εκείνοι που έχουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή ιατρικές παθήσεις, μπορεί να επωφεληθούν από τη χρήση τους.

Οι κούκλες αυτές μπορούν να βοηθήσουν άνδρες και γυναίκες που υποφέρουν από έλλειψη οικειότητας, κατάθλιψη, αλλά και από μοναξιά. Υπάρχουν αναφορές που η παρουσία μιας κούκλας στο κρεβάτι τους τη νύχτα τους βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα.

Έχουν οφέλη;

Επιπλέον, οι κούκλες του σεξ μπορεί να είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των σεξουαλικών παρενεργειών ορισμένων φαρμάκων που μπορεί να περιλαμβάνουν χαμηλή σεξουαλική ορμή ή μείωση της σεξουαλικής αίσθησης. Τα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ορισμένων διαταραχών, όπως η διαταραχή οργασμού, η διαταραχή διέγερσης των γεννητικών οργάνων και η στυτική δυσλειτουργία.

Για τα διαφυλικά άτομα κάποια σεξουαλικά παιχνίδια όπως οι κούκλες, μπορεί να προσθέσουν ένα λιθαράκι στην επιβεβαίωση της ταυτότητας του φύλου τους ή στην ανακούφιση από τη δυσφορία που μπορεί να νιώθουν.

Βοηθούν στην πιο γρήγορη κορύφωση, η οποία απελευθερώνει ωκυτοκίνη και ενδορφίνες και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ήρεμοι και λιγότερο αγχωμένοι. Η έρευνα δείχνει ότι όσοι κάνουν σεξ βλέπουν τα επίπεδα κορτιζόλης τους (ορμόνη που εκκρίνεται όταν είμαστε αγχωμένοι) να πέφτουν στο φυσιολογικό εύρος. Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής απόλαυσης διευκολύνουν να έχουμε καλύτερο ύπνο, να χαλαρώνουμε και να νιώθουμε ψυχική ικανοποίηση. Επιπλέον, οι ενδορφίνες λειτουργούν και ως φυσικό παυσίπονο.

Στα πλεονεκτήματα της απόκτησης μιας κούκλας του σεξ συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που βιώνουν πολλούς οργασμούς έχουν υψηλά επίπεδα ανοσοσφαιρίνης (IgA), η οποία αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας κατά ιών και βακτηρίων.

Ιατρικά οφέλη…

Ας μην ξεχνάμε και τη συμβολή τους στη διατήρηση της σιλουέτας μας. Το σεξ θεωρείται άσκηση – καίμε περίπου 150 θερμίδες την ώρα, σύμφωνα με έρευνες. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά στους ενήλικες να ασχολούνται τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα με μέτρια αερόβια δραστηριότητα και οι κούκλες μπορούν να το επιτύχουν, συμβάλλοντας έτσι και στον έλεγχο της παχυσαρκίας, που επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πέρα από τη διατήρηση του μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα, τα ερωτικά παιχνίδια, περιλαμβανομένων των κούκλων του σεξ, βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης, μειώνοντας τον κίνδυνο για προβλήματα όπως η οστεοπόρωση και οι καρδιακές παθήσεις.

… αλλά και απόλαυση

Κυρίως όμως οι κούκλες του σεξ, όπως και κάθε άλλο σεξουαλικό παιχνίδι, είναι επιστημονικά σχεδιασμένα για να βοηθούν στην απόλαυση. Τα περιορισμένα στοιχεία που είναι διαθέσιμα σήμερα σχετικά με τους κατόχους κούκλων δείχνουν ότι τα κίνητρα είναι κυρίως σεξουαλικά. Από έρευνες σε κατόχους, έχει αποκαλυφθεί ότι το 70% αυτών αγόρασαν κούκλα του σεξ κυρίως για σεξουαλική ικανοποίηση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κάτοχοι κούκλας είναι συνηθέστερα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν σχέση (ιδίως μετά από διαζύγιο, χωρισμό, ή χηρεία), προκειμένου να εκφραστούν σεξουαλικά. Και πραγματικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους, αφού προσφέρουν ευχαρίστηση, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς προφυλάξεις, χωρίς φόβο, όπως και όποτε επιθυμεί ο κάτοχός τους.

Δεν απευθύνονται βέβαια μόνο σε μοναχικούς άνδρες. Και τα ζευγάρια μπορούν να έχουν πολλά οφέλη από τη χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών.

