Ουροκολπικες λοιμώξεις μετά τις διακοπές: Ζήτημα μας η αποτελεσματική διαχείριση τους. Μάθε πώς!

ουροκολπικες-λοιμώξεις-μετά-τις-διακ

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή που χαλαρώνουμε, απολαμβάνουμε τις διακοπές μας, την ηλιοθεραπεία, τη θάλασσα και η διάθεσή μας εκτοξεύεται στα ύψη. Είναι, όμως, και η εποχή που ειδικά για τις γυναίκες καραδοκούν ταλαιπωρίες, που είτε μπορεί να χαλάσουν τη γαλήνη των διακοπών, είτε την επάνοδο στην καθημερινότητά τους.

Η ευαίσθητη περιοχή είναι το σημείο του γυναικείου σώματος που είναι περισσότερο ευάλωτο στις λοιμώξεις από τις καλοκαιρινές συνήθειες. Και παρά το γεγονός, ότι θεραπεύονται εύκολα, η ανάγκη αντιμετώπισής τους είναι περισσότερο επιτακτική, καθώς αν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή, μπορεί να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα.

Δύο από τις πιο συνηθισμένες «περιπέτειες» που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες το καλοκαίρι είναι οι κολπίτιδες και οι ουρολοιμώξεις.

Η κολπίτιδα αποτελεί φλεγμονή του κόλπου, μια κατάσταση αρκετά συχνή και είναι κάτι που θα οδηγήσει μία γυναίκα στο γυναικολόγο της.

Τα συνήθη αίτια της εντοπίζονται σε βακτήρια και μύκητες ενώ δεν είναι σπάνιες οι φορές όπου λόγω μεταβολών του κολπικού περιβάλλοντος και της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου εκδηλώνεται ανάλογη συμπτωματολογία η οποία κατά τον διαγνωστικό έλεγχο δεν αποδίδεται σε αναπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Η τελευταία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως άτυπη ή μη ειδική κολπίτιδα.

Βασικά σημεία μιας κολπίτιδας ανεξάρτητα της αιτιολογίας της είναι ο κνησμός, ο ερεθισμός, ο καύσος και οι υπερεκκρίσεις ενώ η μεταβολή του κολπικού pH και η ύπαρξη δυσάρεστης οσμής ιχθύος (ψαριού) χαρακτηρίζουν συνηθέστερα τις βακτηριακής αιτιολογίας κολπίτιδες. Αν και στατιστικά οι κολπίτιδες οφειλόμενες σε βακτήρια είναι πρώτες σε συχνότητα εμφάνισης, οι κολπίτιδες από μύκητες πρωτοστατούν σε μεγάλο ποσοστό τις θερμές περιόδους του έτους.

Μυκητιασική κολπίτιδα

Η μυκητιασική μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες κάθε ηλικίας και συνήθως είναι υπεύθυνος ο μύκητας Candida albicans, γι’ αυτό ονομάζεται και καντιντίαση. Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που συχνά υπάρχουν στην φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου σε μικρό αριθμό και με τη μορφή σπόρων.

Τα συμπτώματα της μυκητιασικής κολπίτιδας είναι ο κνησμός,  το έκκριμα είναι λευκού χρώματος και θυμίζει «σβολιασμένο» γάλα, ενώ επίσης συνυπάρχει επίσης ερυθρότητα των έξω γεννητικών οργάνων.

Μπορεί η κολπίτιδα να θεραπεύεται εύκολα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά καλό είναι η κάθε γυναίκα να εφαρμόζει μια σωστή υγιεινή του κόλπου αν θέλει να αποφύγει τα δυσάρεστα επακόλουθα αυτής της συχνής ενόχλησης. Και φυσικά, κάθε ζήτημα της ευαίσθητης περιοχής είναι ξεχωριστό και χρειάζεται, αφενός να προλαμβάνεται, αφετέρου να αντιμετωπίζεται στοχευμένα.

Η Eva Intima αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων φροντίδας για τη γυναίκα κάθε ηλικίας και για κάθε ζήτημα που απασχολεί την ευαίσθητη περιοχή της.

Αποδεδειγμένα αντιμετωπίζετι προβλήματα της ιδιαίτερης περιοχής στοχευμένα και ολιστικά, με δερματολογικά ελεγμένες φόρμουλες, συστατικά επιλεγμένα για την αποτελεσματικότητά και την ασφάλειά τους.

