Αρχική > Featured > Tα υπερπολυτελή Harrods ανοίγουν outlet- Τι σκοπεύουν να πετύχουν;

Tα υπερπολυτελή Harrods ανοίγουν outlet- Τι σκοπεύουν να πετύχουν;

Τα διάσημα και ξακουστά υπερπολυτελή Harrods έκλεισαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο εξαιτίας του γενικού lockdown προς αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.  Τώρα ετοιμάζονται δριμύτερα να ξανανοίξουν, στις 15 Ιουνίου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και προστασίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως με ειδικές ενδοδαπέδιες συσκευές θα μετρούν ανά πάσα στιγμή πόσοι πελάτες βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.

Ωστόσο, το lockdown άφησε το πολυκατάσταμα με απούλητο ένα τεράστιο stock εμπορευμάτων. Έτσι, ο Michael Ward, διευθύνων σύμβουλος, αποφάσισε μια μοναδική στα χρονικά κίνηση. Από τις αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσει το Harrods Outlet σε δυο ορόφους συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών, στο εμπορικό κέντρο Westfield.

Ο λόγος μιας τέτοιας -προσωρινής- όπως χαρακτηρίζεται κίνησης; Να αποσυμφορηθεί από κόσμο και ιδιαίτερα τουρίστες το κεντρικό κατάστημα στην όδο Μπρόμπτον στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου. «Στον νέο κόσμο στον οποίο βρισκόμαστε, η οικονομία χρειάζεται επιχειρήσεις πρόθυμες να αναδιαμορφώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και τις τρέχουσες λειτουργίες του και να σκέφτονται διαφορετικά ώστε να επιτρέψουν μεν την ανάπτυξη, να προστατεύσουν παράλληλα τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους”,  δήλωσε ο κύριος Ward.

Αυτό που μένει να δούμε είναι το πόσο επιτυχημένη θα είναι η επιχειρηματική αυτή κίνηση!