Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες

Ζώντας σε μία κοινωνία, που με το πέρασμα του χρόνου αποστασιοποιείται από τον συνάνθρωπο, το να μας ζητήσει κάποιος βοήθεια και να την παρέχουμε απλόχερα θεωρείται κάτι το πολύ ανθρώπινο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φορές, που αυτό μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Μία ειδικός γυναικείας αυτοάμυνας μοιράστηκε με το Newsweek τον λεγόμενο «Κανόνα του Ted Bundy», υπερτονίζοντας τη σημασία του και αποκάλυψε πόσο βοήθησε μία από τις ακολούθους της.

Σε βίντεό της στο TikTok το @the.self.defense.girl, Katie Ring διηγήθηκε την περίπτωση μίας γυναίκας, την οποία προσέγγισε ένας άγνωστος άνδρας στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ, αργά τη νύχτα. Ο άνδρας, είχε πατερίτσες, και της ζήτησε να τον βοηθήσει να μεταφέρει τα ψώνια του στο αυτοκίνητό του.

Ωστόσο, η ίδια θυμήθηκε τον κανόνα του However Ted Bundy, που είχε επισημάνει η Ring και δίστασε να δώσει βοήθεια με την πρώτη. Τον ρώτησε γιατί ζητά από μία μόνη γυναίκα σε ένα σκοτεινό πάρκινγκ να τον βοηθήσει, αντί να ζητήσει τη βοήθεια του άνδρα υπαλλήλου του σούπερ μάρκετ, που βρισκόταν λίγο παραδίπλα. 

Σε προηγούμενό της βίντεο, η Ring είχε εξηγήσει, ότι άνδρες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, συνηθέστερα ζητούν βοήθεια από άντρες. Για το λόγο αυτό, έδωσε τις συμβουλές της σε περίπτωση που κάποιος άνδρας ζητήσει βοήθεια από μία μόνη γυναίκα.

«Είναι σημαντικό, γιατί επικίνδυνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την τακτική για  να δελεάσουν τα θύματά τους, ένα από τα χαρακτηριστικά του διαβόητου serial killer Ted Bundy. Θα παραστήσει, ότι είναι τραυματισμένος, για παράδειγμα, και θα ζητήσει από τη γυναίκα να τον βοηθήσει με το αυτοκίνητο,  θα της επιτεθεί, θα την απαγάγει και μπορεί να τη σκοτώσει. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, ότι  όλοι οι άνδρες που ζητούν βοήθεια έχουν κακή πρόθεση. Όμως, δυστυχώς, έχουν υπάρξει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και καλύτερα να παραμένουμε ασφαλείς», ανέφερε στο Newsweek η Ring.

Ποιος ήταν ο Ted Bundy

Ένας από τους πλέον διαβόητους serial killers, ο Ted Bundy χρησιμοποιούσε τη γοητεία του για να προσελκύει τα θύματά του, πριν τα βιάσει και τα σκοτώσει. Συνολικά 36 γυναίκες έπεσαν θύματα του Μπάντι από το 1974 έως το 1978.

Η τεχνική του Bundy ήταν να πλησιάζει τις γυναίκες φορώντας γύψο, ή δειχνοντας με κάποιον τρόπο ανάπηρος και να τους ζητάει να τον βοηθήσουν να βάλει κάτι στο αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια τις αναισθητοποιούσε, τις βίαζε και τις σκότωνε, και πετούσε τα σώματά τους σε ένα κοντινό σημείο στο δάσος. Σε πολλές περιπτώσεις επέστρεφε αργότερα και ασελγούσε στα νεκρά κορμιά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο Bundy αποκεφάλιζε τα θύματά του και κρατούσε το κεφάλι τους στο σπίτι του ως τρόπαιο.

Εντελώς ειρωνικά, μεταξύ των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν και η Υπηρεσία Έκτακτων Περιστατικών της Washington, στην οποία δούλευε ο Bundy. Eκεί γνωρίστηκε με την Carole Ann Boone, μια γυναίκα με την οποία συνέχισε να βγαίνει περιστασιακά για χρόνια.

Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1979 για τη δολοφονία δύο φοιτητριών και ξανά για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού. Εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα το 1989, στη Φλόριντα.

Η ιστορία του έγινε ταινία, παραγωγής Netflix, με τίτλο «Τεντ Μπάντι, ένας γοητευτικός δολοφόνος» και τον υποδύθηκε ο Ζακ Έφρον.

«Σκεφτείτε τον λόγο που μπορεί ένας άνδρας να σας ζητά βοήθεια»

Σύμφωνα με έκθεση του 2019 για τις σεξουαλικές επιθέσεις, που διενεργήθηκε από την μη κυβερνητική οργάνωση Stop Street Harassment και το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο για την Ισότητα των Φύλων, το 81% των Αμερικανίδων που συμμετείχαν ανέφεραν, ότι είχαν βιώσει ενός είδους σεξουαλικής παρενόχλησης.

Επίσης έκθεση του 2020 των ΥouGov και PerryUndem αποκάλυψε, ότι το 46 των γυναικών ένιωθαν ανασφαλείς εξαιτίας του φύλου τους. Το ποσοστό, μάλιστα, έφτανε στο 59% των μαύρων και των Λατινοαμερικανίδων.

«Όταν ένας ενήλικος άνδρας ζητάει τη βοήθειά σας, σκεφτείτε για ποιο λόγο μπορεί να το κάνει. Χρειάζεται πραγματικά βοήθεια ή αυτό είναι μια πρόφαση για να μπορέσει να παγιδεύσει το θύμα του, ζητώντας του π.χ. να πάει μαζί του σε ένα σημείο όπου δεν θα υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, και στη συνέχεια να του ασκήσει βία; Είναι σίγουρα ένας τρόπος για να τραβήξει την προσοχή κάποιου – ποιος θα αρνηθεί να βοηθήσει, άραγε, τον συνάνθρωπό του, όποιος κι αν είναι αυτός; Ωστόσο, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, είναι καλό να είμαστε παρατηρητικοί και να σκεφτόμαστε δυο φορές πριν προθυμοποιηθούμε να βοηθήσουμε κάποιον που δεν φαίνεται λογικό να έχει ζητήσει τη δική μας βοήθεια», καταλήγει η Ring.

Διαβάστε επίσης:

Η «Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης»: Πώς η εργασία μάς «ρουφά» ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας

Σοκάρει η βιογράφος της Νταϊάνα για την Κέιτ: «Είναι πολύ άρρωστη, εξαντλητική η θεραπεία»

Σχετικά Άρθρα
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Staycation: Τι είναι το delulu mode διακοπών που... μάλλον ήρθε για να μείνει
Staycation: Τι είναι το delulu mode διακοπών που… μάλλον ήρθε για να μείνει
t%ce%bf-658-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8c%cf%81%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bd0
Tο 65,8% των Ελλήνων συμφωνεί με τον όρο «γυναικοκτονία»
%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7-10-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd0
Τετάρτη 10 Ιουλίου: Πώς θα σε επηρεάσουν σήμερα τα άστρα;
%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%ae-%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%af0
Σε ποιες χώρες θα βρείτε υγιή ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή
4-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%870
4 σημάδια ότι είσαι εξαρτημένη από τη σχέση σου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του