Αν υποφέρετε από μυκητιασική κολπίτιδα, ανάλογα με τα συμπτώματα που σας απασχολούν υπάρχουν επιλογές που μπορούν να σας ανακουφίσουν.

Ωστόσο η πλήρης απαλλαγή από την αιτία της φλεγμονής δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν έχει προηγηθεί η διάγνωση αυτής και η χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας από τον γυναικολόγο.

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba0

Σε περίπτωση μίας μυκητιασικής κολπίτιδας το ιδανικότερο σχήμα προϊόντων, το οποίο συστήνουν και οι γυναικολόγοι, είναι κολπικές πλύσεις με Baking Soda Douche pH 9.0 για την απομάκρυνση συσσωρευμένων εκκρίσεων, τα Mycosis Ovules κολπικά υπόθετα για την αναστολή της δράσης των μυκήτων και τα Biolact Ovules κολπικά υπόθετα με με προβιοτικά για τη θεραπεία των κολπίτιδων & την αποκατάσταση της φυσιολογικής ισορροπίας.

BAKING SODA DOUCHE pH 9.0

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba2

Το EVA INTIMA® BAKING SODA DOUCHE είναι ένα απαλό διάλυμα που ρευστοποιεί και απομακρύνει αποτελεσματικά τις παχύρευστες υπερεκκρίσεις πρωτεϊνικής φύσεως, συμβάλλοντας στην επιτυχή εφαρμογή άλλων τοπικών θεραπευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση κολπίτιδας οφειλόμενης σε μύκητες.

Καθαρίζει απαλά τον κολπικό βλεννογόνο με μηδενικό κίνδυνο προώθησής παθογόνων μικρροργανισμών, εκκρίσεων και ξένων σωμάτων προς τον τράχηλο και τη μήτρα. Το ειδικά σχεδιασμένο ρύγχος της συσκευής και η ευπίεστη διάφανη φιάλη διασφαλίζουν την εύκολη και ατραυματική εφαρμογή. Δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, ορμόνες, συνθετικά χρώματα και αρώματα.

Επικουρικά της φαρμακευτικής αγωγής: 1 κολπική πλύση την ημέρα για 2-3 ημέρες, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη χρήση οποιουδήποτε άλλου ενδοκολπικού σκευάσματος.

MYCOSIS OVULES

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba4

Το EVA INTIMA® MYCOSIS OVULES με βορικό οξύ, tea tree oil και γαλακτικό οξύ είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις εμμένουσες μυκητιασικές κολπίτιδες από ανθεκτικά στις αζόλες στελέχη Candida albicans καθώς και από no-albicans στελέχη Candida.

Αναλυτικά: 

Το βορικό οξύ αναστέλλει τη δράση των μυκήτων Candida σε ποσοστό μέχρι 90% μέσα σε 48 ώρες.

Το γαλακτικό οξύ συμβάλλει στην εξισορρόπηση του όξινου κολπικού περιβάλλοντος, ενίσχυση της οξεόφιλης ωφέλιμης χλωρίδας του κόλπου και δημιουργία δυσμενούς περιβάλλοντος για την περαιτέρω ανάπτυξη των μυκήτων.

Τέλος το Polycarbophil (PCP) έχοντας αυξημένη βιοπροσκολλητική δράση, μεγιστοποιεί τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ παράλληλα συμμετέχει στην οξεοβασική ισορροπία.

Χρήση: Εφαρμόστε 1 κολπικό υπόθετο την ημέρα για 5 έως 7 ημέρες, ιδανικά πριν την κατάκλιση ή σύμφωνα με τη συμβουλή του γυναικολόγου σας.

BIOLACT OVULES

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba6

BIOLACT OVULESΤο EVA INTIMA® BIOLACT OVULES είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν σχεδιασμένο για την αποτελεσματική και ασφαλή αποκατάσταση της φυσιολογικής οξύτητας του κόλπου, όταν αυτή διαταράσσεται από:

α) παθολογικές καταστάσεις όπως κολπικές λοιμώξεις βακτηριακής ή μυκητιασικής αιτιολογίας [κολπίτιδες]

β) λήψη κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων όπως τα αντιβιοτικά

γ) φυσιολογικές καταστάσεις όπως η έμμηνος ρύση.

