Αρχική > Featured > Πώς να εφαρμόσεις σωστά το ρουζ για να ανυψώσεις τα ζυγωματικά σου

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το ρουζ για να ανυψώσεις τα ζυγωματικά σου

Το ρουζ είναι το κερασάκι στη ρουτίνα του μακιγιάζ μας. Είναι το προϊόν που «ζεσταίνει» την επιδερμίδα μας και – αν είμαστε τυχερές – μας κάνει να μοιάζουμε σαν να επιστρέψαμε μόλις από μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο. Ωστόσο, στο βίντεο της Alexandra Anele που θα σας δείξουμε παρακάτω, μάθαμε ότι το ρουζ μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να τονίσει τα ζυγωματικά μας. Αν εφαρμοστεί στρατηγικά, μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το πρόσωπό μας!

Πού να εφαρμόσω το ρουζ

Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να ξέρετε ότι το ρουζ μπορεί να εφαρμοστεί σε όποια περιοχή σας κάνει πιο ευτυχισμένες, είτε στα βλέφαρα είτε στη μύτη σας. Αλλά αν θέλετε τα ζυγωματικά σας να μοιάζουν αρκετά σμιλεμένα σαν να πρόκειται να εμφανιστείτε στο κόκκινο χαλί, τότε οι συμβουλές της Anele θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Ξεχάστε όσα ξέρετε

Μας λένε πάντα να χαμογελάμε ελαφρώς όταν εφαρμόζουμε το ρουζ. Αυτό καθιστά ευκολότερο να εντοπίσουμε τα μήλα μας, προτού τα τονίσουμε με χρώμα. Αλλά η Anele λέει ότι αυτή η τεχνική μπορεί να μην ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου. Όσες έχουν στρογγυλά μάγουλα (όπως η Κρίσι Τέιγκεν) θα έχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα αν εφαρμόσουν το ρουζ κατευθείαν στα μήλα τους, αλλά για όσες έχουν πιο επίπεδα μάγουλα όπως η Anele, αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Αυτό συμβαίνει επειδή το ρουζ «πέφτει» προς το στόμα, μετατοπίζοντας το κέντρο του προσώπου προς τα κάτω.

Βρείτε τα ζυγωματικά σας

Αντί να επικεντρώνεται στο σαρκώδες τμήμα των μάγουλων, η Anele προτείνει την εφαρμογή χρώματος ψηλότερα στα ίδια τα ζυγωματικά. Για να τα εντοπίσετε, τοποθετήστε δύο δάχτυλα στο σημείο όπου το πάνω μέρος του αυτιού συναντά το πρόσωπο σας. Η έμφαση σε αυτή την περιοχή τραβά την προσοχή προς τα πάνω και προς τα έξω, για να επιτύχουμε αυτό το ανυψωτικό αποτέλεσμα που επιδιώκουμε.