Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια;

γιατί-τα-ευτυχισμένα-ζευγάρια-κοιμού

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα ζευγάρια δεν κοιμούνταν χωριστά ακόμα και αν είχε προηγηθεί ένας καβγάς. Το να κοιμηθείς σε άλλο χωριστό κρεβάτι με τον σύντροφό σου θεωρείτο ως κρίση στη σχέση.

Να, όμως, που τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει. Όλο και περισσότερα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια και τα «διαζύγια ύπνου» αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Και σε αντίθεση με το τι πίστευαν κάποτε, σήμερα – και σύμφωνα με σχετικές έρευνες – πιστεύεται πως ο χωριστός ύπνος όχι μόνο δε σκοτώνει τη σχέση, αντίθετα κάνει ευτυχισμένα τα ζευγάρια!

Ακούγεται περίεργο, αλλά σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικών ερευνών, ο χωριστός ύπνος μπορεί να είναι ωφέλιμος για τη σχέση. Μάλιστα, την περίοδο της πανδημίας και ειδικά στην πρώτη καραντίνα, πολλά ζευγάρια παραδέχονται πως ο ύπνος σε ξεχωριστά κρεβάτια ή δωμάτια ακούγεται όλο και περισσότερο σαν όνειρο – ειδικά λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν, του στρες, αλλά και των διαφορετικών ωραρίων τηλεργασίας.

Ας δούμε όμως παρακάτω για ποιους λόγους ο χωριστός ύπνος κάνει ευτυχισμένα τα ζευγάρια

Δεν έχουν πρωινούς καβγάδες

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, όταν ο σύντροφος σας κάνει άστατο ύπνο, σας στερεί 49 λεπτά ποιοτικού ύπνου. Που σημαίνει ότι την επόμενη μέρα κι εκείνος που έκανε άστατο ύπνο κι εσείς που δεν κοιμηθήκατε καλά, θα ξυπνήσετε με κακή διάθεση και νεύρα. Και σε αυτή την περίπτωση ένας πρωινός καβγάς για ασήμαντο λόγο κι αφορμή, είναι πολύ πιθανός. Τα άτομα που κοιμούνται καλά – σε αυτή την περίπτωση εσείς σε άλλο κρεβάτι – ξυπνούν με καλή διάθεση και τη μουρμούρα του συντρόφου θα την αντιμετωπίσετε με υπομονή.

Ένας κακός ύπνος στο κρεβάτι μπορεί να είναι καταστροφικός για τη σχέση

Τσακώνεστε για το σεντόνι ή το πάπλωμα τον χειμώνα. Δεν αντέχεις το ροχαλητό του. Τρίζει τα δόντια της. Παραμιλάει. Το καλοκαίρι θέλει air condition, εσύ δεν αντέχεις καθόλου. Αν το σκεφτείτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τσακωθεί ένα ζευγάρι όταν μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι και δεν ταιριάζουν στον ύπνο. Και αυτοί οι τσακωμοί μπορεί να αποδειχθούν ακόμα και καταστροφικοί για τη σχέση σας.

Στα χωριστά κρεβάτια κοιμάσαι όπως σε βολεύει

Αν κοιμάσαι σε ξεχωριστά κρεβάτια, αποφεύγεις όλα τα παραπάνω. Έπειτα, κοιμάσαι όπως εσύ θέλεις. Με air condition ή με ανοιχτή τηλεόραση. Με φωτάκι ή χωρίς και πάει λέγοντας.

Η απουσία σας κάνει πιο τρυφερούς

Πώς γίνεται αυτό; Οι ειδικοί έχουν την εξήγηση. Όταν κοιμάσαι σε χωριστά κρεβάτια, λείπεις στον άλλον, οπότε το επόμενο πρωί νιώθεις αυτή την απουσία, σου λείπει το έτερον ήμισυ, τον λαχταράς και τον επιθυμείς, οπότε είσαι πιο τρυφερή κι εκδηλωτική στα συναισθήματα. Το ίδιο ισχύει και με τον σύντροφό σας.

Ο χωριστός ύπνος κάνει καλό στη σχέση και στην υγεία!

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο χωριστός ύπνος μπορεί να ωφελήσει τη σχέση, αλλά και την υγεία σας. Όπως είναι γνωστό, η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία συνολικά. Συγκεκριμένα, οι διαταραχές του ύπνου αυξάνουν τις πιθανότητες περιστατικών κατάθλιψης, εγκεφαλικού, καρδιακού προβλήματος και αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως όλα τα ζευγάρι θα πρέπει να κοιμούνται χωριστά. Γιατί, δεν είναι όλες οι σχέσεις ίδιες. Και ο χωριστός ύπνος μπορεί να σας απομακρύνει και συναισθηματικά με τον σύντροφό σας.

Διαβάστε επίσης

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις 5 βασικές αρχές του φλερτ για να γίνεις ακαταμάχητη

10 σημάδια που πρέπει να σε υποψιάσουν πως ο σύντροφός σου σε απατά

«Διακοπές στα πεθερικά; – Ευχαριστώ, δεν θα πάρω»

Σχετικά Άρθρα
Δρόμος μόνο για εσένα: Το κείμενο που θα σε προβληματίσει και θα αναθεωρήσεις πολλά στη ζωή σου
Δρόμος μόνο για εσένα: Το κείμενο που θα σε προβληματίσει και θα σε κάνει να αναθεωρήσεις πολλά στη ζωή σου
Μόσιαλος: Η όλο νόημα ανάρτηση για τη δολοφονία της Ιρανής Μαχσά με αναφορά στον θάνατο της Ελισάβετ
Μόσιαλος: Η όλο νόημα ανάρτηση για τη δολοφονία της Ιρανής Μαχσά με αναφορά στον θάνατο της Ελισάβετ
Η Σακίρα έβαλε σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της για χάρη του Πικέ - Η θυσία της άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση
Η Σακίρα έβαλε σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της για χάρη του Πικέ – Η θυσία της άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση
Η Παυλίνα Βουλγαράκη μιλά ανοιχτά για τις κακοποιητικές σχέσεις που είχε στο παρελθόν και πρέπει να την ακούσεις!
Η Παυλίνα Βουλγαράκη μιλά ανοιχτά για τις κακοποιητικές σχέσεις που είχε στο παρελθόν και πρέπει να την ακούσεις!
Η κόρη της Σοφίας Βόσσου αρραβωνιάστηκε τον κρατούμενο, Βασίλη Δημάκη μέσα στις φυλακές
Η κόρη της Σοφίας Βόσσου αρραβωνιάστηκε τον κρατούμενο, Βασίλη Δημάκη μέσα στις φυλακές
Όνειρα… Είναι τα θέλω σου. Είναι τα μπορώ σου. Είναι όλα όσα είσαι...
Όνειρα… Είναι τα θέλω σου. Είναι τα μπορώ σου. Είναι όλα όσα είσαι…

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του