Χάρη στην προσφορά ζωντανών γαλακτικών βακτηρίων στη μορφή του σπόρου, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των προβιοτικών στελεχών και η επιτυχής εμφύτευσής τους στον κολπικό βλεννογόνο, με σκοπό την άμεση επαναδιαμόρφωση της ωφέλιμης χλωρίδας.

Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με γλυκογόνο και γαλακτικό οξύ για τη διασφάλιση ιδανικών συνθηκών για την ανάπτυξη των γαλακτικών βακτηρίων ακόμη και κάτω από καταστάσεις φλεγμονής καθώς και με εκχύλισμα χαμομηλιού για την άμεση ανακούφιση του κνησμού, του καύσου και του ερεθισμού.

Σε συσκευασία blister για την υγιεινή προστασία και εξασφάλιση της επιβίωσης του συνολικού πληθυσμού των προσφερόμενων γαλακτικών βακτηρίων μέχρι την τελευταία δόση.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι μελέτη του Αρεταίειου νοσοκομείου απέδειξε ότι η ενδοκολπική χορήγηση των γαλακτικών βακτηρίων Bacillus coagulans που προσφέρει το Eva Intima Biolact πριν από τη χορήγηση αντιμικροβιακής αγωγής, μειώνει σημαντικά τα τέσσερα βασικά συμπτώματα που εμφανίζουν οι γυναίκες με αιδοιοκολπίτιδα: κνησμός, αίσθημα καύσου, ερεθισμός και κολπικές υπερεκκρίσεις με ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση και στην τιμή κολπικού pH μέσα σε 4 μόλις ημέρες.

Χρήση:

Θεραπευτικά:

α) Κολπίτιδες μετά από φαρμακευτική αγωγή. Ένα κολπικό υπόθετο την ημέρα για 4-8 ημέρες μετά το τέλος της φαρμακευτικής αγωγής.

β)) Άτυπες κολπίτιδες χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Ένα κολπικό υπόθετο την ημέρα για 6 έως 8 ημέρες.

Προληπτικά:

Ένα κολπικό υπόθετο την εβδομάδα και μία εφαρμογή για 2 ημέρες μετά το τέλος της αιμόρροιας για όσες διατηρούν έμμηνο ρύση.

Ουρολοίμωξη

Άλλη μία συχνή μόλυνση που ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες και αρκετές, αν όχι όλες μας, κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε προσβληθεί. Ειδικότερα, σε πολλές γυναίκες αυτή η μόλυνση εμφανίζεται με έντονα συμπτώματα τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών μιας και οι συνθήκες του καλοκαιριού ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Προκαλείται από την είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών που μεταφέρονται από τον κόλπο ή κυρίως απ’ τον πρωκτό, στην κύστη μέσω της ουρήθρας, που έπειτα πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς προκαλώντας μία έντονη αίσθηση καψίματος και πόνο κατά την ούρηση ή και χαμηλά στην κοιλιά.

Άλλη μία αιτία είναι η καθυστέρηση της ούρησης για ώρες όταν η γυναίκα συνήθως βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. Ακολουθούν η συχνή ανάγκη για ούρηση που όμως πραγματοποιείται με δυσκολία. Σπανιότερο σύμπτωμα είναι ο χαμηλός πυρετός και ανεξήγητη κούραση, θολά ούρα με δυσάρεστη οσμή ή και με ίχνη από αίμα.

Η διάγνωση των ουρολοιμώξεων γίνεται με ειδικές εξετάσεις ούρων, σε οποιοδήποτε διαγνωστικό κέντρο (κόστος εξετάσεων περί τα 10-12 ευρώ).

Με την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της Eva Intima χωρίς ορμόνες, φάρμακα, σαπούνια και συνθετικά χρώματα, οι φόρμουλές της συμβάλλουν στην ανακούφιση και την πρόληψη των δυσμενών συμπτωμάτων των ουρολοιμώξεων.

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba8

Το υγρό καθημερινού καθαρισμού CRANSEPT και το συμπλήρωμα διατροφής CRANBIO για τη διατήρηση της καλής υγείας του ουροποιητικού συστήματος και του κόλπου βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης, την πρόληψη της υποτροπής ή ακόμη και την επανεμφάνισή της.