Και απώλεια βάρους

Ας μην ξεχνάμε και τη συμβολή τους στη διατήρηση της σιλουέτας μας. Το σεξ θεωρείται άσκηση – καίμε περίπου 150 θερμίδες την ώρα, σύμφωνα με έρευνες. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά στους ενήλικες να ασχολούνται τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα με μέτρια αερόβια δραστηριότητα και οι κούκλες μπορούν να το επιτύχουν, συμβάλλοντας έτσι και στον έλεγχο της παχυσαρκίας, που επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τι δείχνει η έρευνα

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι συχνοί οργασμοί προστατεύουν από την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη, είτε αυτοί προκαλούνται από σεξουαλική επαφή είτε από αυνανισμό. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association διαπίστωσε ότι οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα) είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του προστάτη. Και η χρήση των σεξουαλικών παιχνιδιών, περιλαμβανομένων των κούκλων του σεξ μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του αριθμού των οργασμών.

Προσφέρουν δε ασφαλέστερο σεξ, αφού δεν εκθέτουν το σώμα σε ιούς που μεταδίδονται με τη σεξουαλική πράξη όπως ο HIV (o ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, που προκαλεί τη νόσο AIDS) και ο ΗPV (ο οποίος προκαλεί κονδυλώματα, τα οποία είναι πιθανό να αποτελέσουν λόγο εμφάνισης καρκίνου).

Μειώνουν τη σεξουαλική επιθετικότητα

Υπάρχει ωστόσο το ερώτημα τα τελευταία χρόνια κατά πόσον η κατοχή κούκλων του σεξ συμβάλλει στην αύξηση των αρνητικών κοινωνικών στάσεων απέναντι στις γυναίκες. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του τμήματος Ψυχολογίας του Nottingham Trent University και δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex Report δεν διαπίστωσε διαφορές μεταξύ των ιδιοκτητών αυτών των σεξουαλικών παιχνιδιών συγκριτικά με όσους δεν είχαν στην κρεβατοκάμαρά τους κούκλες. Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες κούκλας σημείωσαν χαμηλότερη βαθμολογία όσον αφορά στη σεξουαλική επιθετικότητα, απ’ ότι οι άνδρες που μετείχαν στην ομάδα ελέγχου. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν αποδεικνύονται οι ανησυχίες κάποιων ότι οι κάτοχοι κούκλας του σεξ αποτελούν μεγαλύτερο σεξουαλικό κίνδυνο από εκείνους που δεν έχουν τέτοια κούκλα.

Οι κούκλες είναι συνήθως ρεαλιστικές, κατασκευασμένες από σιλικόνη, ή από συνθετικά υλικά όπως το θερμοπλαστικό ελαστομερές, τα οποία μιμούνται την αίσθηση και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος για να παράγουν ρεαλιστικές σεξουαλικές εμπειρίες για τους ιδιοκτήτες, εξηγούν οι υπεύθυνοι του Sexopolis.

Τα δεδομένα σκιαγραφούν μια πιο ευάλωτη εικόνα των κατόχων, που δεν έχει τις ρίζες της σε μίσος ή σε περιφρόνηση για τις γυναίκες, αλλά σε σύγχυση ή ανασφάλεια σχετικά με αυτές.

Ορισμένοι ειδικοί στο εξωτερικό πιστεύουν ότι οι κούκλες μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για χρήση με άτομα που έχουν σεξουαλικό άγχος και στυτική δυσλειτουργία. Επομένως, τα ηλικιωμένα άτομα, και τα άτομα με σωματικές και διανοητικές αναπηρίες που έχουν ανεκπλήρωτες σεξουαλικές ανάγκες μπορεί επίσης να ωφεληθούν από την ενσωμάτωση στα σχέδια φροντίδας τους.

Διαβάστε επίσης

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου για τα οικονομικά της: «Η μισή σύνταξη έχει κοπεί, την παίρνει η γνωστή κόρη Σουηδέζα»

Ουροκολπικες λοιμώξεις μετά τις διακοπές: Ζήτημα μας η αποτελεσματική διαχείριση τους. Μάθε πώς!

Σχετικά Άρθρα
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές"
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές”
Ποια είναι τα συμπτώματα που θα οδηγήσουν τη γυναίκα στον γυναικολόγο της; Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γεώργιος Π. Παναγάκης απαντά
Ποια είναι τα συμπτώματα που θα οδηγήσουν τη γυναίκα στον γυναικολόγο της; Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γ. Παναγάκης απαντά
Ελπίδες για θεραπεία της ξηρού τύπου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με βλαστοκύτταρα από το αίμα του ασθενούς
Ελπίδες για θεραπεία της ξηρού τύπου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με βλαστοκύτταρα από το αίμα του ασθενούς
ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022: Δυναμική συμμετοχή της Bristol Myers Squibb Ελλάδας
Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022: Δυναμική συμμετοχή της Bristol Myers Squibb Ελλάδας
Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους
Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του