Υγρό καθαρισμού CRANSEPT

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba10

Το EVA INTIMA® CRANSEPT pH 3.5 είναι σχεδιασμένο για να απομακρύνει τις εκκρίσεις και τις οσμές των έξω γεννητικών οργάνων ενώ ταυτόχρονα χάρη στη δράση του εκχυλίσματος cranberry και πρεβιοτικών ενισχύει σημαντικά τη φυσική άμυνα της περιοχής έναντι βακτηρίων υπεύθυνων για την ανάπτυξη ουρολοιμώξεων. Με την εμπλουτισμένη σύνθεσή του σε εκχυλίσματα βοτάνων όπως θυμάρι, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, ρούσκο και χαμομήλι προσφέρει ενισχυμένη αντιμικροβιακή δράση ενώ η προσφορά εκχυλίσματος αλόης, η πανθενόλη και το γαλακτικό οξύ συμβάλλουν στην διασφάλιση της φυσιολογίας του δέρματος.

Η χρήση του παράλληλα με την αγωγή για την αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων συντελεί στην επιτυχή θεραπεία και πρόληψη αυτών.

Χρήση: Τοποθετήστε στο χέρι σας την επιθυμητή ποσότητα EVA INTIMA® CRANSEPT pH 3.5 και δημιουργήστε αφρό χρησιμοποιώντας μία μικρή ποσότητα νερού. Με τον αφρό πλύντε καλά τη μηρογεννητική περιοχή και στη συνέχεια ξεβγάλετε με άφθονο νερό. Η χρήση μπορεί να γίνεται καθημερινά και όσο συχνά υπάρχει ανάγκη.

CRANBIO

%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba12

Με ευχάριστη γεύση πορτοκαλιού το EVA INTIMA® CRANBIO συνδυάζει τα οφέλη των προβιοτικών στελεχών, του εκχυλίσματος cranberry και της βιταμίνης C. Τα Lactobacillus & Bifidobacterium είναι στελέχη που παρατηρούνται συχνά στο μικροβίωμα του ουροποιητικού και επιδεικνύουν προστατευτικό ρόλο έναντι των παθογόνων μικροβίων.

Το εκχύλισμα cranberry είναι πλούσιο σε προανθοκυανιδίνες που εμποδίζουν τα βακτήρια E. coli να επικολληθούν στα επιθηλιακά κύτταρα του ουροποιητικού μειώνοντας την πιθανότητα να αναπτυχθεί λοίμωξη μέσω του πολλαπλασιασμού τους. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από το οξειδωτικό stress.

Η καθημερινή λήψη EVA INTIMA® CRANBIO τόσο κατά τη διάρκεια λοίμωξης, ταυτόχρονα με φαρμακευτική αγωγή, όσο και προληπτικά μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, βοηθάει στη διατήρηση της καλής υγείας του ουροποιητικού και στην αποφυγή επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων.

Χρήση: 1 φακελίσκος την ημέρα ή σύμφωνα με τη συμβουλή γιατρού. Προσθέστε το περιεχόμενο σε μισό ποτήρι νερό (100 mL) και ανακατέψτε καλά. Όσο για τη διάρκεια λήψης, για αυτό θα σας συμβουλεύσει ο γυναικολόγος σας.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε σε καμία περίπτωση για κάθε διαταραχή της ευαίσθητης περιοχής, να συμβουλεύεστε τον γυναικολόγο σας!

Σχετικά Άρθρα
Ποια είναι τα συμπτώματα που θα οδηγήσουν τη γυναίκα στον γυναικολόγο της; Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γεώργιος Π. Παναγάκης απαντά
Ποια είναι τα συμπτώματα που θα οδηγήσουν τη γυναίκα στον γυναικολόγο της; Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γ. Παναγάκης απαντά
Ελπίδες για θεραπεία της ξηρού τύπου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με βλαστοκύτταρα από το αίμα του ασθενούς
Ελπίδες για θεραπεία της ξηρού τύπου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με βλαστοκύτταρα από το αίμα του ασθενούς
ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022: Δυναμική συμμετοχή της Bristol Myers Squibb Ελλάδας
Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022: Δυναμική συμμετοχή της Bristol Myers Squibb Ελλάδας
Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους
Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους
Στεφανιαίες βλάβες: Η ενδοστεφανιαία λιθοτριψία αποτελεί σήμερα την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης
Στεφανιαίες βλάβες: Η ενδοστεφανιαία λιθοτριψία αποτελεί σήμερα την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του